.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 4 от общо 4
    Мега фен
    Град
    <3

Огретен! Помощ!

Вече за пети път правя огретен по класическа рецепта и никога не ми се е получавал като този, който правят в Била или ПроМаркет (а там е божествен! <3)..

Правя го с яйца и мляко, картофите са предварително сварени и пак не ми се получава така, както искам. ((( Пробвах и със сметана, но пак не ми хареса..

Предложете ми някакъв сос, с който да си залея картофките така, че после да се получи.. онази плътност и онзи вкус.. ох.. <3

Ако пробвам с бешамел (никога не съм правила такъв..) дали ще стане? Очаквам всякакви предложения.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

а по каква рецепта го правиш?

Мега фен Аватара на draid
    Бешамела е отвратителен сос, много го мразя. Аз лично най-много харесвам простичката рецепта
    Варени картофи на колелца и после ред картофи ред сирене и кашкавал, подправки (чубрица), нарязан чесън,. После пак ред картофи и така няколко етажа, важно е да не забравяш и някое хубаво масълце. От горе кашкавал и толкова.Това е за мен най-лесната и една от най-вкусните рецепти но пък всеки с вкуса си. На картофите подхожда сметана, копър.
    Последно редактирано от draid : 05-27-2014 на 21:05

Мега фен
    ето кои са важните неща за по-добър вкус:

- 100% натурални млечни продукти: краве масло, кашкавал, сирене, и пр.

- леко препържване/препичане

- ароматните сосове да се смесват със съставките - например кравето масло в кашкавала се стича при запичане, затова трябва да се слага отгоре върху пластовете за да може да ги напоява

- възможно най-подходящи подправки - определени подправки могат да развалят вкуса, било то защото не са подходящи за съответното ястие, или защото са стари, развалени, гранясали, некачествени и пр. - например за огретен е подходящо малко черен пипер

- леко запичане на подправките в тиган за няколко секунди прави вкуса им по-наситен

при приготвянето на огретен е добре картофите да не бъдат жилави, но (поне) леко рохкави

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си