- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Бременна и пред дилема
Здравейте,скъпи форумци! На 21 съм и преди 4 дена разбрах,че съм бременна ( 2 положителни теста и посещение при гинеколог) . Бременноста не мога да кажа,че е била желана,но станалото вече е станало и няма връщане назад! Сега съм пред голяма дилема как да постъпя да направя аборт или да оставя детето. През тези 4 дена в главата ми е пълна мъгла,нерви и прочие. Бащата на детето иска да го оставим,неговите родители са съгласни,но моитее- НЕ ....Особено майка ми е твърдо против да го родя,защото " няма да се оправя" ( разбирам ги напълно) .. Всеки от близките ми ми дава съвети от най-разлиичен тип ( недей-голяма отговорност,живота ти се преобръща напълно,ще съжаляваш,запази го,вземи решение сама за да не съжалчвш и прочие) .Причините заради които искам да направя крачката към аборта са,че нямаме сигурен доход и двамата( макар и да си обещаваме че ще почнем работа,ако реша да го оставя), и двамата сме студенти,или общо взето най-много ни притеснява финансово дали ще може да отгледаме това дете, има и още нещо не съм сигурна дали мога да бъда ИСТИНСКА МАЙКА . Имам две седмици,две седмици в които да реша ( до следващия преглед и решението което съм взела) как да продължи живота ми .. Искам мнения как бихте постъпили в моята ситуация и съвети от хора,които не са в обкръжението ми и могат да погледнат по друг начин на нещата.. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
извинявам се за грешките![]()
По-добре направи аборт.Според мен е рано още, родителите ти не са съгласни и както спомена не се знае дали с бащата ще можете да осигурите на детето всичко нужно. Моят съвет е аборт, ако след време си още с този мъж и имате добра работа, тогава помислете за дете. Всичко най-добро!![]()
Не виждам причина да правиш аборт. Това не е игра. Може да настъпят усложнения и да не можеш да имаш деца повече. Щом и ти и момчето го искате не би трябвало да си помисляш да го махаш. Това, че вашите смятат, че "няма да се оправиш" не е точно така, защото едно дете променя човек коренно. Прави го по-отговорен и зрял. А колкото до финансовата гледна точка - мисля, че е крайно неподходящ аргумент за да отнемеш един нов живот.
Родителите ти сега са против, но едва ли няма да бъдат адски щастливи, когато вземат внучето си на ръце. Не знам защо, но мисля, че искаш това бебе. Защо да не можеш да се оправиш? Не си на 15, а на 21. Относно финансите - наистина неподходящ аргумент. Има ли желание, ще намерите начин. Родителите ви сигурно също ще ви помагат.
И все пак решението си е изцяло твое, но дано сме помогнали да направиш решение.
Защо? По-добре ли е да даде този живот и да го отгледа в мизерия? Очевидно не знаеш какво е да ти липсват пари. Наскоро един потребител ми разправяше как разходите около новороденото на приятелите му били около 1000 лева месечно. А хората били крайно пестеливи и не харчели за щяло и нещяло.
Авторката никъде не е казала, че живеят в мизерия. Просто все още са студенти и нямат постоянни доходи. Предполага се, обаче, че двете семейства, на момчето и на момичето, имат някакви прилични условия, в които живеят. А пък след една-две години като завършат (и по-специално момчето) ще си намерят хубава, добре платена работа с образованието което имат. Дори още сега може да работи нещо паралелно с университета, както и да получават помощи от държавата.
Наистина за едно дете трябват пари, но не и чак толкова много, колкото си мислят някой хора. Не може всяко дете да се отглежда в лукс. По-важно е средата да е подходяща и да расте в здраво семейство. Едно време как българите (подчертавам българите, а не циганите) са имали по 7-8 деца и са ги отглеждали нормално макар, че са били бедни, а сега и с едно дете немогат да се справят.
Ето ти го българският манталитет - да родим чедото и да го хвърлим на мама и тате. Това ли ти е подходящата среда? Детето се гледа от родителите, не от бабите и дядовците, иначе природата щеше да направи така, че да ставаме родители предимно около 40.
За аборт си е тая ситуация. Едно дете има нужда от стабилност, каквато ти и приятелят ти не може да осигурите на този етап.
основния аргумент в избора ти трябва да е това дали смяташ че бащата е правилния човек за теб и след време ще сте заедно. ако чакаш да си стъпиш на краката финансово смятай че това ще е най рано след 10 години
Кой е казал, че детето ще се гледа от баби и дядовци? Това, че младото семейство ще получи малко финансова и материална помощ от родителите си не значи, че те няма да си гледат детето. Ако авторката беше на 16-17 и аз бих подкрепил тезата за аборт, но тя ще роди това дете на 22 години, което е съвсем нормална възраст за първо дете. Не може за щяло и нещяло да се прави аборт. Това не е шега работа. Ами ако после остане бездетна? Цял живот ще съжелява, че е направила тази глупост само заради някакви предрасъдаци.
Ти ако следваш европейския модел на създаване на семейство, чак след кариерата сигурно наистина ще станеш на 40 докато се почувстваш достатъчно материално стабилна за дете. Представи си да се разхождаш навън с 10 годишната си дъщеря и да те питат "Това внучката ли е?" ..
Към авторката, аз съм на мнение, че трябва да запазиш детето ако обичаш човека до себе си. Възрастта ти е прекрасна за дете, не слушай тука глупавите кариеристки които ще раждат на 35 (ако евентуално им върже). Много глупости ще ти изговорят как си съсипваш живота и как си млада още. Аз ще те попитам как едно дете съсипва живота ??? Второто което ще ти кажа е че майка ти е много зле. Както искаш го разбирай.
Хаха и от къде измисли, че ще го отгледат в мизерия ? Вие нещо не сте в ред. Това, че са студенти означава, че ще го отгледат в мизерия ??? Направо ме разсмя, парите не са фактор за отглеждането на дете и всеки който се извинява с това е безумно прост човек за мен. Когато имаш желание за отглеждането на това бебе, можеш да му дадеш всичко. А докато детето порасте достатъчно, че да го вълнува материалното, те отдавна ще са завършили и ще имат работа.
Знам те, че ти ще раждаш на 40, ама това не означава че всички са като теб. Едно дете се гледа от родителите си да, както от бабите, дядовците, детските градини, учителките и т.н. Какво ще ми кажеш, че като родиш ще гледаш детето ти до 20 ли ? Или по-скоро като ти изтече майчинството ще го пратите на баба/дядо, ясла, детска градина ??? Смешни сте направо. В ранните ми детски години ме гледаше баба ми и нито съжалявам за това, нито не обичам родителите си за това, че са ме "хвърлили" на баба ми да ме гледа. Мамка ви направо колко сте меркантилни всички. Разберете парите не са всичко и това за мен не е изтъркана фраза, защото съм го изпитал.
^Пълен фактор са си. Говорим за купуване на столчета, колички, памперси, храна и т.н. А не на "материални" боклуци. Всеки, който си мисли, че парите не са фактор за отглеждането на едно дете е напълно побъркан.
И мислиш, че това е пречка за 2-ма човека който имат и семействата си зад гърба ? А как ли едно време хората са отглеждали деца без да има памперси, храни и т.н. днешни работи ? А да си се зачудила, че има колички за 200лв и за 2200лв ??? Имаме си бебета в семейството, та не ми обяснявай колко мисията невъзможна е да гледаш бебе.
Абортът си е убийство (за мен). Задръж го. Първо могат да настъпят усложнения, второ може да нямаш втори шанс, трето - щом срещаш подкрепа и от него, нещата ще се наредят все някак. Дори да изчакаш 30 годишна възраст пак не можеш да си сигурна дали ще имаш стабилен доход и готовност за дете.
НИЩО не знаеш. НИЩИЧКО.
С майка ми имаме 21 и половина години разлика, напълно планирано бебе съм. И съм гледана от родителите си, не от баби и дядовци.
Дори няма да споря - щото просто не знаеш нищичко.
Едит:
ХАХАХХАХ, да, аз съм гледана без памперси.
Обаче докато не си изпрал една насрана пелена, не ми обяснявай как дете се гледало и без памперси. Смях.
Няма смисъл от аборт по-добре си роди детето. Финансовите проблеми ги има всяко семейство ще се справите ако се ОБИЧАТЕ и още се ЖЕЛАЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
От родителите си ли имаш в предвид или от майка си, защото има малка разлика. Родителите ти ще да са били големи борци, че да успеят в такъв подвиг да отгледат дете, ама авторката са слаба работа, по-добре да направи аборт, умно да.
А Дали ?
Като цяло доста плоско изказване с което доста се злепоставяш и показваш колко си разглезена. Ако имам дете и не мога да си позволя памперси, може да си сигурна че няма да се поколебая да правя каквото е необходимо, но явно няма как да го разбереш.
Израснал съм в да речем заможно семейство, особено когато положението в държавата беше доста кофти и хората хич нямаха пари - нещо което ти няма как да помниш тъй като си била още в борба с катеренето по килима, въпреки това родителите са ме научили кое е истински ценно в живота.
И пак ще повторя, ако обичам жената до мен и тя изпитва същото към мен, дори и пари за дрехи да нямам, никога няма да я накарам да направи аборт, какво остава да и говоря как е много млада на 21 и как ще си провали видиш ли живота. С какво ще го провали, няма да може да прекара най-активните си години в някоя службичка да търчи по гъза на шефа и да се надява да просперира и стане бизнес дама ли ? Ха.
Последно редактирано от draid : 06-27-2014 на 22:55
Авторке ако смяташ че наистина нямате възмпжност,по добре направи аборт.Едно бебче има нужда от толкова много неща чисто материално,че чисто емоц. врьзка остава на заден план.
Дрейд, не виждам някой да казва, че с едно бебе си проваляш живота.
Авторке, смятам, че в същата ситуация аз бих направила аборт. Не разбирам как някой може да позволи родителите му да му гледат детето. Говоря от финансова гледна точка. Не бих си позволила по цял ден с мъжа ми да седим над кошчето и учебниците и да чакаме на пет лева от родителите за пюрета например. С какви очи? Да не би дъртите да са го правили тва бебе?
Още в най-ранна детска възраст хората учат, че направиш ли нещо, трябва да си понесеш последствията сам. В тази ситуация - да си гледкаш бебето с твои си пари.
Изключително нечовешко и егоистично ми се види да оставя/създам нарочно дете и да нямам нужната финансова обезпеченост, за да го гледам. Съвестта е нещо много хубаво, но е също хубаво и да влагаш малко трезва мисъл.
Освен това не разбирам и това с четиридесетте години. Човек (верно, че много зависи от специалността ама обикновено) завършва на 25-6-7 години. Плюс година-две за реализация прави 28-9 години.
Мила, решението не можем да го вземем вместо теб. Но .. трябва да знаеш, че гледането на дете е огромна отговорност. То е малко, беззащитно и има нужда от постоянната ти любов и грижи. Можеш ли да му ги дадеш? и можеш ли финансово да отгледаш това бебче?
Да, бебето носи голяма радост ,но не е детска играчка или домашен люимец, който да връчиш на някой друг да го гледа, или да подариш ако не можеш да се грижиш за него или нямаш парички.
Аборта е доста опасна процедура и може би ако не си искала дете е трябвало да помислиш доооста преди да се случи това, защото много ме съмнява да си забременяла без да искаш при секс с презератив...
Та, решението е твое - просто си направи списък с плюсове и минуси и реши ТИ какво искаш, без да се съоразяваш с мама,татко,баба,дядо итнт.... щом си достатъчно голяма да правиш секс и да поемаш риска да забременееш, значи си достатъчно голяма да си взимаш решенията сама. Няма мама и тати да ти гледат бебето, че да слушаш тяхното мнение. Ти си отделна личност. Помисли и реши!
Първо - подкрепям draid.
Второ - изключително глупаво да питаш във форум дали да си задържиш детето!!!
Независимо какво решение се вземе - дали да го задържиш или да го премахнеш, ти ще си носиш последствията цял живот. Ако връзката ви с момчето е сериозна и двамата искате детето и може да му подсигурите нужното (тук не става въпрос само финансово), за да расте здраво и щастливо, тогава какво чакате? Никой нормален човек не става родител с убеждението, че ще е перфектен. Голяма отговорност е и изглежда плашещо, особено когато за пръв път се сблъскваш с даването на нов живот и отглеждането на човек. Обаче това не е извинителна причина за аборт.
Аз лично не познавам и не съм чула момиче/жена, която да не съжалява за това, че е правила аборт. Понякога е наложителен, но това са крайни мерки, от които вие не се нуждаете, съдейки по написаното.
Ама вие продължавате да повтаряте, как ще остави детето да го гледат техните или ще седят и ще чакат те да му плащат всичко. Като цяло едно дете до 1-вата си година е крайно трудно и нежелателно да се гледа от друг освен майка си. Бащата така или иначе ще почне работа и това е абсолютно нормално, дори момичето го каза. И продължавам да не виждам, къде по дяволите е проблема родителите им да помагат ? И тук не говоря, те да го отгледат, а да помагат. На запад е доста разпространено да се вземат детегледачки и т.н. Не виждам как това е по добре от това да оставиш някой следобед детето на родителите си да го гледат ???
tori, точно когато завършиш и да речем за 2-3 години успееш да се реализираш и да печелиш някакви сносни пари, ще трябва да спреш работа, а жените тип кариеристрки няма да го направят, защото ще чувстват, че развалят постигнатото. Точно за това, често тоя тип жени прехвърлят 30-35 и още нямат деца.