Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
Отдавна му мина времето на колективното. Това беше в социализма. Сега всеки си гледа собствената паничка. Щом ти лично си добре какво ти пука за средното ниво? Професията ти е достатъчна да си докараш много прилично месечно заплащане. Точно това, за което говоря - да си конкурентен.
На мен професията, познанията и способностите винаги са ми били достатъчни да си докарвам (изкарвам) прилични доходи и да живея добре, без значение системата или строя. Още от малък свикнах да работя и да съм дори до някъде независим от родителите си, за някои детски прищевки. Като дете събирах билки-лайка, роклички и др. и с парите си купувах неща, които другите деца имаха от родителите си.. ролкови кънки, робот-всезнайко и ел фенерчета + батерии и дори сглобяеми неща тип лего. Като ученик в техникум работех в събота и неделя, правех ел инсталации и ремонт на битова техника + електрониката, която ти не си могъл да си купиш от кореком. Запалих се и по радиолюбителксото движение, направих си мини трансивър (приемо-предавател) на 7 МHz по схема на Чавдар Левков от сп. Млад конструктор и работех с пиратски инициал на телеграфия докато не станах активен член на радиоклуба и с клубната радиостанция направих над 10 000 радиовръзки с цял свят, още преди да го има интернета. Още тогава имах познати и приятели от другата страна на бариерата. Преди почти всички имаха възможност да се реализират някак си, а сега само тези които имат откраднати пари. Те ходят в европа и децата им учат в чужбина. Аз може и да не съм зле, но имам роднини и приятели, за които ми става жал, а не съм съгласен с теб, че са некадърни, за да не свързват двата края, а няма как да помогна на всички, защото първо гледам себе си.