Ще помоля хора, които си нямат на идея какво е това да не пишат, а именно: 1) хора, които нямат никакви доказателства, че това е грешно. 2) хора, които не са прочели и една книга за гладуването (аз съм над 10 3) дори хора, които 1 ден не са си облекчавали организма, съответно не знаят какво е от ОПИТ, а са чували някой си какво им е разправял...

Ще се радвам да си имам дружка за "гладуването", ако има желаещи. Така е по-лесно психически. Сега има много плодове.. ммм моите любими череши и прасковки... ^^ В началото няма да спазвам ограничението от 800г. плодове, ами ще започна с около 2кг. Обикновенно след 3тия ден чувството на глад намалява и не са нужни повече от 500-600г.



Така, така. Ето го и него :

8:00 сутрешен чай

10:00 първа порция плодове

12:00 обеден чай

14:00 втора порция плодове

16:00 следобеден чай

18:00 трета порция плодове

20:00 вечерен чай


След плодовете

следва най-важната част:

ЗАХРАНВАНЕТО

Схема на 10-дневно захранване

Първи ден

8 ч. - чай с мед и лимон или вода с лимонов сок или мин. вода - по желание
10 ч. - порция плодове
12 ч. - чай с мед
12,30 ч. - суров зеленчук №5
14 ч. - порция плодове
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 5
20 ч. - чай с мед и лимон

Втори ден

12 ч. - суров зеленчук №5 +А /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А / 2 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа като първи ден

Трети ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г / 1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + А /3 бр./
В 8,10,14,16 и 20 часа както първи ден

Четвърти ден

8 ч. - чай с мед
10 ч. - порция плодове
12 ч. - суров зеленчук № 5 + Г /2 бр./
16 ч. - чай с мед
18 ч. - суров зеленчук № 6 + В
20 ч. - чай с мед и лимон

Пети ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + А /3 бр./ + Б /1 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + Д или С
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден

Шести ден

12 ч. - суров зеленчук № 8 + Г /3 бр./
18 ч. - суров зеленчук № 9 + П / 3 бр./ + Г /2 бр./ или само В
В 7,10,16 и 20 часа както четвърти ден

Седми ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 +Р
18 ч. - суров зеленчук № 7 + Т
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден

Осми ден

12 ч. - суров зеленчук № 5 + И /30 гр./
18 ч. - суров зеленчук № 6 + У или Ж
В 8,10,16 и 20 часа както четвърти ден

Девети ден

12 ч. - суров зеленчук №9 + И /50 гр./ или Е
18 ч. - суров зеленчук № 5 или № 10 + К
В 8,10,16 и 20 часа като четвърти ден

Десети ден

12 ч. - суров зеленчук № 12 + Н
18 ч. - суров зеленчук № 5 + № 19 + У или З / Тофу/
В 8,10,16 и20 часа като четвърти ден

А/ картоф на пара - средно голям
Б/ морков на пара
В/ тиква - печена или на пара
Г/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Д/ порция овесени ядки /1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в три такива чашки вода с щипка сол/
Е/ порция качамак /към 1 ч.ч. гореща леко подсолена вода се прибавят 3 с.л. царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон докато се сгъсти добре; накрая се прибавят няколко капки зехтин/
Ж/ порция булгур / 1 малка главичка лук нарязана на ситно се задушава с 1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 кафени чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се добават 5 кафени чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/
З/ 50 гр. кашкавал от соя "Тофу"
И/ сурови ядки - орехи, бадеми, лешници
К/ зелен боб на пара или от консерва
Л/ тиквички на пара / с размер около 15см/
М/ карфиол на пара
Н/ картофено пюре /2-3 големи картофа на пара се пресоват с малко топла вода и се прибавя съвсем малко краве масло/
О/ спанак или лапад на пара като супа
П/ печен пипер
Р/ порция прясно зеле на пара или задушено с малко олио и вода
С/ елда /руската "каша гречка"/ - 1 каф. чашка елда + 2 каф. чашки студена вода; след като заври се изключва и оставя на котлона, докато поеме цялото количество вода
Т/ зеленчукова супа - 2 ч.ч. вода завира с 1 щипка сол и в нея се поставят нарязани на ситно различни сезонни зеленчуци - по ибор. Прибавят се магданоз, целина или копър
У/ зеленчуци на пара - няколко вида, според сезона / моркови , карфиол, грах, зелен боб, зеле, пиперка, камба, евентуално брюкселско зеле, броколи, червено цвекло/, 1-2 ч.ч.

СУРОВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

1. Марули 5. Морков 9. Алабаш 13. Репички 17. Праз
2. Зелени салатки 6. Зеле 10. Гулия /земна ябълка/ 14. Спанак 18. Чесън
3. Краставица 7. Пиперка 11. Карфиол 15. Лапад 19. Червено цвекло
4. Домат 8. Камба 12. Червена ряпа 16. Лук

Схема на 5-дневно захранване

Първи ден

8 часа - чай с мед и лимон /може вода+ лимонов сок + мед или само минерална вода/
10 часа - порция плодове
12 часа - един малък суров морков
14 часа - порция плодове
16 часа - чай с мед
18 часа - малък резен сурово зеле + А /1 бр/

Втори ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - малка порция салата от сурови зеленчуци + А /2 бр/
16 часа - порция плодове
18 часа - малка порция салата от сурови зеленчуци + Б

Трети ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + В
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчуци + А или Г. За пръв път към
салатата и яденето се прибавя по щипка сол и няколко капки олио или
зехтин. Може да се прибави и Д.

Четвърти ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + Е
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчуци + Ж или З

Пети ден

8 часа - чай с мед
10 часа - порция плодове
12 часа - салата от сурови зеленчуци + И
16 часа - порция плодове
18 часа - салата от сурови зеленчици + К

А/ картоф на пара
Б/ зеленчукова супа - малка купичка /300 мл/ съдържа: картоф, морков,
зеле, лук и нарязан накрая магданоз или целина, без сол и мазнина
В/ порция овесени ядки / 1 малка кафяна чашка овесени ядки ври в 3
такива чашки вода/
Г/ зелен боб на пара или от консерва
Д/ препечена филийка пълнозърнест хляб
Е/ печен пипер 2 - 3 броя
Ж/ качамак /към 1 ч.ч. гореща, леко подсолена вода се прибавят 3 с.л.
царевично брашно; бърка се непрекъснато върху горещ котлон, докато
се сгъсти добре; накрая се прибавя малко краве масло/
З/ 50 гр. сирене от соя " Тофу "
И/ 30 - 40 гр. сурови ядки / орехи, бадеми, лешници/
К/ порция булгур / 1 малка главичка лук, нарязана на ситно се задушава с
1 ч.л. олио и половин кафяна чашка вода; след това се прибавят 2 каф.
чашки булгур; разбърква се за 1-2 минути, след което се прибавят 5 каф.
чашки вода; ври на тих огън до сгъстяване/


Захранването го намерихв интернет, но аз няма да правя същото, тъй като от година и половина почти съм суровояд. Моето ще бъде нещо от сорта:
закуска: плодове (1 вид)
обяд: сок от зеленолистни или смути
следобяд: плодове
вечеря: салата (без сол, мазнина)

2ри ден:
- плодове
- 20-30г. сурови ядки
- плодове
- салата с кълнове
и т.н.