.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 136

Hybrid View

Мега фен Аватара на fUcKsMiLe

Хора, телефони, излизания, социален живот, а-у...

Въпроси:
    Само мен ли ме дразнят хората, които като излязат не говорят, а само водят социален живот в мрежата... докато са навън, с истински хора?
    От кой тип сте вие?
    Това влияе ли на истинския ви живот, истински приятели?

Дайте да направим една сериозна дискусия за това как и дали интернета до някаква степен проваля реалните ни контакти? За това как от друга страна помага за завързването и може би развитието, на нови и стари връзки(не говоря за любовните).

Случи ми се нещо вчера и просто нямаше как да не пусна тема.
    Интересни са ми вашите гледни точки, don't disappoint me.
    *сън*

Голям фен Аватара на sifon4o
    имам 1 приятел който е 24/7 на телефона, вчера сядаме на кафе и му викам Ясене нема да ти говора ако не си зарежеш телефона и той ми се разсърди малко ама го прибра това конкретно супер много ме дразни, сега ако си сам и чакаш някой да дойде може да си видиш фейсбука, ама да сте седнали няколко човека и всеки на телефона не го разбирам
    the game

Мега фен Аватара на Lilanda
    В 21 век е цял феномен човек да не си види фейсбука за един цял ден. Глупаво е, но е факт. И аз доста често съм залепена за телефона си, но това при мен се дължи на друго. Макар че пак не е оправдание.

Очаквам темата да се развие.

Не виждам добра причина поради която това е нещо лошо, въпреки че аз не го правя ако не е мултитаск.
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    В 21 век е цял феномен човек да не си види фейсбука за един цял ден. Глупаво е, но е факт.
    Защо глупаво?

Можеш да отговориш и на ЛС, форума е източник на много ненужен шум.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    В 21 век е цял феномен човек да не си види фейсбука за един цял ден. Глупаво е, но е факт. И аз доста често съм залепена за телефона си, но това при мен се дължи на друго. Макар че пак не е оправдание.

Очаквам темата да се развие.
    сериозно?
    аз пък влизам само след събирания, не за друго ми да проверя за компрометиращи пиянски снимки.

Повече от фен Аватара на FAKE IT
    Случи ми се е да излизам с познати наскоро, не се бяхме виждали от година-две с тях. Преди правихме глупости заедно, където и да излезем оставахме какафония и разруха след нас, бяхме само луди глави в компанията. Седнахме в едно кафе по културен начин, разпитахме се кой как я кара и след 10 мин единия си изкара телефона и почна да го ровичка, следствието беше мексиканска вълна.

Почнаха да се обсъждат игри, приложения, ровичкания по фейсбуци, от там се подхвана и LOL, Dota, oще някви игри, дето не ги запомних. Обсъждали са тия глупости сигурно 2 часа +. Реших, че не се вписвам в атмосферата с моя телефон за левче и си тръгнах по средата на купона.

Как може да излезна навън с някой и той да почне да ми мели за някви компютърни игри или да ме надъхва 102948 часа да си направя фейсбук? Говорим за хора, минали двайсетака. Пълен леш.

Тия неща бъгват ..

Дразни ме, не съм излязла с човека, за да си стои на телефона и да не мога да му кажа и една дума. Веднъж бях в едно кафе и пред мен бяха седнали 4 момчета, като всички бяха на телефоните си, не си говореха, не се поглеждаха, нищо. Беше... меко казано смешно. Това дали ще си постоянно във фейсбук дори като си навън си зависи от човека. Познавам и от двата типа хора.
    Но като цяло, не влияе на приятелството ми с него.

Това е болест. Някои са във висок стадии, други в малък. Само бабите ни на село са здрави.

Линче. Срамът от среща и разговор очи в очи с другия е точно заради вредното киснене във форуми.
    Това е загуба на умения за комуникация.

Супер фен Аватара на mayaaa
    Дразни ме, естествено. Като съм излязла с някой, искам той да е с мен, а не някъде между личните си съобщения (в най-добрия случай).
    Аз вярно, че използвам доста техника в ежедневието си, но не и когато изляза с някой. И все пак и едната, и другата крайност не е хубаво. Т.е. аз не играя игри (поне тип LoL и DOTA), ама нямам против тук-там да се споменава в разговор, също съм и далеч от мисълта, че хората ще стоят цяла вечер без изобщо да си докоснат телефоните.
    Не мисля, че влияе особено много на приятелството или поне аз не го позволявам. Като цяло, когато някой прекали с игнора, започвам да го ебавам по някакъв начин за телефона и като цяло се усещат. Случвало ми се е да изключвам игри и/или лаптопи, преди да имат време да реагират, но си зависи от човека. Аз си знам, че моите хора няма да се жегнат от това, ама има някои, които ще ти повтарят една седмица как са щели да направят рекорд.
    Но като цяло са в някакви приемливи граници обкръжението ми.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Линче. Срамът от среща и разговор очи в очи с другия е точно заради вредното киснене във форуми.
    Това е загуба на умения за комуникация.
    Тук не съм съгласна! Според мен форума ми е донесъл предимно положителни неща, обогатила съм си лексиката, научела съм се да споря (до известна степен) и нищо не ми пречи това да го използвам и в реалния живот.

П.П. Бтв някой спомена за facebook - сайтът, сам по себе си, няма нищо лошо. Именно така съм намерила много от старите си познати и сме си възобновили контактите. Лошото идва, ако го приемеш за "начин на живот", т.е. като пълна кифла non-stop да си пишеш къде си, с кой си, какво правите (ако всъщност го правите в краткото време, когато на си зяпате телефоните), да качваш по 22183963268 снимки на ден... и тн, и тн....

Повече от фен Аватара на Eagle 123
    Като цяло си е смешно, какво да ви кажа аз имам такъв случай наскоро, че уж ми се обаждат да отида на кафе да се видим, да побъбрим с едни стари приятели от детството, правили сме какво ли не лудории като деца с тях, а сега отивам там и какво да видя - само аз и едно момиче не сме с лаптопите си, всички други седят и цъкат без никакъв стон да издадат.. и просто започнах да умувам как генерацията постепенно се загуби в социалните си контакти в тоя измислен виртуален свят, технологията погуби истинските сетива на хората и им пречи малко или много в известна степен да се изразяват уместно в комуникацията помежду си, по мое мнение .

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Мен лично ме дразни, аз никога не го правя (а и да искам не мога). Излязъл съм с тях за да обменяме ненужна информация, а не за да се гледаме, как всеки стой и щрака на някаква дъска.
    n00bs

Повече от фен Аватара на Eagle 123
    P.S. Очертава се интересна тема, понеже това нещо всички нас ни засяга в определена степен ..

Мега фен Аватара на an7raks
    Тъпо е много това... За щастие хората, с които излизам не са от този тип. Просто има някои, които по-скоро ще ти пишат, отколкото да ти кажат нещо, нищо, че сте един до друг на кафе... В училище ги гледам зайците всичките наредени в редичка до стената и си цъкат на телефони, таблети, лаптопи, плазми разни... Не мога да го разбера това.
    Телефона ми е от онея железните Нокии дъртите, не ги знам как се водят... Как, бе, младеш, как да го свържа?!

Мега фен Аватара на RagioL
    имам една нокия дето я държа като антика, сумати удари е отнесла а само батерията и е за смяна, мисля че около 2006 някъде е купувана.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от fUcKsMiLe Виж мнението

Случи ми се нещо вчера и просто нямаше как да не пусна тема.
    Интересни са ми вашите гледни точки, don't disappoint me.
    Ако нещо интересно свързано със секса ти се случи, ще пуснеш ли тема ?

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Не виждам защо едното да пречи на другото. Не може да си 24/7 по улиците и да забравиш къде ти е къщата, не може и да не излизаш, защото ще психясаш. Пък като си вкъщи, едно от заниманията е мрежата.

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    Не виждам защо едното да пречи на другото. Не може да си 24/7 по улиците и да забравиш къде ти е къщата, не може и да не излизаш, защото ще психясаш. Пък като си вкъщи, едно от заниманията е мрежата.
    О повярвай ми, пречи.

Мега фен Аватара на Mary_Jane_69
    Ровя си, говоря, когато ме е кеф и имам да кажа нещо, мога и да мултитасквам, аз съм човекът с телефона :Д

колко от вас имат навика първото нещо, което да направят като имат свободно време е да влязат във форумъ или фацепейса автоматично?

Колко от вас, ако са водили няква продължителна дискусия с напълно измислен герой или група такива в интернет, но напуснете (спрете спора по темата незавършен) , та на другия ден тайно без да се лъжите - искате да влезете на всяка цена през свободното си време за да видите продължението или кой какво ви е писал?

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Точно ти отварям темата и един от компанията ме гледа на кръв, и ми вика: "Аре, остави го тоз' телефон."
    Иначе, не обръщам внимание на телефона като сме на маса, но ако ми стане тъпо или пък ме търси важен за мен човек, то тогава ще го погледна.

Мега фен
    Уточни за какво трябва да говорят според теб в такъв случай.
    С мен ако излезеш темите ми на разговор се изчерпват с комп. графика, някой и други филм и Дота.
    Не друсам, мега скука ми е по клубове, 99% от познатите ми не мога 2 думи да вържа с тях на тема, която ме вълнува ;
    Не знам при теб как е, но моето обкръжение представата им за добро прекарване е да се забият някъде, да се напушат и да се приберат. Или да отидат на концерт, да се напушат, напият и да се приберат. Или да отидат в някое заведение, да се напушат, напият и приберат.
    Разговорите се въртят около деградантските истории на околните, няк'ви подмятания по адрес на общи познати, клюки, таратайки и дървено философстване (естествено върви си ръка за ръка с напушването).

Та ако ти си от тези - к'о да си кажа с теб ? Стерадиан знаеш ли какво е ? Не, нали Ми ... ще си гледам телефона.

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    и Дота.
    ти да видиш
    шо не казваш

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    ти да видиш
    шо не казваш
    шо съм слаб хаха

Dreadlock, наистина не знам как да ти отговоря на въпроса. Допреди 2-3 години не се прибирах в нас, сега излизам рядко просто 'щото го усещам като загуба на време. Имам си курсове за гледане и са ми интересни точно толкова, колкото на теб някой любим филм или книга. Все пак - вероятно да. С хората, с които контактувам, вероятно бих излизал доста по-често, но това няма как да се случи, тъй като са на хиляди километри от мен. А и дори да не бяха - вероятно всеки от тях щеше да демонстрира същото поведение, срещу което се роптае в темата - лаптопа/телефона/таблета и така.

Наистина не зацепвам какъв ви е проблемът. Аз такова нещо бих направил само ако ми се струва по-интересно да си видя фейса от това да си говоря с околните. Невъзпитано или не, би трябвало да ви говори нещо цялата работа.

innciator
    ko re4i ?

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    ko re4i ?
    venge, mirana, puck.. etc sa supporti i iniciatori.. oshte poznati kato DC.. myrzi me da obqsnqvam poveche..
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Голям фен Аватара на sifon4o
    Уточни за какво трябва да говорят според теб в такъв случай.
    С мен ако излезеш темите ми на разговор се изчерпват с комп. графика, някой и други филм и Дота.
    Не друсам, мега скука ми е по клубове, 99% от познатите ми не мога 2 думи да вържа с тях на тема, която ме вълнува ;
    Не знам при теб как е, но моето обкръжение представата им за добро прекарване е да се забият някъде, да се напушат и да се приберат. Или да отидат на концерт, да се напушат, напият и да се приберат. Или да отидат в някое заведение, да се напушат, напият и приберат.
    Разговорите се въртят около деградантските истории на околните, няк'ви подмятания по адрес на общи познати, клюки, таратайки и дървено философстване (естествено върви си ръка за ръка с напушването).

Та ако ти си от тези - к'о да си кажа с теб ? Стерадиан знаеш ли какво е ? Не, нали Ми ... ще си гледам телефона.
    тука възниква въпроса защо ти е такова обкръжението ? :Д
    the game

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си