- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За какво мечтаете?
Това възпитание е точно толкова смешно, колкото да оставиш детето да се въргаля с бездомните кучета.
А качественото възпитание е съвсем друго нещо, което изисква АКЪЛ.
Родителите на тва дете са ограничени от мъзъчни клетки. Зубренето не е корен квадратен на интелигентност.
От тения много хора страдат. Тя е много трудна за лечение, остава за цял живот.
От бяс също са доста умирали хора. Има достатъчно разпространени опасни болести из помярите.
виждал ли си въобще какво представлява тения? Или глисти?
бясно куче виждал ли си?
Баща ми познава много случаи на заразени (такава му е сферата на работа) от тения и подобни нелечими болести. Открият ли се рано - всичко може да отмине. Но закаснее ли се - заминаваш. Цял живот се лекува, защото след остраняването й по хирургичен начин - тя се придвижва до най-недостъпните части в организмът ти, дробовете и др органи където се размножава. След това отново нараства и тнт . В последните години сигурно може да има по-ефективно лечение.
Но трябва ли тогава да оставяш детето да се зарази>
спирам да пиша в тая потресаващо развиваща се тема
''През 2011 година високата степен на заразени хора остава все така висока, средно по 500 души на година (за 10 години са заболели 5 хил. български граждани''
От една страна детето трябва и да изпитва страх. Страха е най-голямото средство за самозащита. Докато само не открие и не си даде сметка за обстоятелствата като порастне малко.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...68235269,d.bGQ
На скоро отново две деца се одавили в един канал... Значи.. нали ти казах.. в природата животните правят по много деца, за да оцелят само няколко. сам приценявай
Еми, да ти кажа, вярно можеше и да се осакатя, като ми даваха да си играя с брадви и тесли на 6-7 години, можеше да ме удари кола, като си щъках с колелото между селата малко по-късно, можеше да се изгубя някъде из горите, като съм се правил на див да бягам от вкъщи... може и сега да се убия някъде с колата... Много неща са опасни, но безопасния живот, не е живот...
хайде сега, колко коли има на село? винаги има риск, ма е добре да се взимат и предпазни мерки... не ограничаване на свободата. точно за бездомните кучета например, ако видиш че 4 годишното лапе се навира да ги лигави, няма ли да му забранип, да го дръпнеш, ако трябва да му плеснеш един шамар. или да му кажеш строго - НЕ. Това е ЛОШО. а ако на другия ден продължи... - ще го оставиш ли? Ето за това е психологията и таланта да възпитаваш. и в това също освен личните знания помагат и книгите и съветите на други хора, за да си правиш по-добра приценка....