.
Отговор в тема
Страница 6 от 12 ПървиПърви ... 2345678910 ... ПоследнаПърви
Резултати от 126 до 150 от общо 277
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от herkules Виж мнението
    Голямо изкуство е много да приказваш, а в крайна сметка нищо съществено да не кажеш. Ран-ът, който ти смяташ за глупост е отдавна в действие, само че у нас все още е останал патриархалния начин на живот или поминък ако щеш, за това действието му е по-бавно. Отровните храни, с красива опаковка и психическият тормоз на населението действат, но по-бавно от очакваното. Новото психо оръжие на Брюксел, към пълно подчинение на малките е: - "щастливи крави", "щастливи кокошки", щастливи прасета", "щастливи кучета" и задължително "НЕЩАСТНИ ХОРА". Знам, че имаш претенции за най-интелигентен, но самоизтъкването ти говори друго за теб, щом не виждаш очевадното.
    Защитниците на фалиралия лагер много ви бива в него.
    Щатите, ЕС, марсианците и папата са виновни, а не нашите некадърни крадци подвизаващи се като политици.
    Нулево носене на отговорност, всички са виновни, само не и нашите глупаци.
    defender говори за национално самосъзнание, а при конфликт м/у България и Русия не знае на коя страна ще е.
    Истински българин.
    Последно редактирано от Aeternal : 06-06-2014 на 14:32

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Защитниците на фалиралия лагер много ви бива
    Фалитът на САЩ може да бъде отлаган, но не и избегнат

"Финансовият министър на САЩ Джейкъб Лю уведоми конгреса, че след 17 октомври държавния бюджет ще бъде изчерпан и САЩ се нуждае от нови дългове, за да избегне фалита

За първи път финансов министър на САЩ дава конкретна дата, след която банкрута на САЩ ще бъде факт.

Toва е поредния път, когато САЩ са застрашени от банкрута, който вече покоси някои големи градове като Детройт. И единственото, което САЩ може да стори е да отложи банкрута, увеличавайки тавана на бюджетния дефицит и увеличавайки дълговете си, които към момента надхвърлят $16,7трлн. Това обаче не може да продължава вечно и ще дойде момент, в който САЩ няма да могат да се справят с огромния си външен дълг и бюджетни дефицити.

„Към 17. октомври правителството на САЩ ще разполага едва с 30 млрд. долара, като ежедневните разходи съставляват средно 60 млрд. – това обстоятелство наистина е обезпокоително.“, заяви Джейкъб Лю, цитиран от Ройтерс.

Увеличаването тавана на бюджетния дефицит обаче не е проста работа. Демократи и републиканци постигнаха съгласие през 2011г. буквално часове преди банкрута отново да надвисне над САЩ след тежки дебати и преговори.

Китай се опитва да откупува дълговете на САЩ като засега е закупил над $2трлн. от целия дълг на САЩ. Китайците хвърлиха око на 8,133 тона злато, което се намира в банки на САЩ и представлява 74,5% от общия обем на златния резерв. Китай иска това злато за сметка на дълга на САЩ. Ако Китай изтегли своя дял от $2трлн. икономиката на САЩ ще рухне.

За САЩ ще бъде все по-трудно да поддържа позициите си в гео-политическото съревнование срещу Китай и Русия, след като става ясно, че САЩ може да избегне фалита само временно и то трупайки още дългове."

http://pan.bg/view_article-58-22921-...-izbegnat.html

ПП: едни защитава фалирали система, а на други просто им е фалирал мозъка.

Мега фен
    "Белият дом нареди на федералните институции на страната да затворят врати

При това положение агенциите трябва да приложат плановете си за прекратяване на дейността си поради липса на бюджет", подчерта тя. Над 800 000 държавни служители, не заемащи важни длъжности, от общо около 2 милиона от днес трябва да излязат в принудителен неплатен отпуск . Персоналът на учрежденията ще бъде съкратен до възможния минимум, като в някои агенции на работа ще останат едва 5% от служителите. Снощи администрацията на САЩ можа само да констатира безизходицата в Конгреса с наближаването на старта на бюджетната 2014 г. ....

Най-сериозни проблеми ще изпита Пентагонът, където в принудителен отпуск ще излязаТ 400 000 цивилни служители. ...

По данни на в. "Ню Йорк таймс" от липсата на бюджет ще пострада най-много Националното управление за аеронавтика и космически изследвания /НАСА/ - там ще излязат в отпуск 97% от служителите, като ще продължат работа само онези, които отговарят за програмата на Международната космическа станция.

На работните си места остават служителите в структури, които са важни за националната сигурност – пожарникари, полицаи, митнически служители и др.

Във финансовото министерство остава едва 20% от персонала и продължават да работят само онези, които се занимават с печатането на долари."

http://radar.bg

ПП: по-нагла система няма, решила е да фалира целия свят като го ошушка, комунизма пак имаше кусури, ама поне като падна не ограби държавите и народите, а тази система ще ни остави само по долни гащи (не се знае), докато падне, ............ ке ни умори. (а може и война да предизвика, тва е алчен хищник в агония)
    Последно редактирано от defender : 06-06-2014 на 13:52

Мега фен
    Със същия успех можеше да постнеш 2 фермана за финансовото състояние на Камбоджа.
    САЩ ме вълнуват до толкова, до колкото можем да вземем нещо от тях, т.е като дойни крави.
    Комунизма никъде не води войни, само 56-та в Унгария, 68-ма в Чехия потушава въстания. Щото хората не искат тъпите руснаци да им се мешат в работата, само на нашите подлоги им дай да слугуват.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    САЩ ме вълнуват до толкова, до колкото можем да вземем нещо от тях, т.е като дойни крави.
    ми ако не знаеш, да ти кажа че твоята мила система се крепи на лидерството на САЩ, Федералния резерв, МВФ и монопола на долара.

ние от САЩ можем да им вземем точно нищо, освен да те наемат за работник в някоя американска корпорация, завзела пазара в България и която изнася печалбите си в чужбина или пък да им вземем ГМО-то, та и земеделието ни да стане зависимо от тях.
    .
    Последно редактирано от defender : 06-06-2014 на 14:46

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    или пък да им вземем ГМО-то, та и земеделието ни да стане зависимо от тях.
    .
    то от давна е станало...

Мега фен
    не е още станало, защото фермерите още не са почнали да се самоубиват както стана в Индия, защото ГМО ги докара до фалит и дългове и ги направи длъжници към американците от Монсанто до живот, заедно с цялата рода.

Мега фен
    За пореден път се учудвам на неумението ви да различавате публичен и частен сектор.
    Интересно що въведоха МВФ помниш ли? 1997-ма като при управлението на комунистите се оказа, че не можем сами да си управляваме валутата.
    А и още нещо което е интересно, като спомена монопола на долара, не знам дали знаеш до разпадането на съюза в каква валута са сметките на СССР и коя некадърна икономика го отнася, като Рейгън нарочно смъква цената на долара.

Мега фен
    внимание, комунисти всяка нощ се крият под леглото ти, бъде нащрек, не спи.

МВФ го въведоха за да разпределя парите в тази система, но забележи не под формата на помощ, а под формата на заеми за държавите и да прави гражданите им роби с дълг и плащане на лихви.

Затова колкото и да бачкаш ще е все същото в България, защото това което изработваш няма да ти отива в джоба и в народа, а ще отива да плащаш дългове и лихви към МВФ, а те ще ти казват бачкай, бачкай, мързелив си, още може, виж къв си беден и мързелив.
    Последно редактирано от defender : 06-06-2014 на 15:14

Мега фен
    И пак някой ни е виновен.
    Да се чудиш що на почти цялата западна европа не им пречи нито сащ, нито системата. Имат си нормални държави със социална политика и си живеят.

Мега фен
    добре, де, аз те разбирам, че човек трябва да търси вината в себе си, но това не означава, че трябва и да става тъп.

не гледай на системата като на някакъв безгрешен бог, който ти мисли доброто.

не е още станало, защото фермерите още не са почнали да се самоубиват както стана в Индия, защото ГМО ги докара до фалит и дългове и ги направи длъжници към американците от Монсанто до живот, заедно с цялата рода.
    и само дето малкия и средния бизнес са на 100% унищожени и чуждестранни фирми използват стотици хиляди дка-ри за обратка при нас.

Мега фен
    добре, де, аз те разбирам, че човек трябва да търси вината в себе си, но това не означава, че трябва и да става тъп.

не гледай на системата като на някакъв безгрешен бог, който ти мисли доброто.
    Аз съм много далеч от мисълта, че сегашното състояние е добро.
    Ясно е, че трябва да се промени.
    Въпроса е, защо вместо да се види къде и какво по света работи в интерес на хората и държавата като цяло и да се вземе този пример, ние решаваме да се върнем към форма на управление която е подчертано деспотична и античовешка като цяло като и отгоре на всичко фалира.

Мега фен
    ми аз не искам да се връщам в комунизма, а искам да вземем само доброто от него и само доброто от капитализма като под добро да се разбира на първо място човешкия фактор.

Като кадърните да са богати, а некадърните да са бедни, но до ниво, в което да имат насъщното за живот, а не да умират

А богатите да са богати до ниво, в което не паразитират върху бедните и народа си.
    Последно редактирано от defender : 06-06-2014 на 15:45

ми аз не искам да се връщам в комунизма, а искам да вземем само доброто от него и само доброто от капитализма като под добро да се разбира на първо място човешкия фактор.

Като кадърните да са богати, а некадърните да са бедни, но до ниво, в което да имат насъщното за живот, а не да умират

А богатите да са богати до ниво, в което не паразитират върху бедните и народа си.
    никога човечеството не е стигало до такава хармония, сигурен съм, че и няма да стигне.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    никога човечеството не е стигало до такава хармония, сигурен съм, че и няма да стигне.
    поне да се опитват, лошото е че винаги има бесновати хора, които нарушават ритъма, а и заразяват другите.
    (бичът на системата).

ПП: тия хора май едно време комунистите са ги трепали или ги затваряли в затвора и при най-малко проявление на бяс. (което също не беше правилно)
    Последно редактирано от defender : 06-06-2014 на 16:08

поне да се опитват, лошото е че винаги има бесновати хора, които нарушават ритъма.
    (бичът на системата).
    форевър..
    а за задължителното гласуване?
    баси игрите. тея хора са за изтребване
    Знаят че по този начин предалите ги ДПС - ще загубят много, щом ги свалиха от кабинета.
    що не направят мажуритарни избори или да забранят гласуването за циганите ....

Мега фен

Аз също имам социални разбирания, доколкото условията в държавата трябва да са такива, че да няма бедни, тоест каквато и работа да вършиш тя да позволява достойно съществуване. Като естествено като част от преразпределението на благата държавата трябва да се грижи за тези които не могат да се грижат сами(сираци,болни т.н).
    Но комунизма не е начина.

ПП: тия хора май едно време комунистите са ги трепали или ги затваряли в затвора и при най-малко проявление на бяс. (което също не беше правилно)
    не е баш така.. комунистите са същите били

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    не е баш така.. комунистите са същите били
    в смисъл

в смисъл
    тези, марионекти... фалшивите.. те са били повече. партийците. те също са разчитали на възможността им да ограбят в началото хората и а имат власт и привлегии.. винаги всичко е пари..

Мега фен
    ^ваште сигурно са страшно горди

А аз се радвам, че такива като теб ще ми носят бирата и ще ми редят мандарини в магазина

Явно системата работи както трябва.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си