- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Кръщаване
Здравейте,
майка ми има приятелка католик, която иска тя да е кръщелница на дъщеря ѝ. Въпросът ми е- може ли майка ми като православен христянин да е кръщелница на католик?
Мисля, че не може, поне в Православната Църква, кръщелника трябва да е православен.
Кажи на майка ти, ако е Православна, че не трябва да става кръщелница и да участва в католическо богослужение.
такива неща са глупави религиозни препирни, но Христос никога не е делял Църквата на православни, католици, протестанти, и каквито и да било други разделения, ето защо много хора нямаха доверие на съвременните църкви, понеже скъперничеството и съперничеството там бяха повече от любовта към ближния/брата
Последно редактирано от defender : 05-18-2014 на 15:10
прав си за това, обаче защо толкова години не са се разбрали за тези неща?!, никой ли не можа да засвидетелствува Истината на другите така че да се обединят в Христос вместо да се цепят?!, нали затова бе казано и написано:
"като принасяш дара си на олтара, ако там си спомниш, че брат ти има нещо против тебе, остави дара си там пред олтара, и иди, първо се помири с брата си, тогава дойди и принеси дара си." Матей 5: 23-24,
"И ако ти съгреши брат ти, иди, покажи вината му между тебе и него самия. Ако те послуша, спечелил си брата си." Матей 18: 15
Последно редактирано от npp : 05-18-2014 на 17:40