.

Виж резултатите на анкетата: какви

Гласували
6. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • розетка

2 33,33%
  • ангорско

2 33,33%
  • гладкокосместо

2 33,33%
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 63
    anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Мите, нали си някакво природозащитниче, я ми разясни защо измъчвате животинките, като ги държите в клетка до живот? Щото при хората доживотната присъда е най-тежка...
    Личи си колко си запознат с морските свинчета и нуждите им.

Мега фен Аватара на Lilanda

Мите, т'ва е малко като "След расизма, най-много мразя негрите".

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Личи си колко си запознат с морските свинчета и нуждите им.
    Е, просветли ме, де! Клетката, предполагам, им е основна нужда... В природата само в клетки седят...

anonymous895156
    Guest
    Е, просветли ме, де! Клетката, предполагам, им е основна нужда... В природата само в клетки седят...
    надявам се да се шегуваш
    Одомашените морски свинчета са опитомени преди близо 7000 години от някакви южноамерикански племена, за толкова време са се променили из основи и не могат да оцелеят в дивата природа дори ден. Не ги бъркай с кучетата и котките.
    Естествено, малка клетка и само морско свинче, което излиза рядко от нея, си е грозна картинка.

надявам се да се шегуваш
    Одомашените морски свинчета са опитомени преди близо 7000 години от някакви южноамерикански племена, за толкова време са се променили из основи и не могат да оцелеят в дивата природа дори ден. Не ги бъркай с кучетата и котките.
    Естествено, малка клетка и само морско свинче, което излиза рядко от нея, си е грозна картинка.
    А знаеш ли с каква цел са опитомени от тези племена?
    Ми, те и прасетата, кокошките, овцете и козите са опитомени... Нали ми обясняваше как било по-хубаво едно животно да го няма, вместо да го използваме и да "страда"?

anonymous895156
    Guest
    А знаеш ли с каква цел са опитомени от тези племена?
    Ми, те и прасетата, кокошките, овцете и козите са опитомени... Нали ми обясняваше как било по-хубаво едно животно да го няма, вместо да го използваме и да "страда"?
    Знам защо са опитомени и това е ужасно :Д важното е, че тази практика е приключила и стопаните на морски свинчета в днешно време не закусват с тях
    Вадиш непробиваема логика, както обикновено. Наистина е по-добре за едно животно да не съществува, ако ще се използва от хората за безсмислени забавления, храна и т.н. и няма да бъде щастливо, в случая обаче нито ще готвя бъдещите две свинки, нито ще ги поставям в неприятни за тях условия, точно обратното. Не мислиш ли, че едно домашно животно може да се чувства добре, ако за него се полагат необходимите грижи и му се отделя достатъчно внимание?

Знам защо са опитомени и това е ужасно :Д важното е, че тази практика е приключила и стопаните на морски свинчета в днешно време не закусват с тях
    Вадиш непробиваема логика, както обикновено. Наистина е по-добре за едно животно да не съществува, ако ще се използва от хората за безсмислени забавления, храна и т.н. и няма да бъде щастливо, в случая обаче нито ще готвя бъдещите две свинки, нито ще ги поставям в неприятни за тях условия, точно обратното. Или за теб едно такова животно не може да се чувства добре?
    Не са ги яли, а са ги използвали за ритуали.
    Е, това твоето смислено забавление ли е? Да почукваш по стъклото и да се хилиш като идиот е безкрайно смислено забавление... Никое животно не може да бъде щастливо, ако е затворено в пространство 4-5 пъти по-голямо от него. А силно се съмнявам, че ще му заградиш градинката пред блока... Това животно никога няма да види слънцето, нито ще има възможността да бяга на свобода. И всичко това просто, за да му е забавно на Митето...

anonymous895156
    Guest
    Е, това твоето смислено забавление ли е? Да почукваш по стъклото и да се хилиш като идиот е безкрайно смислено забавление... Никое животно не може да бъде щастливо, ако е затворено в пространство 4-5 пъти по-голямо от него. А силно се съмнявам, че ще му заградиш градинката пред блока... Това животно никога няма да види слънцето, нито ще има възможността да бяга на свобода. И всичко това просто, за да му е забавно на Митето...
    "Това моето" не е забавление, а грижа.
    Картинката, която описваш ти, е често срещана при недобросъвестни стопани на всякакви видове домашни любимци. Не виждам причина да ме причисляваш към тях, когато дори не знаеш какви са подбудите ми и как ще ги отглеждам (за твое успокоение, няма да бъде нито в аквариум, който е истинско мъчение за животното, нито в пространство, 4-5 пъти по-голямо от него.) Освен това, морските свинчета трябва да се изкарват за час-два от клетката всеки ден и да се разхождат, затова няма да прекарат живота си на едно място.
    Ако го пусна да бяга на свобода, едва ли някога ще го видя отново, защото ще стане храна за бездомно куче или граблива птица. Пак ти казвам - нищо не пречи на едно домашно животно да е щастливо, стига да се обгрижва, да е сред други от вида си и да получава ежедневни грижи. Това не е лъв.

.
    Последно редактирано от an7raks : 06-13-2014 на 19:24

"Това моето" не е забавление, а грижа.
    Картинката, която описваш ти, е често срещана при недобросъвестни стопани на всякакви видове домашни любимци. Не виждам причина да ме причисляваш към тях, когато дори не знаеш какви са подбудите ми и как ще ги отглеждам (за твое успокоение, няма да бъде нито в аквариум, който е истинско мъчение за животното, нито в пространство, 4-5 пъти по-голямо от него.) Освен това, морските свинчета трябва да се изкарват за час-два от клетката всеки ден и да се разхождат, затова няма да прекарат живота си на едно място.
    Ако го пусна да бяга на свобода, едва ли някога ще го видя отново, защото ще стане храна за бездомно куче или граблива птица. И пак ти казвам - нищо не пречи на едно домашно животно да е щастливо, стига да се обгрижва, за е сред други от вида си и да получава ежедневни грижи.
    Би ли ми разяснил подбудите си, че ми стана интересно! Предполагам така помагаш на негърчета в Африка...
    Я ми обясни къде ще го гледаш? Ще го пуснеш да си щъка из хола?
    Може ли, като го вземеш, да направиш един клип как изглежда разходка с морско свинче в парка? Моля те!

anonymous895156
    Guest
    Я ми обясни къде ще го гледаш? Ще го пуснеш да си щъка из хола?
    Може ли, като го вземеш, да направиш един клип как изглежда разходка с морско свинче в парка? Моля те!
    Има достатъчно просторни видове клетки за тази цел, важното е да не наблъскаш 2-3 свинчета в нещо малко или средно по размер, най-добре е да са в отделни жилища. Обмислям и вариант за C&C cage:

Ха-ха, имах позната, която наистина изкарваше морското си свинче в парка (с нагръдник) и го пускаше да пасе трева.

Има достатъчно просторни видове клетки за тази цел, важното е да не наблъскаш 2-3 свинчета в нещо малко или средно по размер, най-добре е да са в отделни жилища. Обмислям и вариант за C&C cage:

Ха-ха, имах позната, която наистина изкарваше морското си свинче в парка (с нагръдник) и го пускаше да пасе трева.
    Все пак е клетка на закрито... :/
    Не ми каза за подбудите си и за това как/къде ще го разхождаш...

anonymous895156
    Guest
    Все пак е клетка на закрито... :/
    Не ми каза за подбудите си и за това как/къде ще го разхождаш...
    Идва лято, нищо не ми пречи да изнеса клетката на терасата.
    А длъжен ли съм да ти казвам? Ако да, няма проблем, ще ти разкажа с всички подробности.

А длъжен ли съм да ти казвам? Ако да, няма проблем, ще ти разкажа с всички подробности.
    Да.

anonymous895156
    Guest
    Да.
    Окей.
    Винаги съм искал да имам домашен любимец, за който да се грижа, но не от желание да се забавлявам с него и да го ползвам за топка за гушкане, уважавам животните и ги приемам за нещо много повече. Никога обаче съм не съм имал възможността да отглеждам животно, защото родителите ми са били против, а и аз съм бил прекалено малък. Преценил съм, че мога да се грижа най-добре и да осигуря подходяща среда за развитие точно на морско свинче, затова от известно време чета за него и сериозно обмислям да купя две женски. Още не съм решил дали да го направя, в последните дни везните клонят към против, но ще видим.

Тук се говори повече за разходката на морското свинче, мисля, че това е най-правилният метод http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=203&t=7562

Между другото за китайците Морсите свинчета са много вскусен деликатес

иначе
    Ако отгледаш малко гарванче и го пуснеш на вънка да живее... то винаги ще се пребира като е отворен прозореца, ще възпирема твои команди.. само като му свирнеш и си някъде в квартала ще идва при теб.
    ме лъжа, много са умни.

Окей.
    Винаги съм искал да имам домашен любимец, за който да се грижа, но не от желание да се забавлявам с него и да го ползвам за топка за гушкане, уважавам животните и ги приемам за нещо много повече. Никога обаче съм не съм имал възможността да отглеждам животно, защото родителите ми са били против, а и аз съм бил прекалено малък. Преценил съм, че мога да се грижа най-добре и да осигуря подходяща среда за развитие точно на морско свинче, затова от известно време чета за него и сериозно обмислям да купя две женски. Още не съм решил дали да го направя, в последните дни везните клонят към против, но ще видим.

Тук се говори повече за разходката на морското свинче, мисля, че това е най-правилният метод http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=203&t=7562
    Значи пак става въпрос за чисто егоистични подбуди без значение какво иска животното.
    Е, това е разходка, колкото соята е месо... Разходка в хола, баси...
    А най-тъпото знаеш ли кое е? Че не виждам никъде анкетирани морски свинчета с въпроса "Щастливо ли си?".

Значи пак става въпрос за чисто егоистични подбуди без значение какво иска животното.
    Е, това е разходка, колкото соята е месо... Разходка в хола, баси...
    А най-тъпото знаеш ли кое е? Че не виждам никъде анкетирани морски свинчета с въпроса "Щастливо ли си?".
    кво , нещастни били морските свинчета ли хахахахаа хаахха хахаха хахах хах ха
    това че се казва морско, не означава, че му е кеф в откритите води

anonymous895156
    Guest
    Това е философската дилема, която ме спира да отида в зоомагазина. Но ако се замислиш, същото е и с децата и родителите им, особено когато става въпрос за осиновяване.

Мега фен Аватара на galaxy29
    защо ли ми беше да отварям ;/

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    кво , нещастни били морските свинчета ли хахахахаа хаахха хахаха хахах хах ха
    това че се казва морско, не означава, че му е кеф в откритите води
    Ми, то и свинете не е много сигурно, че са нещастни, ама Митко е против отглеждането и консумирането им...

Не, не е същото. Никой/почти/ не държи децата си до живот в клетка за собствено забавление.

Ми, то и свинете не е много сигурно, че са нещастни, ама Митко е против отглеждането и консумирането им...

Не, не е същото. Никой/почти/ не държи децата си до живот в клетка за собствено забавление.
    да, ама Митето няма да коли мишката....

или да бе.. щеше да я дава на змията ..

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    да, ама Митето няма да коли мишката....

или да бе.. щеше да я дава на змията ..
    И кво значение има дали ще живее 1 година в клетка и ще го заколят или ще живее 2 години в клетка и ще умре от естествена смърт? Щото мен, ако ме накарат да избирам между доживотна и смъртна, бих предпочел смъртна...

то се е родило в клетка, няма мозък на човек, че да разбира какво е бял свят. Нито прасето изпитва някви тъжни чувства от тва. За него щастието се състои в тва да се наяде и напие.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си