Първоначално написано от
Red.Corp
Снощи бях поканен на гости на един от най-добрите ми приятели. В началото всичко беше супер. Занесох им бутилка червено вино, седнахме, хапнахме, говорихме си, пийнахме... съвсем нормална вечер. И както всичко си вървеше като хората, изведнъж забелязах, че жена му бе започнала да го засипва с провокативни и обвиняващи погледи, като в тях сякаш имаше притаен гняв. Сякаш искаше да го накара да побеснее, като го прави само с поглед. Явно си мислеше, че не съм забелязал и не се спря. Стана ми неловко, за това им казах, че ще отида на терасата да изпуша една цигара, че ми е станало тежко. Излязох, запалих си цигарата, когато ненадейно дочух техният разговор, който се състоеше от следното:
Тя: Ето, снощи пак закъсня...за какво си правих труда да приготвя вечеря?
Той: Имах работа, трябваше да остана, имаше много документи.
Тя: Да, естествено, ти и твоята работа... все с това се извиняваш.
Той: Не се извинявам, все пак работата ми е да нося пари в къщата.
Тя: Да, виждам. Дани непрекъснато хвали мъжът си, как бил повишен. Той, дето работи когато си поиска.
Той: Повишението не е всичко, скъпа.
Тя: Да добре, но поне е нещо.
Честно казано ми писна да ги слушам, затова реших да вляза да прекъсна разговора и да им пожелая лека вечер, с извинението че трябва да се прибирам, защото имам работа рано сутринта. Изпратиха ме и така приключи вечерта.
Та така... дроплата, която не работи и прекарва всеки божи ден с приятелки по кафенета и молове смее да държи сметка на моя авер.. че и да го обвинява...
Що за пре**ано държание е това? То бива наглост и безочие, ама това е.... Чудя се, дали да седна да си поговоря с моя човек и да се опитам да му отворя очите за истината и да се опитам да го оттърва от тази пиявица, но не знам дали имам правото да се меся в неговия живот... ако може да се нарече така. Как мислите вие?