Цитирай Първоначално написано от whiskyandcocaine Виж мнението
Както са ти отговорили - "изродско мислене". Ако не бяхме колективни и задружни през Турското робство какво? Значи хора като Ботев и Левски, които са умряли за целия народ и за да те има днес тебе са правили нещо безмислено. Може би, такива като тебе ме карат да си мисля, че не е трябвало да се жертват...
Това твоето е типично селяндурско мислене, облечено в оправдания за "конкурентност". Точно, защото всеки гледа и мисли само за себе си сме на това дередже, приятел. И ще ти дам един пример. Във всеки блок в България всеки си прави някаква изолацийка - един в лилаво, друг в лайняно кафяво, трети в оранжево...ама остави това. Тия на първия етаж казват - не ми дреме, че няма асансьор, аз съм на първия етаж. Тия от втория викат - не е моя работа да чистя пред входа, що даже и да не си хвърлям боклучета на първия етаж. На третия викат - какво като тече покрива, не съм на последния етаж...и за това блоковете, които айде да не уточняваме кой ги е строил, са на това състояние. Същото е и с държавата ни.
Това което турците не можаха да направят за 500 години, комунистите го направиха за 50.
Убиха ни като народ и нация. Нас не ни свързва идеята за общото цяло. Идеята, че България е наша и ние трябва да се грижим добре за нея.
Защо никой не говори за корупцията по времето на социализма? За необходимостта от връзки дори за тривиални неща?
Споменаваш Ботев и Левски, но мислиш ли, че те те нямаше да се борят против един сбъркан режим наложен със външна сила? Че те, борците за свободна България, ще се примирят с васалния статус спрямо съветския съюз? Мислиш ли, че щеше да има комунизъм в България, ако я нямаше окупацията на червената армия?

Изродско мислене... изродско мислене е да караш деца да доносничат за родителите си. Изродско мислене е да пращаш хора в затвор и на смърт без съд и присъда. Изродско мислене е да превърнеш цяла държава в затвор и да не пускаш никой да не види как живее 'загниващия' капитализъм и да не избяга завинаги.

Информацията струва колкото източника. Вашия за добруването през комунизма какъв е? Захаросаните спомени на баба и дядо? Хора са тъгували и по времето си изкарано в затвора, в трудово-изтребителните лагери, дори и по войната, това прави ли някое от изброените добро? Хората имат тенденцията да идеализират миналото си, оставяйки само добрите неща в него, защото друго минало нямат и не знаят по-добро.

И тази заблуда, че едва ли не ако го е нямало комунизма тук е нямало да се построи нищо, щели са хората още да живеят по селата. Ако не беше попаднал под изолация, предприемчивия български дух щеше да постигне много повече, отколкото някога би могъл под желязната завеса.