- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Каква е ползата и каква е вредата от членството на България в Европейския съюз?
"Митът, че капитализмът – това е демокрация
Само при капитализма има демокрация. Този мит, е създаден, за да се предотврати обсъждането на други модели на социална организация. Твърди се, че всички те са диктатури. Става дума за присвояването на капитализма на такива понятия като свобода и демокрация, като по този начин се изкривява тяхното значение. В действителност, обществото е разделено на класи, а богатите, които са свръхмалцинство, доминират над всички останали. Тази капиталистическа „демокрация“ не е нищо друго, освен прикрита диктатура, а „демократичните реформи“ са обратния процес за постигане на напредък... Този мит също така служи като извинение да се критикуват и атакуват не-капиталистическите страни."
ПП: Перфектен
Последно редактирано от defender : 06-06-2014 на 20:30
"Не е никаква тайна за никого, че в постмодерния
глобален ред на рисков капитализъм богатите и силни държави се
разпореждат с останалите по-бедни държави както намерят за
добре, тъй като последните са длъжници и са принудени да се
задоволяват със сенчести практики и квазидемокрация. В частност,
когато става дума за Европа, професорът по социология Улрих Бек,
преподавател в Мюнхенския и Харвардския университет, а също в
Париж и в Лондон, нарича групата от второстепенни държави
„новата подчинена класа в Европейския съюз” и уточнява, че
съдбата им далеч не е просто интеграция, за каквато непрекъснато
се говори, а в най-добрия случай – особен вид неравностоен
федерализъм, но в по-лошия случай – неоколониализъм.
Светът се дели на държави, които ползват спасителни фондове и на държави, които финансират фондовете...
Основният фактор все пак си остава военната мощ, на
базата на която днес имаме една объркана, агресивна и
самовлюбена Америка, която иска да обхване всяка точка
на света, не допускайки, че това е невъзможно."
http://avtorski.pogled.info/article/...ite-na-vlastta
Последно редактирано от defender : 06-07-2014 на 13:00
Дела и документи за ужасите на отминалия режим
"Близо 30 000 държавни служители, лекари, съдии, свещеници, кметове, журналисти, учители, интелигенти и полицаи са избити веднага след 9 септември 1944 година - без съд и присъда. Архивите свидетелстват, че знакът за т. нар. „40 безотговорни дни" е даден лично от Георги Димитров от Москва. Малко по-късно, на 20 декември 1944 година Министерският съвет на отечественофронтовска България приема Наредба-закон за трудово-възпитателните общежития за политически опасни лица.
С помощта на съветски инструктори у нас е пренесен челен опит от системата на съветския ГУЛАГ /Главно управление на лагерите/. До 1962 г. през десетките български концлагери преминават над 28 530 „врагове на народа" - поне такива са данните от архивите на МВР, като статистиката за политическите концлагеристи се води едва от 1951 година. По неофициални данни - „враговете на народа", които вкусват ужасите на комунистическите концлагери са над 200 000."
trud.bg
ПП: по времето на комунизма може и да е нямало гладуващи хора, но не може да си затворим очите за това.
не претендирам да горя от грамотност, но за хора които обясняват как било едно време, как децата били други и тн., сте сравните неграмотни повечето
n00bs
Какво очевадно да видя? Че Европа налага в границите си политика за защита на потребителите, която има свой легитимен орган във всяка държава, а ти ми разправяш глупости за отровни храни и психо тормози? Ти малоумен ли си?
Ран-ът е една най-обикновена икономическа препоръка на двама видни учени в тази област, която така и не се е изпълнила заради алчността на Луканов и ко.
Welcome to the Jungle...
ти си тъпак, честно.
СССР пада заради алчната природа на хората.
жалко че още има някои, които си вярват, че днес живеят по-здравословно.
Ето, че слабоумникът се появи.
Едва ли съм по-голям тъпак от теб. Не аз съм супер заблудения неграмотник, който не може да върже 2 смислени изречения и не е прочел една книга през живота си, обаче убедено говори за неща, които нито е преживял, нито разбира.
Welcome to the Jungle...
ти си заблудена крава.
най-малко искам с теб да се сравнявам със заблудени крави, не съм на тяхното ниво.
Мда, ти си на нивото на братята ти по съдба от Могилино.
Welcome to the Jungle...
,,ммдаа.'' -гейско е,, сега разбирам всичко, ти си бил гей, а ЕС ти позволява гейски хареми... пък братята от Могилино те бият![]()
е, но да не забравяме, че при днешната система от 9 милиона българи, останаха 6 милиона.
то си прилича на геноцид, но сега всичко става някак си прикрито, някак си "демократично".
ПП: отделно ни напълниха с бежанци
България или Афганистан? Махалата в Пазарджик
http://youtu.be/25EJIu_Rjdw
Останаха толкова главно заради емиграцията и застаряващото ни население. Вината и за двете е на малоумните ни управляващи, които правят живота в държавата ни все по-труден.
И бяхме 8, не 9 млн, а сега сме малко под 7. Участвах в последното национално преброяване и имам поглед върху цифрите.
Welcome to the Jungle...
около 9 200 000 сме били първо, а второ демографската криза се задълбочава. Политиците ни винаги са били малоумни и няма признаци на поумняваме, така че с тази система - изчезваме.
заблудена крава вика
АХАХАХХХАХАХАХАА
баси загубеняка![]()
И това не е закономерно?
След като населението ни започва да застарява още през 50-те години. След като хората са държани като животни в клетка до 1989 е нормално да искат да видят свят.
Естествено и сегашната мизерия и безправие много допринасят.
И пак ти казвам, помисли и ми кажи как смяна на системата ще се пребори със човешките недостатъци и корупцията?
ама много ме изкефи невероятно демократичното посещение на тримата американки сенатори на седенка с Орешарски и демократичната смяна на курса ни на 180 градуса.
толкова демократично и суверенно ми стана в душата като го видях.
Последно редактирано от defender : 06-09-2014 на 20:35
Айде спри се. Раждаемостта днес е отрицателна. Не преди. Защо тогава не са бягали хората в чужбина? Почти всички от моя клас заминаха. Всички деца се обучават още от малки да заминават. Дори не се замислят вече да остават..
Системата от една партия в такъв случаи е много по-добра, от колкото 100 такива да се събарят и само да крадат. Като не се разбират, всеки прави каквото си иска и накрая нищо не е готово. А пък и властта е ицяло разпръсната в частие сектор. Отново няма единство, всеки гледа себе си и тъпче за себе си. Тоя който има - има, а останалите да си гледат работата.