- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Тема за бързи отговори
http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/w...bEdmNxWZF_.jpg
Някой да коментира, моля?
хахахаххаха, коментирам, но ми идва само да се смея на такива тъпизми
лелелеле... колко смях има по тоя свят. папугаи кажи им, че не ми се занимава точно сега https://www.youtube.com/watch?v=UtVe6_6MMVs
WE ARE NOT ANGELS!
Добре бе, като много разбирате, айде дайте акъл какво се яде преди и след тренировка и след колко време.
Час преди тренировка може да си направиш някое смуутиА след тренировка се яде банан, стафиди, сушени плодове и то веднага след нея. Чакаш час и вече може да хапнеш по-стабилно. Аз и преди и след все смутита си пия, вече даже натрошавам ядки и не се усещат и е супер, тъй като има хем плодове, хем бая протеин, някой път и извара слагам. Експериментирай, става много вкусно, а в същото време супер полезно и бързо
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Мех, колкото човека питаш, толкова мнения ще получиш за pre- и post- workout храненето. Според мен най-добре е овесените ядки около час преди тренировката, едно кафе малко преди тренировката (или там някъв боооостер) и след нея източник на протеин(шейк, храна). Протеина, защото тогава би трябвало да имаш подобрен метаболизъм, нива на инсулин, и още куп неща, от които се предполага, че аминокиселините от този протеин отиват директно във възстановяването на мускулите ти. Също така, важно е, ако си изпила кафето да пиеш вода по време на тренировката, защото кафето е диуретик (friendly reminder). Можеш да вкараш и въглехидрати по същата причина като протеина.
За колко време след тренировката: old-school принципа е след поне час да ядеш. Сега се яде веднага след тренировката, което според мен е по-добрия вариант.
Повечето хора пият "бърз" белтък след тренировката, за да може да се усвои максимално бързо, докато изварата и киселото мляко се водят "бавни" белтъци и може би не са най-добрия избор за шейк след тренировка. По-добре с прясно мляко или суроватъчно протеинче.
Broscience или не, повечето го правят и уж работи.
Оо,не! Съветвам те да изключиш всичко млечно, освен извара. След тренировка принципно е хубаво да се пие протеин като добавка, тъй като се разтваря и затова се усвоява много бързо, но предполагам, че няма да искаш да си купуваш протеин на прах, така че извара е ок. Можеш да си направиш смути от праскова, кайсия, банан, извара, магданоз, коприва, сурови яйца /грам не се усещат, уверявам те/, натрошени ядки /те също не се усещат/, дори понякога аз слагам овесени ядки, в блендера стават на прах. Слагаш и един сок от лимон и си готова! Хем витамини колкото си щеш, хем протеин от яйцата, ядките и овеса, хем супер зареждащо. Другото, което правя от скоро, е да варя яйца и после белтъка го пъхам в блендера и той става на прах и грам нищо не се усеща, супер освежаваща напитка.
Благодаря и на двама ви!
Бъф, никак не ми пречи и протеин на прах да си купя, но не мисля, че съм "дорасла" още за него, пък и грам не разбирам, за да знам на какъв да се спра.
Ако имаш интерес, аз ще ти препоръчам на изгодна цена, качествен.Не е нужно да имаш кой знае какъв стаж в залата за протеин. Все пак не е химия, а лесен начин и да не ядеш прекалено много месо примерно.
За закусчица, обядче и вечерка-метанче, анаварче и стромбичка!
Queen of the Damned
Аз, като нищо неразбираща от подобни неща, искам да попитам защо е нужно да пиете химия (или добити по химичен път прахчета/хапчета), като можете да си набавите въпросния протеин с храна?
И аз се чудя от къде сте толкова убедени, че този протеин на прах не е химия.
Вие по цял ден приемате ГМО и обработени храни, а за един протеин ми размишлявате, дали бил химия.
Естествено, че е химия. Разработва се от фармацевтични компании и т.н, но далеч не е вредна като стероидните производни.
Аз винаги съм предпочитал да ям, отколкото да пия концентрати, но това си е до личен вкус. Факт е, че голяма част от продуктите рекламирани под протеини в съдържанието си имат значително количество захари.
П.С Изварата съдържа казеин, препоръчва се преди лягане, за да снабдява с енергия организма по време на сън. Изварените сандвичи "Експрес" са страхотни ПинкПантер, можеш да ги видиш в сайта на ББ-тийм. По принцип е противопоказно да се пие прясно мляко непосредствено преди тренировка, но ако е 2-3ч преди тежко физическо натоварване е окей.
Последно редактирано от papugai : 07-25-2014 на 16:35
Защо?
Като се почнете с тия "химии" нямате спирка, дей*а.
Пие се протеина, защото излиза по-евтино за доза и е по-лесно за приемане.
По никакъв начин не е доказано да е вредно за човека, освен ако имаш нетолерантност към някоя от съставките му- лактоза и т.н.
@heartshapedbox опитай се при положение, че ти трябват към 200 (да е по-кръгло) грама протеин на ден, да го приемеш под формата на храна. Ако приемем, че за всеки 85 грама телешка кайма получаваш 24 грама протеин ще ти трябват приблизително 700 грама кайма да изядеш, което като цена ти е около 15 лева, зависи от къде я купуваш. И това да го правиш всеки ден в продължение на Х дни. А и протеина е ДОБАВКА най-вече. Т.е. ако си изяла примерно 170 грама протеин от храна,пиеш 1 шейк, за да ги докараш до 200.
А и същите съставки, които са в протеина ги има и в сухото мляко, което някои дават на децата си...
Познавам хора,които са го правели..