- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Хора, телефони, излизания, социален живот, а-у...
вчера един приятел снима градината пред нас, че да докаже на гаджето си, че се намира там, където твърди. след това си пишеха почти нон-стоп през целия ден. при това, си ровят взаимно във фейсбуците и си четат чатовете. голямо контролиране пада.. питах го какво ще стане, ако не й пише половин час. е как така няма да й пише половин час? нали и тя може да му направи същия номер..
много интересно ми е нещо - вие с колко човека средно на ден си пишете във фейсбук и други чатове?
аурис, изпитваш ли нужда от човешки контакт?
Аз във фб си пиша само с хора, с които не мога да се видя.
Хората с които излизам или им звъня, или им пиша за излизане.
Рядко се случва да говорим за празни приказки онлайн.
Прави си доста кофти впечатление. Примерно, ако си студент или работещ, пък и ученик, ако компанията ти не ти харесва, не и е интересно какви са темите ви на разговор - ок, намери друга, където на всички ще ви е яко.
За случката, която стана преди няколко дни, заради която пуснах темата беше заради най-добрата ми приятелка. Излязохме двете, защото на нея не и се стоеше вкъщи, пък и мен не ми се вървеше сама до мястото, където трябваше да ида. Вървяхме 1 час, че може и повече да е било. Знаете ли колко време говореше тя? Когато аз я питам нещо или тя реши да ми каже, колко голям пич е тоя, с който си пише и да ми се оплаква за гаджето си, защо не е като тях, които я търсели 24/7. Общото нейно говорене беше в рамките на максимум 15 минути и после мълчи. Ако я питам нещо тя "Да", "Ок", "Какво каза?". Прибра си само 1 път телефона, докато пресичахме една улица, по средата на пресичането ПАК го извади и се спъна в някаква дупка или камък. Не помня точно.
И не е като да нямаме какво да си кажем, с нея имам доста голям избор от теми, не е тъпа, ама понякога не е тактична. Не вижда, че на другия човек му е скучно. Като си искал да излезеш, защо за бога висиш на телефона и си говориш с хора, които са във фб. Не разбирам защо като си навън не говориш с истинските хора. И аз имам телефон, където ще мога да си пиша с който си искам. Имам и една обикновена Нокиа само за разговори. Ама не вадя нито един от двата телефона, да говоря с никой.
Иначе някой пита какво правим като седнем на компа, като сме вкъщи. Аз по навик проверявам Фб, Кофата и Скайп, защото имам хора, които са надалеч от мен и чакам с нетърпение да ми пишат, за да можем да говорим. Разликата е обаче, че не стоя и не говоря 24/7. Обичам да си гледам сериалчета или да си пусна музика и да си подреждам, да правя нещо друго, различно от сърфиране. Сега като заминавам, ще си взема нов телефон, смартфонче, но едва ли ще го вадя, защото знам колко е тъпо спрямо човека отсреща.
А тия дето нямате за какво да си говорите, освен да си гледате в тела и да пиете нещо на кафето. Това май може да го правите и вкъщи. То не е по-различно от това да стоите и да си цъкате на телефоните и да не се поглеждате.
Иначе сякаш ми се иска да обърна посоката на разговора към това, как някой не обръща внимание на другия, заради технологията, когато сте двамата, на 4 очи. За компания повече от 3-4 човека е д/г нормално някой да извади телефона, но ако всички са така, значи нещо не е в ред.
*сън*