- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов/висше образование .
+
Значи да разбирам, че би ви било готино да сте на 5/примерно/ и да се виждате с вашите само за вечеря? Майките ви да те прибират в 8 капнали от работа и носейки някаква готова храна, колкото да има... Да получавате внимание, свеждащо се до това да сте живи и здрави...
Не виждам какво прави една жена домакиня "ограничена", като се грижи за семейството си, щом имат достатъчно средства, за да си го позволят.
По темата: Тъпо е да разчиташ, че този човек ще е винаги до теб и ще изкарва тези пари... Замини си да учиш, пък после можете пак да се съберете/едва ли/.
В случай, че се чудиш що ти говоря във второ лице... Никой не се регистрира във форум, за да пусне тема за "съученичка", която е обсъждал с приятели...![]()
Не е въпросът само в средствата, а и в личния избор на жената. Има жени, които могат да си позволят да стоят вкъщи, но избират да не го правят. Този избор също трябва да бъде уважен.
Всяка жена трябва да има правото да избере как да протича живота ѝ - било то избор на съпруг, избор на кариера и избор на дали и колко деца да има.
За мен лично е важно детето да има връзка с майката и тя да е до него през първите няколко години. След това присъствието ѝ трябва да намалява постепенно, за да се учи и детето на самостоятелност. За това се започва с детска градина, училище и т.н.
Та в тоя ред на мисли, аз не разбирам изцяло нито кариеристките, които хвърлят детето на бабите и дядовците, нито призваните домакини, чиято единствена радост е домашния уют. Но това, че не ги разбирам, не означава, че тези жени са ограничени.
Друг е въпросът, когато майката не може (чисто финансово) да си позволи да прекарва колкото време иска с детето си.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Именно,не е добре,когато детето не може една домашна работа да напише без помощта на мама.
Не бива да се изпада в крайности в крайна сметка и никой не е казал,че щом една жена работи докато гледа дете,то задължително "оставя 6-седмичното си дете в крайпътната детска градина".Това беше супер тъпо изказване по ред причиниБих искала да поясня аз какво значение влагам в понятието ''ограничена домакиня''.За мен това единствената ти работа е да поддържаш дома чист,да готвиш,да учиш с децата и прочие типични дейности е леко несериозно,най-малкото,защото може да вложиш времето си в нещо ,което да развива собствените ти качества и да носи полза както на теб,така и на семейството ти.Тук не говоря за жените,които работят денонощно и се виждат за по час дневно със семейството си,развивайки някаква брилянтна кариера.По-скоро става дума за това,че всеки човек трябва да е относително независим и самостоятелен и колкото по-ефективно се съчетаят гледането на семейството и развитието на личните качества,толкова по-добре е за всички.