- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Тема за бързи отговори
Промени го тогава!
Queen of the Damned
Това за клековете дето отскоро си започнала, за клек с щанга ли става въпрос? Или отскоро си започнала да правиш последните 1-2 повторения с полуклек?
Случва се на почти всички уреди, когато не стигне силата за пълна серия да се прави читинг (както му казват, тоест непълни повторения) на последните 1-2. За клек има смисъл да правиш накрая по 1-2 половини,ако успяваш да запазиш добрата техника на изпълнение в общи линии. Тоест да не заобляш гърба и се изгърбваш. Или да не се навеждаш много напред,както става когато тежестта е много голяма или си останала съвсем без сили. Защото тогава лесно може да се получи травма. Тоест клека да не се изпълнява като тяга например с изправяне от кръста. Гледаш постепенно да увеличаваш бройката на пълните клекове в серията, което се получава с увеличаване на силата.
Може да се използват подложки,дискове под петите щом ти помагат и правят изпълнението по-сигурно.
В тоя ден само краката ли тренираш, ден за краката? Добри са упражненията. Ако усвоиш клека с щанга, можеш да правиш него вместо смитмашина и легпреса.
Аз от по-тежки серии клек съм получавал такава мускулна треска на краката, че имаше случаи цяла нощ да не спя. Целите горят направо.
Защо?
Второто.
То на смит май не мога да си разваля техниката, ако съм поне минимално концентрирана. Т.е. не мога да се наклоня на пред като е закачена и тн.
Не, за долна част е, т.е. след това правя и корем.
Иначе сега се навивам пак да опитам да се науча. То доста време не съм пробвала да правя, с подложки ще видим какво ще се получи. А защо да премахвам (замествам) лег пресата?
Между другото, нещо не са ми много добре така клековете и след това веднага напади. Повече чувствам умора в цялото тяло така, а не толкова в краката и не мисля, че успявам да ги направя оптимално. Чудя се дали мога да разместя някак упражненията или?..
За клековете бих ти предложил да започнеш от 5х5 след това вдигаш на 6х6, 7х7, 8х8 и т.н. Вдигаш примерно всеки месец. I guarantee you will be making all kids of gains. ALL KINDS.
Някои powerlifter-и използват лег пресата просто, за да намалят стреса след клековете, имам предвид че след клековете ти отиваш на лег пресата и правиш 2-3 серии с леки килограми (да "доизпомпаш"). Така се очаква по-лека мускулна треска.
Това са сериите и повторенията, нали? Интересно звучи, но малко в повече ми се вижда 8х8 и нагоре.
А бе, хора, как успявате да си натоварвате еднакво ляв и десен крак/ръка и тн? След всяка тренировка имам по-силна мускулна от дясната страна и това започва да ме притеснява. Даже съм се опитвала съзнателно да си натоварвам повече лявата страна, за да може уж да се уравновеси, но по някаква причина пак не става. :/
Много в дълбокото ги хвърляш с 8х8, особено за жени (то по логика на натоварване и един Смолов или програма "20хКлек + мляко" ще ги изцедят.
Правилното изпълнение търси, тогава няма как да не ги натовариш равномерно.
Не бе, дадох го като пример за прогресивно натоварване.
За натоварването на едната страна най-добре е да се снимаш докато клякаш и после да си анализираш клека. Идеята е че много често не осъзнаваме колко изкривени сме. Тялото изпълнява движението както може, т.е. ако имаш проблем в глезена - компенсацията идва или в коляното или в тазобедрената става. Надявам се да схванеш на къде бия. Другия начин е с упражнения на 1 крак. Примерно българския клек мисля че добре ще ти дойде.
ох люде, люде .... ЧЕ се контузите, бе!
На смит машина се кляка по-долу (гъза ти се доближава повече до пода) от клека с щанга зад врат, понеже положението на стъпалата е различно, реалното сгъване в ставите е почти еднакво ... научи се да клякаш как и където трябва (ще спечелиш)това на смит машината не е клек.
До протеините и добавките .... това са просто маркетинг, никъв ефект няма от тях, а цените им се определят от разнообразието на цветове и големината на шрифта на опаковката. Имат тогава и само тогава, когато хранителния режим е на абсолютния си максимум, при това е този е ефект е едва забележим (креатина монохидрат и трибулуса ги изключваме от цялостната извадка)
В света няма нито един професионален културист, който приема хранителни добавки (стероиди и синтетични хормони онли, плус лечение) ... за разлика от този факт, те се снимат доста с/до/на тях
Инвестирай не в добавки, а в храна! (излиза по-скъпо, но ефект ИМА)
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Абе, че не вземат това , до което се снимат е факт, ама...
Голяма част от про билдърите си отиват на по 35-40г, вероятно от храната ще да е.
В началото на поста имах доверие в това, което пишеш, но до края ме загуби. Почти всички пият това, което презентират най-малкото защото им е безплатно... А и добавките са за да добавиш към хранителния режим (no shit, huh?), не да го изградиш на тях.
За това "боостерче на GH" питах просто защото знам, че комбинацията от различни АК води до различни ефекти и стимулиране на различни неща, не за друго. А и се отказах да го взимам...
лет ми пут ит дис уей ....
мачкат само синтетика като анаболни стероиди(олд скул, анадрол, метандростенолон, винстрол/станозолол , еквопоиз, тренболон .. татъръ-татъръ), също така синтетични хормони (testosterone - енантат, сустанон (и производни),ципионат, пропионат; somatropin; инсулин; MGF / IGF; и т.н)
А за хранителните добавки .. няма професионален културист (професионален е оня дето е в ТОП10), който да разчита и да замества храната с други източници на нутриенти .. а защо, защото преработената храна, може да изглежда добре в цифри, но не храни така добре, като истинската храна, ако ще да има дъ ултимейт амино профил .. понеже нищо не усвояваш от тази "бързина" ... представи си че водата за къпане ти я пускат цялата на един път, 60 литра вода те заливат и тва е, ефект никъв
ти като се храниш и амино-потокът в гръвта е висок по всяко време е те тогава u are gettin somewhere
ако пак не сте разбрали, 'бал съм ви в тъпанарите :P
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Ми, не знам как е в България, "бате". Струва ми се, че ти си "pathetic" с тея художествени разкази![]()
Аз бих искала да ви попитам за някакви упражнения за гръб, тъй като стоя прегърбена. Правя едни дето знам, но сякаш не ми се напряга особено гърба от тях. Ако може нещо за горната част на гърба. Не целя много голям гръб, а просто изправена стойка. Благодаря предварително.![]()
Последно редактирано от sramejlivkaa : 06-13-2014 на 17:11
прегърбването е неправилна стойка, а не хилавост на мускулатура .. изправи гръбната, дръпни рамената назад, главата изправена и туй ша муй
а кофичките не тренират гърба
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9