- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да стана баща... на 22?!
Темата е изчерпана.
Последно редактирано от MuTuTyYy : 06-13-2014 на 15:48
"Аз знам че нищо не знам, ама другите и това не знаят!!!" Дъ бест мисъл
2-3 думи![]()
Ще сключвате ли граждански брак?
Ако не, после да не мрънка момичето да става булка. Нищо ще бъде булка с дете, няма лошо.
От това, което прочетох за вас, ми стана ясно, че се обичате. Ами имате всички възможности - опитайте!![]()
bebe
Последно редактирано от MuTuTyYy : 06-13-2014 на 16:28
Ако знаеш колко мило ми стана, докато ти прочета романа...![]()
Но едно ми направи впечатление.
Първо казваш, че НЕ си готов да бъдеш баща, а после пък казваш, че знаеш, че ЩЕ бъдеш добър баща. Може да вярваш в способностите си, но след като не се чувстваш готов, защо бързате толкова? Искате да имате дете, обичате се евентуално, представяте си бъдещето заедно, но защо точно СЕГА?
Да, детето е радост, но е и огромна отговорност. Непрекъсната грижа, нерви, разходи, болести... какво ли не. Не гледай само хубава страна страна на нещата.
bebe
Последно редактирано от MuTuTyYy : 06-13-2014 на 16:27
Митко, Митко... Странна работа е тая история.
Ама дете само с любов не се гледа. Изискват се пари, грижи, усилия и много отговорност. Добре е хубаво да си поговорите. Щом смятате, че сте готови - добре, но помислете за всичко, което идва след раждането. Аз може би не съм най-подходящият човек, който да дава съвети по тая тема, защото съм на 25 и ми се струва много, много рано да имам дете, въпреки че много искам. Просто гледането на дете ми се струва трудна работа - не знам как бих издържала в моментите, когато се разболее, когато падне, когато поиска нещо, което не мога да му дам. Всички казват, че ставаш готов за родител в момента, в който детето ти се роди. Но все пак е добре да се обмисли всичко предварително...
I`m trying to make your dreams come true...
Сами ли се издържате, имате ли къде да живеете? Можеш ли да поемеш самостоятелно издържаката й докато тя е в майчинство и не може да работи?
bebe
Според мен разсъждаваш наивно и все още не си готов за родител. И то не от емоционална, а от обективна гледна точка. Нямаш работа и постоянен добър доход, нямаш професия (по средата на висшето си), обаче си тръгнал да ставаш баща. Гледам те, че си си го навил на пръста и убеждаваш себе си и околните как "желанието > момента", обаче твоята визия за нещата е много по-различна от реалността. Еми за мен не е сериозно.
Welcome to the Jungle...
Може и да е прав,а може и след седмица да е на друго мнение.Аз напълно подкрепям DarkTemplar и смятам че им е рано.Не се изхранвате сами,нямате доходи,обичате се ,ама...това не те грее зимата.хубаво е че мислите за тези неща,но гледането на едно дете не е само хубавите моменти,игрите и сладките крачета.то е и мнооого пари,страшна отговорност до живот и в общи линии край на вашия личен живот.Аз съм омъжена,на 25 съм и все още мисля,че ми е рано и до 2 години не планувам деца.Живеем заедно,работим и двамата и се издържаме сами,но не съм готова за тази крачка.Хората ми казват че съм егоист и бездушна,но защо да раждам дете без да го искам.та така и вие не трябва да си правите дете само защото искате.Помислете,млади сте още,имате време да си се радвате само двамата на връзката ви.пък ако стане-стане
bebe
bebe
И кво ще му усигориш на това дете с тези 300- 600 лв.
Значи се сравняваш с тези по квартирите, които хващат двата края едвам?
Ми те и циганите в гетото има е много добре, ако ги питаш..
Тва дете да не живее само на пюрета и вода? Като порасне кво правим? На детски помощи ли?
Без кола, без забавления.
трол
хах
Последно редактирано от igaydarov : 06-13-2014 на 15:51 Причина: няма смисъл да давам съвет затова
Ами те точно бебешките неща са сериозен разход. Като се започне от раждането (избори на екипи и т.н.), мине се през всичките консумативи, необходими за отглеждането на едно бебе, храни, пюренца, бебешки дрешки и т.н. Един мой приятел от детинство наскоро стана баща и ми разправяше, че само разходите покрай бебето стигали до 1000 лв месечно. А той има собствено жилище, стабилна работа и доходи. И е пестелив човек, не е грандоман.
Желанието ти да станеш баща е напълно разбираемо, просто изчакай да си довършиш образованието, да започнеш доходосна работа, въобще да си стъпиш на краката и тогава действай. Според мен все още не си готов.
Welcome to the Jungle...
bebe
bebe
Последно редактирано от MuTuTyYy : 06-13-2014 на 16:26
Хах
Последно редактирано от igaydarov : 06-13-2014 на 15:51 Причина: това не ме касае
bebe
Аз не разбирам ти какво си седнал да ни убеждаваш нас колко ти е време да ставаш баща. Като си решил да дундуркаш бебе - еми прави си го, сам ще си го гледаш така или иначе, няма ние да му сменяме памперсите и да го приспиваме вечер.
Несериозно звучиш обаче, отделно - не разчитай толкова на близки и роднини - прави ми впечатление, че ги споменаваш редовно, един съвет от мен - не си прави сметките без кръчмар. В един момент да не се окажеш с изнервена приятелка, ревящо бебе и празен джоб.
хах
Последно редактирано от igaydarov : 06-13-2014 на 15:52 Причина: това не ме касае
Като гледам как се обиждате ... се съмнявам дали някога сте се замисляли да ставате бащи... изглеждате по на 14 години
bebe