Здравейте,моят така наречен проблем е следният,най-добрият ми приятел е влюбен в мен.Не знам как да постъпя,цяла вечер прекарах с него и му обяснявах,колко объркана се чувства,че не съм била без приятел от 17 годишна,но съм имала само веднъж наистина сериозна връзка за 2години и след това нищо повече от няколко месеца.Той ме слушаше и ме подкрепяше,обясняваше ми че ме е страх от това,че не знам какво ще се случи.От това,че веднъж само си позволих да се влюбя,а след това просто да не съм сама.От около 2 месеца съм сама и полудявам,но въпроса е,че не мога да си харесам никой.Имам чувството,че всеки мъж с който контактувам,ми говори единствено за коли и това ме подлудява,отблъскват ме.А ако си харесам някой,просто до 2рия месец вече не го искам.Най-добрият ми приятел слушаше всички тези мой глупости,вече 2 години и аз знам,че е влюбен,но просто не мога,не гледам така на него,а не искам да го нараня.Той ме попита какъв мъж искам и аз му казах,че не искам някой който говори само и единствено за себе си,искам изключително забавно момче,да е импулсивен,да се смеем много заедно,да е мил,да ми има доверие и т.н,не искам да виждат в мен само секс или само забавление,искам повече не съм на 18,искам връзка,всички имат връзки.Но никой не си прави труда да ме опознае,а виждат само забавление и той ми каза,че това им показвам,но как да допусна някой който ще си тръгне в определен момент и ще ме нарани.Попитах го какво харесва в мен и защо е влюбен в мен и той беше доста засрамен и ми каза "Защо реши,че съм влюбен в теб,но да така е и не знам какво харесвам в теб,но просто го чувствам",не знаех какво да му кажа,гледах го и го обичам много,изключително много държа на него,но просто не така както той би искал.Изпрати ме както винаги до вкъщи и седяхме на пейката до блока,бях легнала в него и гледах звездите и той се наведе и ме целуна,бях потресена,но му отвърнах не знам защо,само за секунда след което се дръпнах и измърморих нещо,че трябва да си тръгвам.След 10 мин. той ми звънна говорихме 1 мин аз му затворих и си изключих телефона,той ми писа във фейсбук и ме попита какво е станало,казах че съм си забравила зарядното в колата и не ми се слиза.Той каза само "окей" и преди малко ми написа "Не е вярно,че не знам защо те обичам,знам го и е точно защото ти ме допусна до себе си и разбрах,че си много повече от това,което показваш на всички,че не си само за забавление и за партита,а че си прекрасно момиче и държа много на теб,просто не си готова за връзка,а аз не искам да се наранявам повече" Не му отговорих,какво мога да му кажа,не съм на 17 18 на 22 съм ,както и той ,прекрасен е,хубав,умен,забавен но просто е най-добрият ми приятел.Не знам какво да правя,не искам да го залъгвам,а имам чувството ,че може би се възползва от това,че съм доста уязвима в момента.Не знам какво да правя и какво да мисля.