Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
Ми Насе, мен ако питаш като цяло този вид изпитване е адски глупав. Къв е някой да ми каже - ще пишеш за това произведение това, което е казал еди кой си литературовед? Това е зубрене, деградира творческата мисъл на децата и по никакъв начин не им помага по - нататък. Къде - къде по - добре би било да ги карат да разсъждават на някакви теми, които не са литературни, или да им дават да съчиняват свободен текст? Един път ще се види най - добре езиковата култура на детето в една не дотам формална обстановка, ще се види реално начина му на разсъждение, ще се стимулира въображението му, а за оценяване трябва да се вземе способност за построяване на текст, правопис, изразни средства, без да се замесват политически интереси и без да има влияние мисленето на проверяващия относно даден въпрос. Това сега е зубрене на некви теми от некви сайтове в интернет и от некви христоматии и учебници, щото ако не напишеш, че Вазов е велик, ще ти свалят единица, а ти може да мислиш, че е пълен кретен. Все едно на изпит по рисуване да те накарат да нарисуваш смисъла на живота, ма както го е описал еди кой си велик ум. Тъпо е.
+ За целия комент

а за удебеленото : Аз бях написал такъв свободен текст, разбира се смекчих малко критиката, но оставих госпожата доволна, а класа ми шашнат . Даже си казаха браво има собствено мнение