.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 44

Попитай Козметичката

Здравейте,тук можете да попитате всичко,което ви интересува относно козметични процедури и проблеми с вашата кожа... С удоволствие ще ви дам съвет как да разрешите проблема си...

И аз имам въпрос за мустачките..аз си ги махам с лентички,но нешно не са качествени заштото ако ги махна с 2ра лентичка (за да доубера останалите) и ми маха космите,но с тчх и кожата( ако може да ми препорачаш някой по-хубави но не над 10 лева

Голям фен Аватара на smilelady
    Може ли малко подробности относно лазерната епилация?
    I'm not afraid of anything
    I just need to know that i can breathe...

Здравей,аз лично не ти препоръчвам кола маска за премахването на мустачките.Най-ефикасния,но и скъп вариант е фотоепилацията (но и тук си зависи от апаратурата).И като единствен по-евтин и ефективен вариант е електропинцета-така се премахват космите един по един чрез електрически импулси-следващите косми,които израстват са по-тънки и израстват по-бавно в сравнение с премахването с кола маска или с обикновена пинцета.С електроепилация обаче не се премахват косми върху бенки-противопоказно е,но около бенките няма проблем.Тук ще обясня и защо не препоръчвам премахването на мустачки или друг вид окосмяване по лицето-защото заедно с нежеланите косми ние премахваме и мъхчето,а това мъхче премахнато веднъж с кола маска след това израства в по-груб вариант,и ако преди това е било мъхче,в следващия момент вече са си косми и то не мъховидни.Отделно,че не всеки може да си махне сам с кола маска космите,без да си свали кожа,а и след премахването с кола маска при започване на растеж на космите се появяват пъпчици,пъпчици може и да се появят и 1-3 дена след премахване на космите с кола маска.

Цитирай Първоначално написано от smilelady Виж мнението
    Може ли малко подробности относно лазерната епилация?

Аз лично предпочитам фотоепилация,защото в България за съжаление лазерните апарати,с които се премахват окосмяванията не са на нивото,на което би трябвало да бъдат.При избора на фотоепилация също трябва да бъдем много внимателни.Всичко зависи и от възрастта,на която е пациента-имам пред вид хормоналното развитие на организма в различните възрасти.

Голям фен Аватара на black pearl
    Да попитам аз каква е разликата между фото епилацията и лазерната епилация ? Мислех другото лято да си махна космите под мишниците и на краката с лазерна. На какви цени са и двете ?

П.П на 13 години съм

На каква възраст е препоръчително да се започнат процедури с фотоепилация?
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Как да си оформя веждите в домашни условия сама и как да определя формата, която ще отива на лицето ми? Не знам къде има козметичка в градчето ми, а мама също не знае никаква, а наистина трябва да станат хубави, никога не съм им уцелвала формата... Предварително благодаря!

Цитирай Първоначално написано от black pearl Виж мнението
    Да попитам аз каква е разликата между фото епилацията и лазерната епилация ? Мислех другото лято да си махна космите под мишниците и на краката с лазерна. На какви цени са и двете ?

П.П на 13 години съм

Здравей,ПЪРВО-изчакай до 18 годишна възраст за тези процедури.При фотоепилацията се използва интензивна пулсова светлина,която може да премахне и тъмни и светли косми,защото се използват различни цветове на светлината и съответно различни дължини на вълните.При лазерната се използва насочен лъч червена светлина,и за съжаление има възможност да се получи изгаряне на повърхността на кожата или в дълбочина,без да има индикации на повърхността.Рисковете са по-големи,особено както и знаем,че в България не се инвестира в качествени апаратури,защото са скъпи,а се набляга на евтини и не до там качествени апаратури,търси се бърза печалба и т.н.

Цитирай Първоначално написано от Lovely Dream Виж мнението
    Как да си оформя веждите в домашни условия сама и как да определя формата, която ще отива на лицето ми? Не знам къде има козметичка в градчето ми, а мама също не знае никаква, а наистина трябва да станат хубави, никога не съм им уцелвала формата... Предварително благодаря!
    Здравей,въпроса ти не е никак лесен.Ще ти дам само общи насоки-в момента не са на мода тънките вежди,веждите трябва да започват условно от линията на която е основата на носа,имай пред вид,че много момичета се стремят да си направят "чупка" в средата на веждата просто защото са харесали този ефект у своя приятелка или някоя известна личност и тогава настъпва голямата драма,защото понякога веждите са равни и за да се постигне така бленуваната "чупка" безобразно се изтънява веждата.Съвета ми е да следваш естествената форма на веждата си,да премахваш косми само от долната страна.Отгоре не е хубаво да се махат косми защото се стимулира растежа на окосмяването към челото.Имай пред вид също,че голямото разстояние между веждите визуално уголемява носа,така че избягвай и да раздалечаваш много веждите.Дано да съм ти помогнала.Успех.

Супер фен Аватара на wiiwa
    А има ли начин да изместя чупката малко по-назад ?
    Веждата може ли да стане по-гъста по някакъв начин ? С бадемово масло ? А миглите ?

Повече от фен Аватара на cookie78
    Град
    София
    Имам врастнали косъмчета, много са гадни, можеш ли да ми препоръчаш нещо за премахването им?
    Come on skinny love just last the year...

Голям фен Аватара на pepa97
    Цитирай Първоначално написано от Desire_Beauty Виж мнението
    Здравейте,тук можете да попитате всичко,което ви интересува относно козметични процедури и проблеми с вашата кожа... С удоволствие ще ви дам съвет как да разрешите проблема си...
    Искам да попитам за въпрос свързан с ФДТ и акне.Значи използвам си продуктите ,които са изписани от дерматолог,обаче през деня си слагам,само когато излизам фон дю тен.Може ли състоянието ми да се влоши?ФДТ е много хубав и е на мейбълин (афинитон)..И искам да попитам за ръцете ми-да си скупя ли космите по ръцете нужно ли е след като не са и много ,не са и малко-средна хубост.Ако ги махна ще станат огромни и ще растат всеки ден.Нужно ли е?

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Цитирай Първоначално написано от pepa97 Виж мнението
    И искам да попитам за ръцете ми-да си скупя ли космите по ръцете нужно ли е след като не са и много ,не са и малко-средна хубост.Ако ги махна ще станат огромни и ще растат всеки ден.Нужно ли е?
    Не съм козметичка, но ще си позволя да ти отговоря.
    Не знам кой те е излъгал, но космите ти няма да станат огромни, ако започнеш да ги махаш. Епилирам се от година и половина и не съм заприличала на горила. Пък и да станат, какво от това, нали не ги оставяш да растат - тогава какъв е проблемът? Големи, малки, тънки, дебели, едва ли някое боли по-малко.

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    Не съм козметичка, но ще си позволя да ти отговоря.
    Не знам кой те е излъгал, но космите ти няма да станат огромни, ако започнеш да ги махаш. Епилирам се от година и половина и не съм заприличала на горила. Пък и да станат, какво от това, нали не ги оставяш да растат - тогава какъв е проблемът? Големи, малки, тънки, дебели, едва ли някое боли по-малко.
    И от едно място -ако ги бръснеш със самобръсначка растат по 3-4 косъмчета .Не ,не ги оставям дълго време-поне на краката-1,2дена и ги бръсна...С епилатора много ме боли ,той е на браун и много скубе,колкото и смешно да звучи

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    О, недей с бръснач на ръцете, аз мислех говориш за кола маска/епилатор. Ще станат кофти, да.

Цитирай Първоначално написано от FuckingFreak Виж мнението
    О, недей с бръснач на ръцете, аз мислех говориш за кола маска/епилатор. Ще станат кофти, да.
    ясно.Мерси!!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от cookie78 Виж мнението
    Имам врастнали косъмчета, много са гадни, можеш ли да ми препоръчаш нещо за премахването им?
    Не съм козметичка, но ще ти кажа, че от по-евтините продукти можеш да си вземеш нещо от серията Акне аут. Ако нямаш против да си отделиш 30 лв от бюджета, може да се насочиш към Uriage например.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от wiiwa Виж мнението
    А има ли начин да изместя чупката малко по-назад ?
    Веждата може ли да стане по-гъста по някакъв начин ? С бадемово масло ? А миглите ?
    Здрасти,всичко може да направиш с веждите си,но трябва да имаш търпението да ги изчакаш да израстнат.Да,с бадемово масло се стимулира растежа на веждите,но имай пред вид че трябва да си много прецизна в мазането,за да не стимулираш растежа и на мъховете около веждите.

Цитирай Първоначално написано от cookie78 Виж мнението
    Предполагам,че използваш епилатор и това е основната причина за врастналите косми.Най-безопасен вариант е 2-3 пъти седмично да използваш скраб за тяло с гъба луфа за да се излющва кожата и да се улесни пробиването на кожата от растящите косми,но не прекалявай с търкането за да не протриеш кожата.Има и различни кремове със съдържание на различни киселини за да се създаде отново пилинг ефект.

Цитирай Първоначално написано от pepa97 Виж мнението
    Искам да попитам за въпрос свързан с ФДТ и акне.Значи използвам си продуктите ,които са изписани от дерматолог,обаче през деня си слагам,само когато излизам фон дю тен.Може ли състоянието ми да се влоши?ФДТ е много хубав и е на мейбълин (афинитон)..И искам да попитам за ръцете ми-да си скупя ли космите по ръцете нужно ли е след като не са и много ,не са и малко-средна хубост.Ако ги махна ще станат огромни и ще растат всеки ден.Нужно ли е?
    Здравей,аз принципно не харесвам употребата на фон дьо тен,защото независимо от това колко е хубав,той запушва порите.В твоя случай по-добре би било да употребяваш пудра,а в идеалния вариант да помолиш дерматоложката да ти предложи матиращ и оцветен крем,който да използваш вместо да се мажеш с фон дьо тен.Относно космите-кола маска би била добро решение ако решиш да ги махаш.За бръснене съм категорично против,от епилатора най-вероятно ще ти се появят подкожни косми.

Повече от фен Аватара на betty-dimitrova
    Някакво мнение за BB кремовете имаш ли?

Нещо против сенки под очите, лунички и черни точки?

Супер фен Аватара на wiiwa
    Някакъв начин по който да прикриеш поне леко чипият нос ? Грим или нещо?

Цитирай Първоначално написано от butterflyyy. Виж мнението
    Нещо против сенки под очите, лунички и черни точки?
    Здравей,за сенки под очите би могла да опиташ с крем за околоочният контур,също така има козметични терапии за околоочният контур,за луничките-има различни избелващи терапии,но докато ги правиш трябва да използваш крем с SPF 50+ ,а относно черните точки-само почистване на лицето е решението,иначе всички тези средства,които ги рекламират премахват само повърхностното оцветяване на изхода на комедона,но не почистват пората до край.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си