Запиши kyokushin. Не е най-оптималният избор, ако искаш да си "царят" на улицата, но ще ти помогне да изградиш добра физика и бойни умения, които ще са ти достатъчни за да се защитаваш в конфликтни ситуации, когато се налага. За счупен нос в тоя спорт досега не съм чул, нокаутите са тежки, но са сравнително редки (за 2 години никога не ми се е случвало), а ако не се състезаваш и тренираш в зала с нормална тренировъчна култура, реално няма да имаш проблеми и с това. В твоя случай мисля, че това е най-добрият вариант, защото хем ще се научиш да се биеш, ако си отдаден, хем няма да имаш притеснения за състоянието на носа и на мозъчните си клетки. Виж, краката ще са ти сини постоянно от друга страна...
Джиу-джитсуто също е вариант, който би могъл да удовлетвори исканията ти в тази ситуация, но едва ли ще си намериш зала в България, освен ако не си от София. Освен това, ако улицата ти е крайната цел, имай предвид, че ще имаш много голяма привилегия в единоборство с един опонент, тъй като повечето отворковци на улицата нямат голяма, да не кажа почти никаква, граплинг култура, но пък ще имаш проблем в схватка с повече опоненти.
Старай се да се абстрахираш от малоумни спорове кой боен спорт е по-добър от другия. Разучи ги самостоятелно, прецени кое най-много ти допада и удовлетворява нуждите ти и го запиши. На улицата ти трябват най-вече топки, но също така е добре да знаеш кога да говориш и кога да мълчиш. Като цяло идеята да запишеш боен спорт, единствено за да "получиш уважение" на улицата, не е правилната загласа да се захванеш с подобно нещо.