- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Какво мислите за злите гейове,
А случайно да си чувал, че Планът Маршал е бил предназначен за възстановяването на цяла Европа, не само на Западна и държавите от съветската сфера на влияние доброволно (разбирай под натиска на Москва) се отказват от него?
Червената армия е дошла и ни е окупирала като стой та гледай. Още тогава са започнали конфискациите на хранителни продукти, животни и какво ли още не "за нуждите на армията". За сравнение разположените преди 1944 г. нацистки войски на наша територия са заплащали своите. Тея гладни безпросветни михлюзи партизаните никога нямаше да дойдат на власт, ако червената армия не им пазеше гърба. Рано или късно, военните щяха да ги заловят и разстрелят. Чел съм мемоарите на достатъчно висши военни от онова време, които си казват, че умишлено са ги пуснали да вземат властта, за да не бъдем прегазени от "спасителната" червена армия. Паметниците й, които и досега стоят на централни места в градовете ни, са висша форма на срам и робско съзнание.
Welcome to the Jungle...
Псевдо-либерализацията на Хрушчов е друга тема.
Да сравним броя на убийствата на единия и другия и да видим кой е по-ангелче, а? :Д
Тито може и да е назначен от Сталин, не съм запознат с тази част от биографията му, но неговите партизани за разлика от нашите си извоюват властта, а не им е подарена наготово от червената армия, нещо за което Сталин се подиграва на нашия Димитров.
И изобщо Тито, въпреки многото си недостатъци, успява да извади страната си от съветско влияние и успешно, лавирайки между изтока и запада, осигурява доста по-добър живот на гражданите си.
Нещо което и Живков прави под донякъде, но докато Живков винаги е знаел, че без СССР той няма власт и е действал винаги първо в защита на интересите на СССР и след това вече, каквото може е правел и за българските.
Последно редактирано от Aeternal : 06-23-2014 на 21:23
Нека да оставим далечната 1944 г. В 1999 г Югославия и самата Сърбия беше ли разпарчатосана на отделни малки територийки? Беше. Косово беше ли отнето насилствено от Сърбия? Беше. Все едно нашите Плиска и Преслав да отнемат.
Е, какви гаранции имахме ний тогава в 1944 г? След като бяхме съюзници с Хитлер и имахме окупационен корпус в Гърция и Югославия? И след жестоките англо-американски бомбардировки на София и страната. А Тито е протеже едновременно на Сталин, но и на Чърчил. Чърчил изпраща за него самолет с който отива при него в Италия за преговори. Чърчил снабдява с оръжие партизаните на Тито през войната и одобрява идването му на власт в Югославия.
Нещата са много по-сложни отколкото на някои късогледи коне с капаци, драскащи тук им се струват.
^a laina qde6 li pi4 ?
hahahaha, различните хота имат различно виждане за живота, аз предпочитам да ме убият, пред това да ме ебат, ти предпочиташ да те ебат, пред това да те управляват комунисти.
Няма План Маршъл за България, мижитурките, които са ни управлявали преди 45-та успяха да вкарат България във война с цял свят. Има малко и голямо зло, комунизмът е бил малкото, но е бил зло по съвсем други причини, хората са виновни, не самата идеология.
Той Тито осигурява добрия живот на гражданите си с американски долари. Американците са платили всичко построено в Югославия след 1944 г.
Ето там е разликата между Живков и Тито. Живков и ние българите изградихме всичко със собствените си сили, труд и средства, а Тито построи Югославия с американските милиарди. Съвсем основателно и справедливо америкнците разрушиха цяла Югославия и белград в 1999 г с бомбардировачите си. Че нали всичко в +гославия беше посторено с техните пари/ Що да не разрушат това, което те са платили.
А ние изградихме цялата страна сами с тези две ръце. С малко помощ от бившия Съветски съюз, който е подготвял наши инженери и ни е доставял машини за държавните фирми, горива и суровини. То като Тито и баба знае. С чужда пита бащин помен.
Югославия винаги е била едно измислено държавно образувание, което е изкуствено творение на великите сили. Беше въпрос на време да се разпадне. И това разпадане не започна през 1999, а още през 1992, когато се отцепиха Словения, Хърватия, Македония и Босна и Херцеговина. Всеки от съставящите федерацията народи имаше свой национален въпрос и апетити за независимост. Освен войната в Косово (където НЕ подкрепям американската намеса, за мен Косово трябваше да си остане сръбско), помня и войната в Босна и зверствата, извършени от наказателните отряди на Аркан и себеподобните му в Сребреница и други райони. Така че монетата винаги има 2 страни.
Реално Тито си е изиграл най-добре картите от всички балкански лидери, защото хем е опазил държавата си, хем е осигурил добър живот на народа си. Нещо, което нито един български политик от XX век не е постигнал.
Welcome to the Jungle...
Настрана оставена цялата тая глупост, как американците строили Югославия за да я разрушат после, което от икономическа, политическа, човешка, изобщо всяка гледна точка е глупост. Никой не е толкова тъп да си се изсере така на парите.
А Живков, оправя държавата като я превръща в пиратска. Не казвам, че е лошо нещо, все пак в международните отношения целта оправдава средствата.
Крадът се западни патенти и технологии за милиони(прословутото веро), произвеждат и се продават оръжия на сякакви африкански маймуни през ембаргота, залива се целия източен блок с нашите реплики на западни компютри, изобщо човека прави каквото може за да оцелее. Браво на Живков де, колкото и да не го харесвам, не мога да му отрека, че от чисто тщславие(в неговото село да се произвеждат компютри, а не мляко, сирене и зеленчуци), постига нещо доста добро.
Но не променя факта, че той си е съветски слуга и нищо повече. И ако човек, с неговата селска кръв и земност, беше получил по-голямо поле за развитие, беше изкарал България от съветската сфера на влияние, и търгуваше и със запада и с изтока, можеше да остави доста повече след себе си.
Такива като теб цял живот ги ебат, щото не стават за нищо друго.
План Маршал има и за България, и за Полша, Унгария, Чехословакия и всички държави от Източна Европа. Обаче от Москва казват своето мотивиращо НЕ и подопечните й в съответните локални компартии чинно го потвърждават. Идеологията на комунизма сама по себе си е невъзможна, а прилагащите я са пълни боклуци. Няма как всички да работят еднакво, да мислят еднакво, да живеят еднакво. Просто защото хората не са еднакви. Иначе съм съгласен, че звучи добре, даже много добре за посредствените, бедните и социално (а нерядко и интелектуално) ощетените.
Welcome to the Jungle...
Червената армия е водела война с германците като съюзник на Англия и Америка, и нямаше как да не мине през България, след като немски войски са у нас и в Гърция. КОЛКО са ни платили германците? Ти знаеш ли колко милиона и милиарда ни дължат неизплатени? Накратко плащат до нахлуването в Русия в 1941 г. След като губят под Москва спират всякакви плащания и ние ги кредитираме със стоки, с уговорката когато спечелят войната (мисия невъзможна!) да ни изплатят всички доставки. Ние им доставяме стоки за милиарди долари без пари на практика. Защото те губят войната и никой не ни плаща.
И не можеш да сравняваш военните реквизити на Германия и Русия. Германците са нахлували в Русия през нашите пристанища и са бомбардирали през нашите летища. След войната не ми е известно руснаците да са поискали репарации за нанесените щети. Както Гърция и Югославия. Конфискували са обаче германска собственост на наша територия. Ако не ги бяхме снабдявали с продоволствие при положение, че бяхме съюзник на Германия, тогава трябваше да ни режат територията. както стана с Унгария. Ти какво предпочиташ? Да снабдиш армията им със сто свини или да отрежат Тракия и Добруджа и ги дадат на Гърция и Турция и Румъния задно с българското население. Много си "умен". Личи ти отвсякъде!
Последно редактирано от papugai : 06-23-2014 на 22:03
Знаеш ли, преди 5-6 години четох една много интересна статия, в Washington post мисля че беше. Та, в нея се разказваше за главоломната кариера, която Кофи Анан прави, кулминацията на която е избирането му на поста генерален секретар на ООН, точно във връзка с действията му в Югославия. Та доколкото си спомням, го критикуваха, че с негова помощ щатите си извоюват резолюцията за въздушните нападения в Сърбия, без да има достатъчно доказателства за издаването на такава.
Имаше и доста съмнения, за това как бомбата избухнала в мюсюлмански град и предизвикала голямата обществена реакция довела до намесата на щатите е заложена от мюсюлмани точно с цел предизвикването на такава намеса.
Не е прецедент в световната история.
Аха, сега станах и турчин.
Тъп си като гъз, не разбираш какво ти се говори, държиш се като тотално невменяем и демонстрираш някво измислено самочувствие, колкото да си избиеш тоновете комплекси. Казах ти, ти си абсолютен трол-олигофрен. Заради такива нагли и безпросветни глупаци като теб сме на това дередже.
Не ми говори за ценности и морал, щото си пълен примат и няма как да осъзнаваш значението им.
Welcome to the Jungle...
[QUOTE=papugai;11113427][QUOTE=Aeternal;11113422]
А Живков, оправя държавата като я превръща в пиратска. Не казвам, че е лошо нещо, все пак в международните отношения целта оправдава средствата.
Крадът се западни патенти и технологии за милиони(прословутото веро), произвеждат и се продават оръжия на сякакви африкански маймуни през ембаргота, залива се целия източен блок с нашите реплики на западни компютри, изобщо човека прави каквото може за да оцелее.
„Правец“ е серия български персонални компютри, създадени от Иван Марангозов и разработени в ИТКР, БАН, произвеждани основно в ЗИМ, Правец и БАН, и други заводи в България. Използвани са компютърни архитектури на Епъл (при Правец 8x, с изключение на Правец 8Д) (Apple I, Apple II) и IBM PC (при Правец 16). Всички 8-разрядни компютри „Правец“ са с процесор 6502 с работна честота 1,018 MHz или българското му издание СМ630.
хахахахаха, крадяли от запад, все едно западът не крадеше от Изток. Тая простотия с реплики на западни компютри само някой гений би успял да я измисли, защото е нужно да си гениално прост, за да изкарваш простите неща гениални.
Глупостта е изцяло твоя. Това че си като кон с капаци, не обичаш да четеш (западни източници, а не руски) не оправдава неввжеството ти. Невежеството е нещо срамно и позорно, а не е повод за гордост. Ами попрочети малко ве човек! Прочети някоя друга книжка, спомени на американски дипломати и ще видиш колко са дали на Тито и с какви долари е построена Югославия. Да,накрая сърбите не се подчиниха на янките за Косово в 1999 г, на американския сталински диктат. И ония за назидание разрушиха това за което са си платили. И е построено с техните пари. И за съжаление са прави. Ако някога ЕС поиска автономия за ромите и се опънем с право ще ни бомбардира и разруши това, което е изградено с парите на западняците от еврофондовете. Който изгражда държавата си с чужди пари, сетне плаща жестоко по най-високата цена.
Колкото ми е кофти, че турците са се властвали тук, също толкова ми е неприятно, че русите са се разпореждали с цялата ми страна. Аз съм на мнение, че ние сме по-добър народ от руснаците, и не ми е приятно, че държавата ни се е оправлявала от хора, които са гледали на нас като на "онея марионетки зад дунава".
Там ситуацията беше доста мътна и е възможно да има някоя подмолна схема. АОК за мен са абсолютни престъпници, а за актуалният премиер на Косово Хашим Тачи и приближените му се знае, че са важни фигури в международния наркотрафик. Типична балканска история.
papugai, със сигурност живея на по-хубаво място и в по-хубав квартал от теб.
Welcome to the Jungle...