- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Каква е ползата и каква е вредата от членството на България в Европейския съюз?
Показателно е, че всички като теб започват да изброяват злините на предишния строй с...бананите. Сега нали имате евтини банани всеки ден в Лидъл и Била, явно щом започвате да изброявате какво ви е липсвало с бананите това е най-големия успех на демокрацията. И за жалост и сега се биете за банани...разни хора разни идеали.
Никой нормален човек не реабилитира предишния строй, но и никой не трябва да реабилитира хората, отговорни за прехода и за грабежа в последните 24г. За това не се очудвай, че според проучване, водено от американската компания "Пюрисърч", която има голям авторитет, 60% от анкетираните българия изпитват "носталгия по социализма" и горе долу същия процент заявяват, че сега живеят "по-лошо". Липсват ми неща, които станаха в 70-80те, аз за жалост не съм ги видял, няма и да ги видя, не и в тази държава, която такива като тебе превърнаха в бунище, докато крещяха "кой не скача е червен"...да не говорим за съвременните "антикомунисти", които за ден се пребоядисаха. Къде са сега хора като Костов, защо мислиш народа ги прати в политическото бунище, ще останат и в бунището на историята, нека се радват на всичко, което разграбиха, няма да си го вземат в гроба. Увеличават се пенсиите и заплатите, установява се ниска пенсионна възраст – 60 години за мъжете, 55 за жените. Въвежда се и голям за равнището на малка България годишен отпуск по майчинство. Може би най-важното: гарантира се пълна заетост за всички трудоспособни, държавата целенасочено и осезаемо дотира цените на основните хранителни продукти като хляб, мляко и месо, на потреблението на култура (учебници, книги, билети за представления), на градския транспорт, на детските храни и дрехи - какво лошо има в това? Сега можел да пътува нормално, еми браво, а колко българи пътуват и кога и с какво да пътуват - 6 дена на работа, средни доходи 400-500лв...
![]()