- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Костенурка-проблем с очите
Здравейте!
Имам едно питане, първо да обясня ситуацията.
Едната от двете ми костенурки (по-малката) от около месец има проблем с очите-постоянно ги държи затворени, леко подути. Забелязах го аз това и я отделих от другата костенурка (вероятно въобще не е трябвало да живеят заедно, тъй като голямата е изяждала повечето от храната и поради липса на витамини малката се е разболяла, както и да е). Говорих с професор от лесото, ветеринарен лекар, и ми каза всеки ден да и сменям водата, да и капя на очите разтвор на лайка и да я храня на ръка с храна, богата на витамини(бели червеи) и да стискам палци да се оправи. Та правя го това, не виждам промяна, но поне фактът, че яде, е добър знак.
Та питането ми е-някой съфорумец имал ли е същия проблем, успял ли е да се справи с него и ако да-как. Иска ми се да направя още нещо, за да се оправи Гошето ;д..
Дано се оправи.
Стана ми мъчно за Гошето :С
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
На моя приятелки и двата костенура така си отидоха, горките Кольо и Криси - очите им изхвръкнаха от орбитите от либоф. :д Иначе нямам идея как може да се оправи тва, мойте никога не са го имали тоя проблем и се надявам още дълго да се обичаме. По принцип по книгите и сайтовете съм чела, че е хубаво да имаш филтър на водата (или чисто нова кухненска гъба) и като сменяш водата на животинчето, да оставяш аквариума по 30тина минути преди да я върнеш. Убий ме, сега не мога да си открия книгата, за да прочета поради каква причина ама аз не го правя и нищо им няма. Ако искаш, пробвай в продължение на две-три седмици с гъбата (50-60 стотинки струва нова) и с 30те минути. Ама като ще и сменяш водата, прави тва със стоенето И със легенчето/кутията, в която ще седи. Ако не и почистваш курубата отгоре и отдолу, опитай и с това. Възможно е всичко с очите да се дължи на хигиената.
Благодаря! Това с гъбата също ще го правя
http://www.teenproblem.net/teenid/skatew
I know God is higher than we are, but not higher than we are, get it? (:
who’s gonna stop the war when the same ones who start the war
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
who’s gonna try and stop the diseases when the stockmarket value increases
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
who is gonna lead us the right way when all our leaders gone a stray
how long we’re gonna wait for our bright day when it already feels too late...
Има ли си лампа, оставяш ли я на слънце, в каква вода я гледаш?
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Е, разбира се, че си има лампа. На слънце лятото съм оставял терариума за 30тина минути като цяло не много, но е без значение като си има лампа. В нормална чешмяна вода, оставям я да престои 1 ден преди да я сложа в терариума заради хлора https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...97941716_n.jpg т'ва е Гошо като беше здрав още
are the ones who profiteer when they shoot a rocket there it fills up their pockets here
on their patented medication the vatican’s miseducation turn this planet into patients
Еми не изглежда да са се променили много нещата. Чистя и и с гъба терариумчето, в което съм я сложил като сменям водата, храня си я пък ще видим..
woho, вчера за пръв път от много време Гошо си отвори очите! Днес вече яде сам, започна и да се движи повече![]()