- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Попитай Козметичката
Здравейте,тук можете да попитате всичко,което ви интересува относно козметични процедури и проблеми с вашата кожа... С удоволствие ще ви дам съвет как да разрешите проблема си...
И аз имам въпрос за мустачките..аз си ги махам с лентички,но нешно не са качествени заштото ако ги махна с 2ра лентичка (за да доубера останалите) и ми маха космите,но с тчх и кожата( ако може да ми препорачаш някой по-хубави но не над 10 лева
Може ли малко подробности относно лазерната епилация?
I'm not afraid of anything
I just need to know that i can breathe...
Здравей,аз лично не ти препоръчвам кола маска за премахването на мустачките.Най-ефикасния,но и скъп вариант е фотоепилацията (но и тук си зависи от апаратурата).И като единствен по-евтин и ефективен вариант е електропинцета-така се премахват космите един по един чрез електрически импулси-следващите косми,които израстват са по-тънки и израстват по-бавно в сравнение с премахването с кола маска или с обикновена пинцета.С електроепилация обаче не се премахват косми върху бенки-противопоказно е,но около бенките няма проблем.Тук ще обясня и защо не препоръчвам премахването на мустачки или друг вид окосмяване по лицето-защото заедно с нежеланите косми ние премахваме и мъхчето,а това мъхче премахнато веднъж с кола маска след това израства в по-груб вариант,и ако преди това е било мъхче,в следващия момент вече са си косми и то не мъховидни.Отделно,че не всеки може да си махне сам с кола маска космите,без да си свали кожа,а и след премахването с кола маска при започване на растеж на космите се появяват пъпчици,пъпчици може и да се появят и 1-3 дена след премахване на космите с кола маска.
Аз лично предпочитам фотоепилация,защото в България за съжаление лазерните апарати,с които се премахват окосмяванията не са на нивото,на което би трябвало да бъдат.При избора на фотоепилация също трябва да бъдем много внимателни.Всичко зависи и от възрастта,на която е пациента-имам пред вид хормоналното развитие на организма в различните възрасти.
Да попитам аз каква е разликата между фото епилацията и лазерната епилация ? Мислех другото лято да си махна космите под мишниците и на краката с лазерна. На какви цени са и двете ?
П.П на 13 години съм
На каква възраст е препоръчително да се започнат процедури с фотоепилация?
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Как да си оформя веждите в домашни условия сама и как да определя формата, която ще отива на лицето ми?Не знам къде има козметичка в градчето ми, а мама също не знае никаква, а наистина трябва да станат хубави, никога не съм им уцелвала формата...
Предварително благодаря!
Здравей,ПЪРВО-изчакай до 18 годишна възраст за тези процедури.При фотоепилацията се използва интензивна пулсова светлина,която може да премахне и тъмни и светли косми,защото се използват различни цветове на светлината и съответно различни дължини на вълните.При лазерната се използва насочен лъч червена светлина,и за съжаление има възможност да се получи изгаряне на повърхността на кожата или в дълбочина,без да има индикации на повърхността.Рисковете са по-големи,особено както и знаем,че в България не се инвестира в качествени апаратури,защото са скъпи,а се набляга на евтини и не до там качествени апаратури,търси се бърза печалба и т.н.
Здравей,въпроса ти не е никак лесен.Ще ти дам само общи насоки-в момента не са на мода тънките вежди,веждите трябва да започват условно от линията на която е основата на носа,имай пред вид,че много момичета се стремят да си направят "чупка" в средата на веждата просто защото са харесали този ефект у своя приятелка или някоя известна личност и тогава настъпва голямата драма,защото понякога веждите са равни и за да се постигне така бленуваната "чупка" безобразно се изтънява веждата.Съвета ми е да следваш естествената форма на веждата си,да премахваш косми само от долната страна.Отгоре не е хубаво да се махат косми защото се стимулира растежа на окосмяването към челото.Имай пред вид също,че голямото разстояние между веждите визуално уголемява носа,така че избягвай и да раздалечаваш много веждите.Дано да съм ти помогнала.Успех.
А има ли начин да изместя чупката малко по-назад ?
Веждата може ли да стане по-гъста по някакъв начин ? С бадемово масло ? А миглите ?
Имам врастнали косъмчета, много са гадни, можеш ли да ми препоръчаш нещо за премахването им?
Come on skinny love just last the year...
Искам да попитам за въпрос свързан с ФДТ и акне.Значи използвам си продуктите ,които са изписани от дерматолог,обаче през деня си слагам,само когато излизам фон дю тен.Може ли състоянието ми да се влоши?ФДТ е много хубав и е на мейбълин (афинитон)..И искам да попитам за ръцете ми-да си скупя ли космите по ръцете нужно ли е след като не са и много ,не са и малко-средна хубост.Ако ги махна ще станат огромни и ще растат всеки ден.Нужно ли е?
Не съм козметичка, но ще си позволя да ти отговоря.
Не знам кой те е излъгал, но космите ти няма да станат огромни, ако започнеш да ги махаш. Епилирам се от година и половина и не съм заприличала на горила. Пък и да станат, какво от това, нали не ги оставяш да растат - тогава какъв е проблемът? Големи, малки, тънки, дебели, едва ли някое боли по-малко.
О, недей с бръснач на ръцете, аз мислех говориш за кола маска/епилатор. Ще станат кофти, да.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Предполагам,че използваш епилатор и това е основната причина за врастналите косми.Най-безопасен вариант е 2-3 пъти седмично да използваш скраб за тяло с гъба луфа за да се излющва кожата и да се улесни пробиването на кожата от растящите косми,но не прекалявай с търкането за да не протриеш кожата.Има и различни кремове със съдържание на различни киселини за да се създаде отново пилинг ефект.
Здравей,аз принципно не харесвам употребата на фон дьо тен,защото независимо от това колко е хубав,той запушва порите.В твоя случай по-добре би било да употребяваш пудра,а в идеалния вариант да помолиш дерматоложката да ти предложи матиращ и оцветен крем,който да използваш вместо да се мажеш с фон дьо тен.Относно космите-кола маска би била добро решение ако решиш да ги махаш.За бръснене съм категорично против,от епилатора най-вероятно ще ти се появят подкожни косми.
Нещо против сенки под очите, лунички и черни точки?![]()
Някакъв начин по който да прикриеш поне леко чипият нос ? Грим или нещо?
Здравей,за сенки под очите би могла да опиташ с крем за околоочният контур,също така има козметични терапии за околоочният контур,за луничките-има различни избелващи терапии,но докато ги правиш трябва да използваш крем с SPF 50+ ,а относно черните точки-само почистване на лицето е решението,иначе всички тези средства,които ги рекламират премахват само повърхностното оцветяване на изхода на комедона,но не почистват пората до край.