.
Отговор в тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 176
    Супер фен Аватара на mayaaa

Тема за бързи отговори

Крайно време беше да отворя такава тема за по-малки и "бързи" въпроси, които не заслужават своя тема.

Аз започвам:
    Когато правя клекове на смит машина стават безпроблемно до земята, но когато се опитвам без тежест не мога да клекна до край (без да си отделям петите от земята). Някой може ли да ми обясни защо става това и как да го оправя?
    П.П. Със свободни тежести съм опитвала да клякам веднъж, но не можех да задържа щангата в равновесие и се отказах.

Голям фен
    Град
    София
    Слаб гръбнак, липса на мобилност в ставите?
    Queen of the Damned

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Тия неща не стават с отказване. Сещам се много хора, които не можеха да се наберат дори веднъж, но с опити успяха.
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Тия неща не стават с отказване. Сещам се много хора, които не можеха да се наберат дори веднъж, но с опити успяха.
    Това ми е ясно. И аз преди половин година не можех да направя една лицева, а сега правя по 20, но просто искам съвет какво точно да правя и защо така се получава. Имам предвид, не съм срещала хора с подобен проблем. Техника ли бъркам или просто съм прекалено не гъвкава?

Мега фен Аватара на Rakshy
    "Липса на мобилност в глезените". Може да се оправи като вместо на голо стъпало( също и гуменки, конвърски, и т.н. без солидна и вдигната пета), като клякаш с по-високи обувки (много е важно да са със солидна подметка) или сложиш 2 малки 1.25 дискчета под петите ти. Така ще поставиш самата става в по-добро положение и ще ти е по-лесно да клекнеш. Аз лично мисля, че клековете на смит машина са загуба на време.

Повече от фен Аватара на Тромбоцит
    Една подложка (дървена) под петите върши страхотна работа. Навремето така ни учиха да клякаме, поне докато не укрепне ОДС.

И то не за друго, но просто те правят някак скован, в смисъл че развиват краката ти в едно движение, което е изолирано. Ако нямаш клекове със свободна тежест и не натоварваш всичките стабилизиращи мускули ще свършиш с развити квадрицепси, които са нефункционални. Затова по-добре да се варира и в ширината на клека - от събрани стъпала до широк, сумо клек. Потърси си "ankle mobility exercises" и ги прави известно време примерно всяка сутрин, докато не се почувстваш уравновесена. А и взимай задължително щангата и клякай с нея (освен ако нямаш някакви проблеми, стари травми и т.н. които те ограничават)

anonymous708973
    Guest
    И аз имам въпрос.
    С какво да тренирам страничните мускули на корема... тоест, съвсем да изчистя паласки. Странични V-ups (https://www.youtube.com/watch?v=HJLE_VQ3Knc) просто не мога да направя, убива ми ужасно, залитам, не мога да застана свястно :д

Засега си правя най-старото упражнение на света - лягам настрани, свивам краката в коленете и повдигам торса като за обикновена коремна. Едната ръка е на земята, другата - зад главата.
    Какво още? Упражнения със собствено тегло ми трябват.

Еми хващаш се на лост и си вдигаш краката, завъртайки ги т.е. от пълен вис дясното ти коляно трябва да отиде на ляво, стягайки мускулите
    http://www.menshealth.co.uk/cm/mensh...t-17112011.jpg като това само че завърташ долната част на тялото си. Дано ме разбра, че не знам как се казва и не мога да намеря клип. А и те паласките са до диета, като плочките, не толкова до упражненията, които правиш...

П.П. https://www.youtube.com/watch?v=XKt-_a8X2OA ето клипче
    Последно редактирано от Rakshy : 06-01-2014 на 00:41

anonymous708973
    Guest
    Храненето съм го взела в ръце, ям доста изчистено, резултат определено има, но искам още
    Благодаря!

http://www.silabg.com/bg/11542-AMIX-...product_review Мислите ли, че това си заслужава? Виждам че състава му са 3 аминокиселини и B6, което не е вредно по никъв начин?

Повече от фен Аватара на marrcandy
    На амикс продуктите са боклуци. Поне според мен.

Голям фен
    Град
    София
    На ON за сега най ми допадат!
    Queen of the Damned

Мега фен
    БЦАА на прах по-добре ..

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от mayaaa Виж мнението
    Когато правя клекове на смит машина стават безпроблемно до земята, но когато се опитвам без тежест не мога да клекна до край (без да си отделям петите от земята).
    Без допълнителна тежест трудно се пази равновесие по принцип. Обаче като сложиш щангата, тя те притиска надолу и те центрова. И ако тежестта не е твърде голяма би трябвало да свикнеш до няколко месеца. Може леко да се разтворят краката малко настрани, леко навън обърнати ходила и тогава опората е сякаш по-стабилна. Отначало прави само с лоста и много леки дискове, а лоста не го качвай чак горе на врата. Защото ще започнеш да се накланяш неволно напред при изправянето. Преди клека можеш да загрееш с 1-2 серии легпреса с 15=20 повторения. И това тонизира мускулите на краката. Като започнеш клековете мускулите са вече стегнати.Изобщо при клек с щанга цялото тяло трябва да бъде стегнато съвсем съзнателно и да не се отпуска нито за миг чак до края на упражнението. Не е лошо да пишеш какво правиш за краката, като упражнения, ред на изпълнение, брой серии и повторения. Тежестта не е необходимо да пишеш.

Можеш да започнеш като прибавяш към другите си упражнения за крака по 1-2 серии клек с щанга. Само с лоста или с леки дискове. Постепенно ще увеличаваш сериите и използваните дискове. Може отначало и полуклекове да правиш.

Друго нещо, което написа BonnieandClyde666 за слабия гръбнак. Има някои упражнения за сила там. Но някои са леко рискови като например "добро утро",навеждане с щанга на раменете и трябва да се започне с много лека тежест и перфектна техника на изпълнение. Други подходящи неща са хиперекстензии,тяга с прави крака, но и гърба трябва да се заздрави. Хиперекстензиите без или със тежест са безопасно упражнение.

Друг вариант е също да опиташ преден клек. Някои са много доволни от него като балансиране и запазване на равновесие.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    http://www.silabg.com/bg/11542-AMIX-...product_review Мислите ли, че това си заслужава? Виждам че състава му са 3 аминокиселини и B6, което не е вредно по никъв начин?
    Най-добре е да пише някой, който е вземал добавката и има лични впечатления за нейната ефективност. Като информация пише, че съдържа към 120 капсули или дражета може би. А се вземат по 5 до 10 преди заспиване. С много вода.
    Стимулира отделянето на хормона на растежа или поне би трябвало да е така при добра ефективност.

На амикс пих Predator протеина, не беше зле. Клоня към продуктите на амикс защото от фитнеса имат карта за отстъпка за техните продукти. И явно никой не го е пил. АЗ ще съм първия

Имам едно притеснение: днес след като кляках получих някаква болка от лявата страна на тестисите ми. Не е остра болка, а от тогава 2-3 пъти ме приболя. Няма нищо подуто или зачервено/посиняло. Като натисна не ме боли, т.е. не мисля че е някакъв вид херния. Някой да знае дали може да е нещо сериозно? Бая си изкарах акъла

Супер фен
    Може да е била голяма тежестта и да е станало разтежение на някое сухожилие или малък мускул. Трябва много да не се задържа и дишането за да не се увеличава много налягането в корема и оттам натиска към слабините.
    Дали ще мине бързо зависи и от това колко пъти имаш клекове, дали само 1 път в седмицата или в повече дни.

Еми имам 2 дни клекове, защото съм по трибойска програма. Преди съм клякал и с повече, смисъл т'ва бяха 75 килограма... Най-вероятно е от вътрешното налягане, дано не умра

Не знам дали точно тук е мястото, но се регистрирах тукощо зада потърся съвет. Работя нощни смени и не ми остава време или по точно се чувствам много изморен за да тренирам. До сега не съм спирал да тренирам за толкова време , някак не мога да вляза в ритъм и се чувствам като марда , отпуснал съм се много.
    Последно редактирано от Mr.Lime : 06-02-2014 на 23:12

Супер фен
    Ами трябва се насочиш към по-съкратени програми 2-3 пъти седмично. Като едната тренировка можеш да сложиш в почивен ден (събота,неделя или ден в който се почива). В тези 2-3 тренировки може да правиш цялото тяло в един ден. Или разделяне на горна/долна част или дърпащи/бутащи упражнения. Може и въртене на тридневен сплит.
    Трябва да тренираш след като си починал от нощната смяна.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
    Еми имам 2 дни клекове, защото съм по трибойска програма. Преди съм клякал и с повече, смисъл т'ва бяха 75 килограма... Най-вероятно е от вътрешното налягане, дано не умра
    Ако не мине бързо, трябва в близките 1-2 тренировки да се кара с по-лека тежест. Докато изчезне проблема. Това може да идва и от недостатъчно време за възстановяване между две тренировки.

Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Не е лошо да пишеш какво правиш за краката, като упражнения, ред на изпълнение, брой серии и повторения. Тежестта не е необходимо да пишеш.
    Сега ще се пробвам, въпреки че не съм сигурна до колко им знам имената.
    Почти всичко правя по 4 серии и се стремя да са 12-14 повторения, въпреки че последната серия клекове едва ги изкарвам 6-8.
    Клекове на смит машина
    Напади; 10-8 на крак всяка серия
    Лег преса
    Мъртва тяга с право коляно
    Бедрено сгъване
    Прасци на хоризонтална лег преса (сигурно си има име); 16-20 повторения на серия

Между другото, от скоро започнах, последните една или две серии клекове, когато стигна до момента да не мога повече пълни, да правя по 1-2 половини. Не знам дали е добре, смислено и тн., така че, моля ви, кажете ми.

Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението
    Други подходящи неща са хиперекстензии,тяга с прави крака, но и гърба трябва да се заздрави. Хиперекстензиите без или със тежест са безопасно упражнение.
    Хиперекстензии правих преди време, демек първите два месеца, когато правих кръгова тренировка.

Пробвах това с дискове под петите и наистина става доста по-лесно.

Голям фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от mayaaa Виж мнението
    Сега ще се пробвам, въпреки че не съм сигурна до колко им знам имената.
    Почти всичко правя по 4 серии и се стремя да са 12-14 повторения, въпреки че последната серия клекове едва ги изкарвам 6-8.
    Клекове на смит машина
    Напади; 10-8 на крак всяка серия
    Лег преса
    Мъртва тяга с право коляно
    Бедрено сгъване
    Прасци на хоризонтална лег преса (сигурно си има име); 16-20 повторения на серия

Между другото, от скоро започнах, последните една или две серии клекове, когато стигна до момента да не мога повече пълни, да правя по 1-2 половини. Не знам дали е добре, смислено и тн., така че, моля ви, кажете ми.

Хиперекстензии правих преди време, демек първите два месеца, когато правих кръгова тренировка.

Пробвах това с дискове под петите и наистина става доста по-лесно.
    Тва всичкото на една трен ли го правиш?
    Queen of the Damned

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си