- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Какви морски свинчета да си купа <3
Мите, т'ва е малко като "След расизма, най-много мразя негрите".![]()
надявам се да се шегуваш
Одомашените морски свинчета са опитомени преди близо 7000 години от някакви южноамерикански племена, за толкова време са се променили из основи и не могат да оцелеят в дивата природа дори ден. Не ги бъркай с кучетата и котките.
Естествено, малка клетка и само морско свинче, което излиза рядко от нея, си е грозна картинка.
Знам защо са опитомени и това е ужасно :Д важното е, че тази практика е приключила и стопаните на морски свинчета в днешно време не закусват с тях
Вадиш непробиваема логика, както обикновено. Наистина е по-добре за едно животно да не съществува, ако ще се използва от хората за безсмислени забавления, храна и т.н. и няма да бъде щастливо, в случая обаче нито ще готвя бъдещите две свинки, нито ще ги поставям в неприятни за тях условия, точно обратното. Не мислиш ли, че едно домашно животно може да се чувства добре, ако за него се полагат необходимите грижи и му се отделя достатъчно внимание?
Не са ги яли, а са ги използвали за ритуали.
Е, това твоето смислено забавление ли е? Да почукваш по стъклото и да се хилиш като идиот е безкрайно смислено забавление... Никое животно не може да бъде щастливо, ако е затворено в пространство 4-5 пъти по-голямо от него. А силно се съмнявам, че ще му заградиш градинката пред блока... Това животно никога няма да види слънцето, нито ще има възможността да бяга на свобода. И всичко това просто, за да му е забавно на Митето...
"Това моето" не е забавление, а грижа.
Картинката, която описваш ти, е често срещана при недобросъвестни стопани на всякакви видове домашни любимци. Не виждам причина да ме причисляваш към тях, когато дори не знаеш какви са подбудите ми и как ще ги отглеждам (за твое успокоение, няма да бъде нито в аквариум, който е истинско мъчение за животното, нито в пространство, 4-5 пъти по-голямо от него.) Освен това, морските свинчета трябва да се изкарват за час-два от клетката всеки ден и да се разхождат, затова няма да прекарат живота си на едно място.
Ако го пусна да бяга на свобода, едва ли някога ще го видя отново, защото ще стане храна за бездомно куче или граблива птица. Пак ти казвам - нищо не пречи на едно домашно животно да е щастливо, стига да се обгрижва, да е сред други от вида си и да получава ежедневни грижи. Това не е лъв.
.
Последно редактирано от an7raks : 06-13-2014 на 19:24
Би ли ми разяснил подбудите си, че ми стана интересно! Предполагам така помагаш на негърчета в Африка...
Я ми обясни къде ще го гледаш? Ще го пуснеш да си щъка из хола?
Може ли, като го вземеш, да направиш един клип как изглежда разходка с морско свинче в парка? Моля те!
Има достатъчно просторни видове клетки за тази цел, важното е да не наблъскаш 2-3 свинчета в нещо малко или средно по размер, най-добре е да са в отделни жилища. Обмислям и вариант за C&C cage:
Ха-ха, имах позната, която наистина изкарваше морското си свинче в парка (с нагръдник) и го пускаше да пасе трева.![]()
Окей.
Винаги съм искал да имам домашен любимец, за който да се грижа, но не от желание да се забавлявам с него и да го ползвам за топка за гушкане, уважавам животните и ги приемам за нещо много повече. Никога обаче съм не съм имал възможността да отглеждам животно, защото родителите ми са били против, а и аз съм бил прекалено малък. Преценил съм, че мога да се грижа най-добре и да осигуря подходяща среда за развитие точно на морско свинче, затова от известно време чета за него и сериозно обмислям да купя две женски. Още не съм решил дали да го направя, в последните дни везните клонят към против, но ще видим.
Тук се говори повече за разходката на морското свинче, мисля, че това е най-правилният метод http://forum.zoomania.org/viewtopic.php?f=203&t=7562
Между другото за китайците Морсите свинчета са много вскусен деликатес
![]()
![]()
иначе
Ако отгледаш малко гарванче и го пуснеш на вънка да живее... то винаги ще се пребира като е отворен прозореца, ще възпирема твои команди.. само като му свирнеш и си някъде в квартала ще идва при теб.
ме лъжа, много са умни.
то се е родило в клетка, няма мозък на човек, че да разбира какво е бял свят. Нито прасето изпитва някви тъжни чувства от тва. За него щастието се състои в тва да се наяде и напие.