- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да реагирам
Здравейте!
Ситуацията - имам приятелка от доста време 4+ години.
разбраме се , сигурен съм в нея и тя в мен.
обичаме се ,тя мен и аз нея .
Обааааче от 2 седмици се запозна с някакво момче по соц. мрежа и д/г по цял ден си пишат .
Отначало при мен - ревност ... и естествено.Но после мина .Да ама тва продължи ,че и се задълбочи.Още от 5тия ден станало на въпрос да я разходи с колата тука там а/у.Тя отказала и ме уверява ,че всичко е приятелски . ОК .Вярвам И...ама на нея ..На него не ..ВСИЧКО ДЕ' ИМА ПИШКА ЗА ТИЯ НЕЩА МУ ВЯРА НЯМАМ.Така.Нататък.Минава още седмица.Тя ще идва при мен в Плевен и тук няма да има нет ..сещате се .. НЯМА ДА МОГАТ ДА СИ ПИШАТ .. и ми казва 'ние се разбрахме да се чуваме по тела.' . ХМ. //Отново да кажа ВЯРВАМ И ,ЧЕ ОТ НЕЙНА СТРАНА НЯМА НИЩО//.Тук става интересно ..отново в началото си бяха направили един дълъг разговор по тела, и като цяло не ми стана мн яко,но не съм реагирал остро и тн.
Дилемата е следната .
Моралната гледна точка...Редно ли е според вас да обръща такова внимание на друго момче докато е във връзка?Чаткане по доста време на ден,че и сега да се чуват като дойдела при мен...Не толкова от ревност,просто ми е супер тъпо ,че момичето ми не се осъзнава ,че не ми е приятно да обръща такова голямо внимание на друго момче...А аз и го обясних ... Тя си мисли ,че ревнувам и не може да разбере ,че аз никога не бих имал нуждата да се чувам с моите приятелки чак по телефона та да ги питам как са и какво правят...
Просто не знам как да реагирам , нз дали съм прав в реакцията си и като и казвам ,че не се чуствам добре по този начин и тн.....
Здравейте приятели!
Не осъзнава или не иска да го осъзнае? Хубаво е, когато седиш на два стола, но в случая не е правилно.
Щом не го разбира с думи й го покажи с действия. С нейните камъни по нейната глава.
Не се оставяй да те правят на глупак. Доверието е хубаво нещо, но не винаги е оправдано!
Не е така.
Понякога.. кривваш малко, намираш човек, който те разбира по-добре от половинката за някои неща, това не значи, че изневеряваш или че трябва да си прекратиш връзката. Най-вероятно от нейна страна има някакво увлечение, разбира се, но далеч не е ясно дали това ще сложи край на връзката им
4 години са много време - този чат й предлага нещо ново, интересно, различно, да не говорим, че й подклажда самочувствието на жена. Това дори би могло да спаси нейната връзка от рутината.
Авторе, защо не поискаш да видиш чата? Ако се дръпне, както и най-вероятно ще направи, значи има неща, които не би трябвало да са там. Тогава вече можеш да решиш какво да правиш - например да говорите, за да установите какво не е наред; да поставиш ултиматум или каквото друго прецениш за добре![]()
Ъ! Естестествено, че не е редно! Аз мисля, че се е увлякла по тоя тип, ама явно иска и да те накара да ревнуваш, щом ти обяснява с подробности как си пишат, чуват и т.н. И аз си пиша с приятели и се чувам с тях, но не обяснявам в детайли на гаджето ми, щото знам, че ще му стане неприятно. Може би няма да е зле да и обясниш, че не е много ОК тая ситуация и, че не ти е особено приятно да отделя толкова време и внимание на друг.
I`m trying to make your dreams come true...
Защото описаната ситуация е доста явно приоритетизиране на друго момче - чат по цял ден, чувания по телефона. Не ми изглежда като просто невинно чатене с някой, а като се има предвид, че е и ново запознанство - съвсем. Самия факт, че момичето търси подобна близост с някой също означава, че май не получава нещо в своята сегашна връзка и го търси на друго място.
На колко години сте?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Ти ако наистина и вярваш, че няма нищо от нейна страна, значи си много наивен, да не използвам друга дума. Ако ще да е само моментно увлечение, факта че е допуснала да се случи и демонстрацията пред теб за това, ти е достатъчна причина да палиш джапанките. Аз не бих си позволил такова унижение.
Демонстрацията е чист признак, че иска да ревнуваш, което означава, че иска да види повече интерес от теб към нея. Мисли, че вече не те предизвиква като жена и търси начин да го направи
Бъди добро момче и изревнувай :д
ПО- скоро съм склонен да мисля ,че търси нещо което при мен няма ,отколкото това ,че иска да ревнувам.
Здравейте приятели!
Въпроса ми беше и остава ,дали е нормално да обръща внимане на друго момче толкова много .Ако ревнувах щях да я карам тя да не го прави ,а в същото реме аз да го правя и да не ми пука.НО АЗ самият за себе си го смятам за неправилно и не бих го направил.И съм повече наранен отколкото да ревнувам.
Здравейте приятели!
И то не наранен от ревност ,а от това ,че не ме разбира ,че нито искам да си прекъсва контакта и тн. ,нито да спре да си пише и тн.Искам просто да разбере ,че според мен не е редно докато си във връзка с някой да имаш толкова близки отношения с друго момче,че чак и по телефона да се чуват като не могат да си пишат .Нередно не само за нея ,нередно и за мен в аналогична ситуация.
Здравейте приятели!
Естествено, че не е нормално, както за теб, така и за всеки друг човек, който има малко уважение към себе си.
Нейното граничи с много повече от "приятелски отношения" с това момче,а това, че тя е решила да го нарича така, си е найн проблем.
Естествено, че ще се дръпне... Дори и да няма нищо за криене, пак е гадно да ти навлизат в личното пространство. А я си представи, че с момчето имат някаква закачка чисто на майтап, ама си разменят разни сърца и целувки и етц шитни? Да я зареже, щото е недоразбрал?
Ами тогава и да си поразменят малко слюнка, епидермис - на закачака, а той пак разбрал-недоразбрал да се сърди?
Подобно поведение не е нормално (да отделя толкова време на друг мъж/момче в чатове и разговори)
Хахах... Ти нямал ли си познати момичета, с които се базикате без нищо сериозно?
Склонна съм да се съглася, че в доста от случаите това е съвсем възможна предпоставка за подобно поведение(но в по-лека форма). Тук обаче, не мисля, че е така.
Щом девойката при невъзможност да си пишат с новия, ще се чуват по телефона, говорим вече за вид привързване. Не го лъже, защото той й позволява да си контактува с чужди мъже и на практика всичко изглежда прозрачно.
Но работата според мен е ясна и е въпрос на време тя да остави автора, заради новата тръпка.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
ох, да като почнете - аз съм жена, аз ги усещам тия неща и тн.имаше преди една такава филмарка, а теб като те гледам колко си схватлива ...
оная се е привързала към оня, не става въпрос, че тя искала да го накара да ревнува, след 2 дни и тя ще направи тема тук и ще напише - имам приятел, но харесвам и друг, как да постъпя
n00bs
И аз съм жена и не мисля, че го кара да ревнува.
Към автора:
Първо, споделя ти за тези 'закачки'-това е добре.
Но рано или късно тези неща ще прераснат в нещо повече и тогава ти ще си прецакания.
Моят съвет е просто да й кажеш за това, че ти е неприятно да е толкова близка с някой, че се опасяваш да не я загубиш, че искаш когато сте двамата да си обръщате внимание един на друг, а не да си говорите с други хора (въпреки че тук бих те попитала, когато тя беше при теб колко време си говореше с него и как? Пред теб или е ходила в другата стая?).
Подходи внимателно, не със скандал, покажи и че държиш на нея и че й е хубаво с теб, може би се чувства пренебрегвана и по-малко обичана и затова търси внимание от друг