Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
Няма универсална рецепта. Обаче има едно клише, което е много вярно - промяната започва вътре в теб. Колкото и акъл да събереш от тука или където и да попиташ, нищо няма да подейства както искаш за твоя конкретен случай. Докато не намериш сили в себе си да поискаш да го преодолееш. Така че не търси кусурите в другите или в него. Търси ги в себе си и работи върху връзката със себе си. Когато си станеш самодостатъчна и живееш в хармония с личността си, тогава връзката с другия е най-хубава. В противен случай, ще си все на това дередже, без значение към кого си насочила чувствата си.
Абсолютно същото бих те посъветвала. Работи върху себе си. Сама знаеш, че в теб има някакъв проблем, след като под влиянието на силна емоция правиш неща, за които после съжаляваш и знаеш, че не е трябвало да бъдат сторени. Намери своя начин да контролираш емоциите си, да ги разбираш, да ги насочваш така, че да не предизвикват хаос в и около теб.

Аз също имах такъв период от живота си. Първоначално не осъзнаваш какво си причиняваш чрез безсмислените компромиси, които правиш. От гледна точка на сегашната ми връзка, направо не мога да повярвам какви неща съм търпяла и толерирала в предишната. И, не, не е от злоба. С години градя тази преценка. Аз приключих предната си връзка, защото човекът, с който съм в момента още тогава, на приятелска основа, ми показа, че може да има много по-стабилни и свестни мъже.
И най-важното - какво заслужаваш ти? Дали това, което получаваш е еквивалент на усилията, които полагаш? Ако не е, време е за нещо ново. Нещо по-добро.