- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Каква е ползата и каква е вредата от членството на България в Европейския съюз?
Когато краде само една, не се разпределят благата, нима това не е една от идеите на комунизма?
n00bs
напротив. като управлява само една - държавата се движи в една посокаа. а като са много ... на никъде не се движи.
Кой е виновен за опростяването и загубата на култура и образование в България? Комунизма ли ? Или демокрацията?
Защо всички научни центрове за изследвания и прочие се затварят днес?
Трудно е да издържаш нещо, което не носи доходи, а само гълта пари.
И сега я има културата, а образование в България, свястно, не е имало никога.
n00bs
Сега средното образование нарочно е съсипано, а от там и висшето. Свястно е нямало, ама друг път![]()
Кое не носи доходи? Науката е тази, която движи света напред и ако държавата не отделя нищо за нея - изостава.
Всички тези научни центрове, които служат за прозиводство на нови продукти, сортове, хибриди и тнт, каквото се сетиш, все необходими неща - са затворени или разбити.
В много държави тия "научни центрове" се издържат с продажба на патенти, защо тук не го правят? Нямаме бюджета на Германия, че да можем да си позволим огромни суми за разработване на иновации.
Кога е имало свястно образование?!Една голяма част от образованието идва от човека, ако има желание, ще се научи. Ако чакаш да идват с фунията и да наливат, ами и Сталин да клонират, няма да стане.
n00bs
Важна е средата, в която израстваш. Ако се родиш в циганското гето, мангал ще си останеш. С България това става.
Средата в Средното до голяма степен ни обучава и ни придава характер. После като нямаш основи не си за никъв универ. Там защо всички реват какви са новите студенти? Еми то просто няма. Всяка година става все по-зле, и зле и все повече бавноразвиващи се нареждат.
Като нямаме бюджет да издържаме научни предприятия и да се развиваме като нормална държава - означава поредното доказателство, че системата е виновна. Щото преди сме имали и индустрия и пари за наука. А днес няма учен, който да предпочита да се блъска тук за 300 лв без материална база. Чудете се още що не ставаме за нищо.
БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ.....ако още не се е изпълнила до край тази "икономическа препоръка" то с темповете които вървим, възможно е в скоро време да се изпълни
http://polezni-linkove.hostzi.com/Planat-Ran-At.html
Европа по скоро налага политика в защита интересите на ръководещите я държави, в ущърб на такива като нас. Легитимните и органи допринасят единствено за саннкции, и никога в полза на обикновения народ. За тях монополизмът е на първо място. А, това, кой е малоумен? Задай този въпрос към себе си. Отровните храни и психотормоза не са глупости. Пак ти повтарям! Живял съм преди, живея "още" и сега. Не ми харесваше преди, но сега е отвратително!?! Мислиш се за интелигентен........възможно е и да си....., но помисли малко. Какъв живот живеят хората днес? Жалко е, че ти лично не можеш да го сравниш с преди. Сега мъж и жена се женят (ако изобщо вече го има това) за да остареят заедно и да имат своето продължение, само че деца нещо не се раждат достатъчно, или ако се раждат по модерен начин (инвитро), голям процент от тях са с увреждания. Почти няма физически напълно здрав човек. Продължителността на живота е благодарение на лекарства. Бабите и дядовците ми са живели над 85 години, а сега повече от половината от моя набор вече не са между живите.
Сам си отговори! На какво се дължи всичко това?
Какво да се спра?
Какво знаеш ти за онова време, с кого си говорил ти за онова време, какво си прочел за онова време?
Писна ми да пиша едни и същи работи щото тъпаците не четат, а си пеят едно и също като радиоточка
Ти знаеш ли какво значи отрицателна раждаемост?
Да, днес е отрицателна. Но е такава е от 60-те години насам. Що ме караш да търся стенографии на пленуми от 1968ма година, за да видиш, че още тогава се е говорило по тоя проблем.
Не са бягали в чужбина щото е имало 3 метрова ограда пазена от калашници и кучета. Имало е минни полета! Кой друг болен мозък ще си държи гражданите като в затвор в собствената ти държава?
Това ли ти е решението? Да ги вържем всички за да не бягат?
Вместо да осигурим нормална среда за развитие...
Пак те питам, кой ще спре партията майка, която е тъждествена с лидера си, когато той се изкористи и/или просто се сбърка?
Кой ще защити народа от едно малко, жалко, себично човеченце, повярвало си че живота на хората му принадлежи?
Обясни ми, защо в една Финландия, която е по-малка от България като население, по-бедна от към ресурси, хората живеят по-добре? Защо там няма такава социална несправедливост, няма такава крещящо безправие като при нас?
вярвайте си.
ще миете тоалетните на чуждите
а като им писне от българите - цигани в техните представи - ще останете и без дом и без приют
аха, значи демократично ще ме изгонят от къщата ми и от родината ми......... аха
нали демокрацията е "народовластие" бре, къде го, ама само по документи и на теория
нали демокрацията е "свобода, равенство, братство" ами хубаво, ама къде го
ти просто не искаш да видиш действителността и си затваряш очите и почваш да се баламосваш с фантазии че това е демокрация и да се самоуспокояваш ............ по същата логика и Хитлер е бил номиниран за нобелова награда за мир.
Последно редактирано от defender : 06-10-2014 на 11:32
Точно ти нямаш право да говориш за бащин дом и родина. Ти искаш същата феодална зависимост в която сме сега, само господаря да е различен.
Кога съм казал, че сегашното е хубаво? Намери 1 пост, щото аз съм сигурен, че имам поне 10 поста в които казвам, че това сега не е демокрация.
Обаче за вас може да има или сбъркан социализъм или пост соц корупция и мизерия.
Единия обяснява, че проблема бил в свободите на хората, другия че не можело тук да има демокрация.
Ако наистина не може да имаме нормална правова държава ще ида да си намеря такава.
А вие тука лижете гъза на поредния цар слънце, който всъщност малък страхлив васал.
васала на САЩ vs Русия
ами на страната на народа, не на политиците. (под народа нямам предвид платените цветни протестъри)
ПП: Когато България и била под турско робство и се е управлявала от турско правителство (султан) Левски на коя страна е бил на страната на султана или на страната на Русия или на страната на българския народ. Сега пак сме под васално модерно робство
Последно редактирано от defender : 06-10-2014 на 12:34
ами аз мисля, че в момента сме под модерно робство.
Апостола се е бил, за да организира Априлското въстание и то да предизвика силен отзвук в Европа и Великите сили барем се сетят и се смилят да ни помогнат да се освободим и затова благодаря на Русия.
Левски много добре е съзнавал, че сами нямаме сили да се преборим с добре организираната, много по-многобройна и добре въоръжена от Запада турска армия.
Ами да мисля, но да не забравяме кой налага комунизма в Русия и от. къде идват и кой праща хората организирали болшевишката революция.
Русия до тогава е била Православна монархия с изгледи да стане Световен номер 1.
Много яко ще да беше да бъдем велика сила и 100 милионна държава, ама не сме.
Така че колкото и да не ни се иска - избираме.
Или продължаваме да се дупедаваме на Запада, или заедно с по-неразвитите държави и русия да сътворим нов много копрусен здрав икономически съюз.
Русия няма никакво намерение да ни мачка.
По време на СССР кой ни създава цялата индустрия? Кой ни налива полезни изкопаеми? Кой? Тъпите англичани ли?
От къв зор САЩ дето са на другия край на света ще ни спират Южен поток?
От къв зор ЕС ще ни забранява руски газ ?
ЗА ДА СМЕ ТОТАЛНО ЗАВИСИМИ ОТ ТЯХ!
Русия толкова се мъчи да ни спечели доверието, ама вие НЕ. Колкото повече се обръщате агресивно към нея = ТОЛКОВА повече ще губите.
"В следосвобожденската ни история обаче всички бляскави български победи са само тогава, когато моралът е бил на наша страна; и всички срамни български поражения са били следствие от лош морален избор. Съдбоносните провали, които строшават гръбнака на българската история през ХХ век - Междусъюзническата война и Първата световна война - са войни на православна България срещу православните държави. При Междусъюзническата война нападаме православните ни съюзници Гърция и Събрия. А през Първата световна война в 1915 г. България застава на страната на католическа Австро-Унгария, протестантско-католическа Германия и мюсюлманска Турция срещу всички православни държави: Гърция, Сърбия, Румъния, Русия."
ПП: историята е за да се учим да не повтаряме грешките ама ние не се учим
Монархия. Крепостничество.
Общо взето това налага комунизма. Основната предпоставка е огромната социална неправда царуваща там, гладът, факта, че по-голямата част от населението са си буквално роби и с тях се търгува като със стока. Напълно закономерно е, че като се предложи отнякъде смяна на режима селяните ще я подкрепят.