- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Френски, Испански или Немски ?
Искам да обиколя и двете Америки, но не и да живея/развивам се там.. (с изключение на Канада. ми лайки.)
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Що не почнеш и двaтa паралелно? Аз т'ва бих направила, ако бях на твое място?![]()
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Нима би пренебрегнал златните спирки в Кувейт, заради Канада?
Welcome to the Jungle...
аре, аре
немският не е по-труден от който и да било друг език, който хващаш от нулата
По-добре изучавай немския, защото Германия има доста по-добра развита икономика, пък и германците са по приятен народ.
Ами от тия всички испанският е най-най-лесният, но зависи колко интерес има.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Dr. Gregory House
как е РЪЧНА ИЗРАБОТКА на немски ;д
не че нещо, просто не моа се сетя, а мноо се изнервям кат не моа се сета нещо
Последно редактирано от AnarchyBoy : 06-15-2014 на 15:33
Dr. Gregory House
handausgearbeitet щех да кажа аз лел
както и да е
писах вече кво мислим по тоо въпрос
Взимай испански.Немският ми е перфектен (там от 3 години,уча и френски от 2 години,испански започвам другата година и да ти кажа френския не е по-малко труден от немския..а испанския е най-лесният от 3те езика,и се говори повече отколкото немския.
Не е най-лесния от трите, повярвай ми. Немският с падежите си побеждава всички, но наклоненията в испанския са просто.. Да не ги коментирам. И във всичките 75947548393 времена не са хич лесни. И ти го казвам от опит, за 5 години в гимназията имам около 700 часа испански изучени и хич не ми е било лесно. Учила съм и немски, също не е лесен, но не подценявай испанския.![]()
Последно редактирано от Wednesday666 : 06-15-2014 на 17:06
Никой не е казал, че е задължително само заради Латинска Америка да учиш испански.
Никой не знае накъде ще го отвее вятърът, не забравяй, че в една доста добре развита част на САЩ вторият официален език е испански.
И да, знам, че ти харесва от край време, затова и него ти предлагам на първа инстанция.
Вече ако след него харесаш някой друг, това ще е добре за теб.
ех, тез падежи.. : )
3 падежа, общо 5 окончания, голем зор
аз дори почвам да си мисля, че езици без падежи са по-трудни
Френския, ако няма да ходиш във Франция не ти е от полза. Ама от никаква. Немския ще ти бъде в плюс, ако смяташ да излезеш извън България след време и да правиш бизнес (или на морето, както и руски). За испански нямам мнение, въпреки че съм искала да го науча и от части ми е все още интересен.
Бтв, сега като почнах да уча немски (може както Ина каза, да не съм се сблъскала още с най-трудните неща, но..), френския е 100 пъти по-труден. И произношение и писане, и всичко. Граматиката може да не е толкова трудна като на немския (още уча, don't judge me), но със сигурност ще ти ебе майката. Аз 4 години учих френски, грам не мога да говоря без помощ от някой друг за структура и т.н., а не е като да не съм се мъчила по нощите да запомня всичко, което даскалката ни преподава, че и да практикувам с разни рандъми говорене и писане. Ужас е просто и повече френски няма да уча.
Препоръчвам немски, останалите два, само ако ще ходиш в съответната страна или искаш да си преводач/ако следваш нещо с комуникации някога в бъдеще.
*сън*
Зависи какво ще правиш с тоя език
Най-добрият вариант е немски и френски.Руският сьщо вече е мн търсен
Къде пък го намесваш френския като търсеност? Говори се само във Франция, буржоазните страни, които са малко и части от Канада. В Канада не е много почитан между другото.
Испанският е втори по говоримост в света след английския. Ако ще се гледа по това, той би му бил най-от полза. Но той си знае за себе си кое му е нужно.
Така е, и по-голямата част от официалните документите на ЕС изобщо не са френски, неее.В световната политика и дипломация този език също не се използва.
![]()
И това за Канада изобщо не е вярно. В Квебек, най-голямата канадска провинция и втората по население и икономическо развитие, френският е официален език.
И накрая един съвет към Цветомир - започни с испанския, френският ще те озори доста и само ще си създадеш негативни емоции от и спрямо него.
Welcome to the Jungle...