От 1 месец искам да разбера как става това.. правят си плитките вечер и сутринта им е къдрево, но някак и по-прави стоят и не е бухнало .. как става това :@
Сигурно нищо не сте ми разбрали, но ако знаете за кое говоря моля ви споделете как става![]()
ми просто се къпеш и след това си сплиташ косата на малки плитки някъде към 20 30 плитки и ги връзваш с малки ластички и на сутринта си пускаш косата става прекрасно![]()
Вече 2 ако не и 3 години правя това почти след всяко къпане, но не плета по 20 плитки, защото косата ми е адски дълга и ще е голяма играчка пък и не искам да е толкова ситно. Това което правя е след къпане, я оставям да изсъхне малко и след това на влажна коса, след като си сложа балсам без отмиване и малко олио във краищата (мои процедури),впръсквам спрей за къдрици, но съвсем леко и сплитам косата.Разделям я на части и сплитам на рибена кост двете части като започвам отгоре за да е къдрaва от корените. На сутринта е уникална.Аз харесвам ефекта който се придава, лек обем. Предпочитам да е бухнала от колкото сплескана. Но за да искаш оформени къдрици след разплитането, трябва да използваш нещо преди сплитането или след като я разплетеш..било то гел, пяна, спрей. Тези неща, в малки количества, задържат къдриците и им придават форма без да бухват толкова![]()
Последно редактирано от katalia3 : 06-09-2014 на 17:31
Ами ако ти е къдрава и бухнала по принцип косата няма как да стане. И при мен винаги бухва каквото и да правя. Пяна съм слагала, балсам без отмиване, на мокра, на влажна, на суха - все ми бухва!
[QUOTE=Runaway11;11104132]Ами ако ти е къдрава и бухнала по принцип косата няма как да стане. И при мен винаги бухва каквото и да правя. Пяна съм слагала, балсам без отмиване, на мокра, на влажна, на суха - все ми бухва![/QUOTЕ]
това е, защото не можете да се плетете като хората...задължително косата трябва да е влажна и намазана със стилизант /какъвто да е без лак/ и се плете стегнато, възможно най- много...трябва обаче да не е чисто мокра, за да изсъхне докато спите, сутринта само се разплита и в никакъв случай не се сресва, тогава идва бухването...т.е. миеш косата, сушиш или изчакваш известно време, нанасяш продукт по предпочитания /балсам, пяна, спрей, кристали, масло, стилизиращ крем - с нормална фиксация, не силна/ разресваш много добре и сплиташ стегнато...и никога не решеш сутрин, толкоз...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
От известно време и аз спя на плитка, защото ако не си изправя косата, не може да застане никак. Не я плета на рибена кост, а на обикновена плитка и става добре, защото се укротява тоя обем, който имам и толкова ме дразни. Аз я правя като се къпя, суша я до някаква степен, не докрай. След това слагам някакво масло, каквото имам - арганово, макадамия, жожоба. Косата ми е суха и то попива, а аз слагам доста. Ако не искаш с масло, пробвай с някакъв стилизант. На сутринта я разплитам и се оформят едри къдрици. Стои добре, харесва ми. В никакъв случай недей да се решиш, защото ще бухне!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Тея коси много зор даватСега друго ще питам .. Когато спиш на опашка вързана по - бързо ли са омъзнява, защото моята като е вързана през деня и така става .. И когато се развържеш има ли обем ( говоря ако ти е по-висока и да не е стегната )