- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Сърбеж по цялото тяло след къпане.
Здравейте!
За момента живея във Велико Търново, но родом съм от Павликени.
Проблемът ми е, че откакто съм във Велико Търново, след като се окъпя, ми се появява отвратителен сърбеж, който е с продължителност около 20-40 минути. Напоследък ми се случва и след като се изпотя по-стабилно.
Живея точно във района до реката, където е най-влажно... Тук водата по незнайно какви причини е ултра хлорирана... 100% сигурен съм, че е с поне 50% повече хлор от допустимото!
В Павликени се къпя с "геранска" вода и нямам какиво проблеми!
Понякога проблема не се появява ако си измия цялото тяло с душ-гел...
Напоследък, започнах да се изривам по ръцете.. Моля за помощ, понеже ми четох, че може това да е краста и темподобни опасни състояния .....
От хлора във водата е. Преди като ходих на плуване, водата беше адски хлорирана и доста ме сърбяха ръцете и краката.
Може да е от душ гел, сапун, шампоан. Вземи си други и пробвай с тях. Другия вариант е да е от водата наистина.
I`m trying to make your dreams come true...
То и аз съм от Търново, но нямам такива проблеми или пък съм чувала някой да има. Най-вероятно имаш чувствителна кожа, защото тук водата не е чак толкова хлорирана. Пробвай да смениш душ гела си и другите продукти които ползваш за тяло и виж дали е от тях или не, ако не е най-добре отиди на дерматолог
![]()
@anonimkaЖивея по Гурко... Просто ако искаш, ще ти донеса една чаша "Чешмяна" вода... + Това тук тръбите са много стари 30-40 години и отгоре.. Точно душ гела ми помага, като се изкъпя с него, не ме сърби, а сапун не използвам... Шампоана ми е Wash&Go...
Използвам точно тези продукти от над година, но проблема се появи, когато дойдох във Велико Търново...
Добре, де. Пробвай да ги смениш. По-лесно е отколкото да смениш населеното място все пак. Майка ми се обрива от някои сапуни и душ гелове.
I`m trying to make your dreams come true...
Сигурно ти е от сапуна.Предизвикал е раздразнение на кожата.
Не използвам сапун WTF... Душ гелът ПРЕДОДВРАТЯВА СЪРБЕЖА!........
Идвай у нас да се къпeш, проблема е решен![]()
Последно редактирано от anonimna:D : 06-11-2014 на 17:46
@anonimnaнаправо с един халат ще тръгна по центъра утре в 15:30 ... дано да се намерим xDD
Причината е във водата. аз не съм от Търново, а от Плевен, но тук също е много хлорирана и е помия като цяло.
Случвало ми се е и на мен. Причината може и да е в сапуна, но ти не се миеш със сапун така че остава другата опция - водата. Има продават едни филтри които се монтираш на душа и пречистват водата от добавките в нея, купи си и ще решиш проблема.