Сигурно не са малко хората, които са били в твоето положение. И на мен ми се е случвало, но осъзнах, че вината не е била в нейното държание, а по-скоро в начина, по който съм й позволил да се държи с мен. Хората се държат с теб, така както ги предразположиш да го правят, за това и с различните хора се държим по различен начин, защото нагаждаме действията си според ситуацията и предпоставките. Важно е да го осъзнаеш, защото ще ти помага да не изпадаш в подобна ситуация отново.
Колкото и да не вярвах в това - времето наистина лекува. Минавал съм през какви ли не гадости и колкото повече време минаваше, толкова повече се абстрахирах успешно от тях.
Колкото до обичта към друг човек и по-добрата версия на стария - едва ли помага. Всеки човек си е строго индивидуален, няма да откриеш стар образ в отражението на нов такъв, старият си остава стар и новият си остава нов.
Помни, че който търси - намира. Не спирай да опитваш и накрая ще намериш човека - неизбежно е. Но не го търси в сянката на някой друг - така само тъпчиш на едно място.