- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Фитнес за жени
Здравейте, момичета! От 10 месеца тренирам-започнах с 30 day shred, после insanity-в последните 7 месеца само това правя,но някак си вече не е за мен. Искам да започна фитнес, ала не зная какво да правя, когато отида в залата. Моля ви, споделете вие какви упражнения правите, с какви сте започнали, колко пъти седмично. Момчета също може да помагат. Целта ми вече е изваяно тяло..
Благодаря!
Предимно базови за сега 3 пъти в седмицата.
Queen of the Damned
Може би трябваше да спомена, че никога не съм ходила на фитнес.. и че нямам представа какво правят хората които ходят на финес и не знам какво значи базови упражнения ; (
Като не знаеш и нямаш представа започваш да четеш и да се ограмотяваш!![]()
Queen of the Damned
Еми тя затова е дошла тука, да и дадеш малко съвети, които да прочете, не да се заяждаш излишно.
По темата, пък, ще отговоря, че изваяното тяло набляга повече на хранителен режим и кардио (като кардиото е малко под съмнение според мен).
Колегата с базовите упражнения имаше предвид основите - клек, лег, тяга, гребане, раменна преса, обаче те изглеждат доста powerlifter-ски. Гугълни си ги ако искаш, но по-базови от тях няма. Аз препоръчвам да си разпределиш 1 график с примерно 3-4 дни в които да тренираш във фитнеса и първоначално да правиш кръгови тренировки - т.е. от всичко по малко в 1 ден. Като свикнеш си ги разделяш дните на сплит - отделна мускулна група за различен ден. В момента не се сещам за подходяща кръгова тренировка, но съм сигурен, че ако гугълнеш все ще излезе нещо. Упражненията си ги разгледай в bb-team, това си е специализиран сайт, тук няма да намериш повече информация.
Къде видя, че се заяждам?Момичето пита, аз му отговарям!
Queen of the Damned
Аз започнах с клек, лег, тяга по-късно, исках да ми заздравее малко кръста иии за рамо и ръце няколко отделни и това беше. Разбира се, сега е много по-различно, но не трябва да се изсилваш изведнъж.
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Освен гореспоменатото ти предлагам да помолиш някой твой приятел който ходи на фитнес да те вземе път. Хем ще ти помага с дадените упражнения и ще ти казва как правилно да ги правиш за да не си направиш някоя контузия.
Аз мисля, че е най-добре да разделиш на Upper/Lower Body - това значи горната част на тялото 1ния ден, долната другия. Като тренираш понеделник, вторник, четвъртък и петък. Упражненията за корем бих ги сложил към Lower Body деня.
Примерна тренировка за първите 2-3 месеца:
UPPER:
1. Лежанка 1х 20*, 1х12, 1х10, 1х8
2. Гребане 1х20*, 1х12, 1х10, 1х8
3. Раменна преса 1х20*, 1х12, 1х10, 1х8
4. Сгъване за бицепс с лост 1х20*, 1х12, 1х10, 1х8
5. Трицепсово разгъване( с въже) 1х20*, 1х12, 1х10, 1х8
Lower:
1. Клек 4х 8-12
2. Напади 4х8 на крак (ако искаш с лост, ако искаш с дъмбели, ако искаш държейки диск пред теб)
3. Тяга с прави крака 4х8
4. Разгъване 4х15
5. Сгъване 4х15
(4 и 5 ако искаш на супер серия)
6. Упражнения за корем по избор
*загряващи серии с минимална тежест
На Upper Body с намаляването на повторенията увеличавай с една идея килограмите примерно с 2.5кг или по-малко, зависи как се чувстваш (разбира се може и с повече).
Според мен това ще ти свърши работа в началото. Кардио събота или неделя.
Два пъти за мен е малко. Явно е до човек, но аз първоначално, когато започнах, тренирах поне 4 пъти в седмицата. Харесва ми като програма какво е написал Rakshy, но задължително според мен включи скрипец за гърба, това упражнение се прави от всички начинаещи. А при краката бих включила 1-2 изолиращи за дупе, като ритници примерно.
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
А да, забравих за скрипеца. А за задника, аз лично едвам едвам правя нападите след клековете и след това не мога да сядам няколко дни![]()
Аз започнах с кръгови, после с режим и диета. Относно приобщаването във фитнеса, попринцип на момичетата им е по-трудно, но ако не си много срамежлива бързо ще свикнеш. А иначе упражненията си ги правиш според това на кои части на тялото искаш да наблягаш и т.н. А относно колко пъти тренирам в седмица - 5- 6 , може и седем. Абе кажи речи всеки ден, и не съм от напредналите, така че всичко си е до хъс и желание.![]()
Успех.
![]()
Последно редактирано от Music_On : 05-17-2014 на 23:34