.
Отговор в тема
Страница 8 от 14 ПървиПърви ... 456789101112 ... ПоследнаПърви
Резултати от 176 до 200 от общо 431

Hybrid View

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    затова започнах със 'се тая' Действително не знаех, че е унгарска компанията.

Въпросът е, съм 100% сигурен, че дифендъра и климатика са решили, че на тези компании работата им е да продават, да плащат заплати, а цялата печалба да я изнасят към банковите си сметки в чужбина, което просто не е така.
    Мда, хванах те неподготвен.

Естествено, че не е така. Но за съжаление има немалко чужди банки и компании, които процедират точно по описания от теб начин и това действително ощетява икономиката ни. За някои от въпросните компании имам информация от първа ръка.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    разберете, че да получаваме добри заплати не зависи от държавата, а от корпорациите, защото те са завзели цялата ни икономика и печалбата отива в тях, а не в държавата.

Ето любовта на западните корпорации към нас - държат ни най-бедни в ЕС

е пак по-добре сме от Сингапур, там нищо не им дават - май само лебец и вода
    ама иначе всичките им производствени мощности са изнесени там
    Последно редактирано от defender : 06-21-2014 на 16:32

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    е пак по-добре сме от Сингапур, там нищо не им дават - май само лебец и вода
    ама иначе всичките им производствени мощности са изнесени там
    ти чуваш ли се ?! вероятно имаш предвид друга държава, но нали си много разбиращ

Сингапур е най-развитата икономически страна в Югоизточна Азия, с процъфтяваща индустрия — корабостроене, електроника, електротехника, мощна нефтохимическа промишленост.
    Контейнерното пристанище на Сингапур е най-голямото в света по брой обработени контейнери за 2005, 2006 и 2007 г. Летището Чанги е важен транспортен център за превоз както на пътници, така и на товари. Сингапур е и финансовият център на Югоизточна Азия.
    Брутният национален продукт на човек от населението е един от най-високите в света (през 2008 г. — 38 972,1 американски долара). В Глобалният индекс за конкурентоспособност на Световния икономически форум, икономиката на Сингапур заема 3-то място през 2009 г.
    n00bs

Мега фен
    да, а иначе щеше да отива в някой българин, който да си купува коли, парцали и електроника от западни фирми и да почива по западни курорти. Голяма разлика.

Я виж покрай наводненията нашите богаташи колко заинтересовани се оказаха. През кура ми е някой българин или някой германец му дебелее портфейла като си купя вафли.

edit; зомбираното човече на теория може да ти направи протези за пръстчетата след като ти ги отреже, 'щото му е писнало да ти чете бълвоча.
    Ходи брой калинките из гората, лузър.

edit; зомбираното човече на теория може да ти направи протези за пръстчетата след като ти ги отреже, 'щото му е писнало да ти чете бълвоча.
    Ходи брой калинките из гората, лузър.
    може във виртуалния свят много работи да прави, с разпльокан и залепен хлътнал задник за дивана.

нищо против компютърните аниматори, но да омаловажаваш каквато и да е професия, защото от твоята се печели повече пари (макар че нищо хуманитарно или от полза за хората не виждам, освен развитие и на още по-голяма хипнотиза и пристрастеност на към монитора ) - е много жалко .

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    може във виртуалния свят много работи да прави, с разпльокан и залепен хлътнал задник за дивана.

нищо против компютърните аниматори, но да омаловажаваш каквато и да е професия, защото от твоята се печели повече пари (макар че нищо хуманитарно или от полза за хората не виждам, освен развитие и на още по-голяма хипнотиза и пристрастеност на към монитора ) - е много жалко .
    въй въй Харалампи ти пък да не садна сега, аз само се закачам. учи си там за птичките и пчеличките, жив и здрав да си

Мега фен
    ^да, аз затова казах 'доскоро' хаха. Покрай арнолд, промените в ментълрей, прмен и мантра в Х13 ще им е доста тегаво.

Супер фен
    Кво ви пречат хорицата?

Дааа, Сингапур е много гадно място. С крайна неохота бих поживял там.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Ко се смейте кат пачи бе, ми кво объркал съм се, за това съм готин

"Транснационалните компании (ТНК) са един от факторите за увеличаване на световното неравенство. Поради тяхната икономическа мощ малките местни фирми биват изместени или отпадат от пазара. Засилващата се тенденция към сливания и поглъщания в световен мащаб води до това, че голяма част от тези корпорации финансово стават по-мощни и стабилни от една, а понякога и няколко страни със средни размери. Навлизането на ТНК в бедните страни носи полза поради създаването на работни места, внасянето на ноу-хау, нови технологии и оказването на конкурентен натиск върху местни монополисти. Отрицателният ефект настъпва, когато възползвайки се от мощта си, ТНК смазват с нелоялни методи националните стопански структури.

Едрите корпорации, разположени в промишлено развитите държави, които при съвременната вълна от сливания и поглъщания стават още по-големи (мегакорпорации), при либерализация на пазарите получават предимства в сравнение с компаниите от по-изостаналите и по-слабите страни. Без държавна подкрепа и закрила тези компании не могат да издържат на постоянно изострящата се конкуренция с ТНК и банкрутират. Това обяснява и все по-настойчивото апелиране към протекционистични мерки в развиващите се страни. Представителите на някои от тях считат, че икономиката им е по-отворена от тази на индустриалните страни.

ТНК са се превърнали в едни от най-силните икономически и политически сили в света днес. Много корпорации имат повече власт и сила от правителствата на държавите, в които оперират. примерите за това са много."

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ко се смейте кат пачи бе, ми кво объркал съм се, за това съм готин

"Транснационалните компании (ТНК) са един от факторите за увеличаване на световното неравенство. Поради тяхната икономическа мощ малките местни фирми биват изместени или отпадат от пазара. Засилващата се тенденция към сливания и поглъщания в световен мащаб води до това, че голяма част от тези корпорации финансово стават по-мощни и стабилни от една, а понякога и няколко страни със средни размери. Навлизането на ТНК в бедните страни носи полза поради създаването на работни места, внасянето на ноу-хау, нови технологии и оказването на конкурентен натиск върху местни монополисти. Отрицателният ефект настъпва, когато възползвайки се от мощта си, ТНК смазват с нелоялни методи националните стопански структури.

Едрите корпорации, разположени в промишлено развитите държави, които при съвременната вълна от сливания и поглъщания стават още по-големи (мегакорпорации), при либерализация на пазарите получават предимства в сравнение с компаниите от по-изостаналите и по-слабите страни. Без държавна подкрепа и закрила тези компании не могат да издържат на постоянно изострящата се конкуренция с ТНК и банкрутират. Това обяснява и все по-настойчивото апелиране към протекционистични мерки в развиващите се страни. Представителите на някои от тях считат, че икономиката им е по-отворена от тази на индустриалните страни.

ТНК са се превърнали в едни от най-силните икономически и политически сили в света днес. Много корпорации имат повече власт и сила от правителствата на държавите, в които оперират. примерите за това са много."
    Това е най-точно казано !

Ти си си объркан по рождение.
    Welcome to the Jungle...

Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Ти си си объркан по рождение.
    Той или ти?

Харалампи пъдпъдъка, оня с тайната заръка!
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Това откъде е или те е избило на поезия просто ?

От някаква приказка, която съм чел като малък и чието име не помня. Но прякорът пъдпъдък му отива.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    хуху абсолютно

пъдпъдъка е много хубава птичка, не знам какво смешно има.

И не, не съм го взел на лично, защото не съм горски, но уважавам всяка работа и знам, че за всичко се иска учене и усилия, които в България не се оценяват.

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    пъдпъдъка е много хубава птичка, не знам какво смешно има.
    значи нямаш против отсега нататък да те наричаме така.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на galaxy29
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    значи нямаш против отсега нататък да те наричаме така
    като сме на тема хумор
    скептици разкриха истинската история за хензел и гретел, не птици им изяли трохите, бил darktemplar
    а беър грилс сподели в едно интервю, че не иска да взима darktemplar за дружка, за да не му довлече излишни лавини
    вулканите ги е страх да изригват, защото дарки ще им изяде лавата
    учените установиха, че не астероид е избил динозаврите, darktemplar ги изял
    досещате се и защо никой не е виждал чудовището от лох нес...
    btw, не защитавам кораба, просто ме сърбяха пръстите ;/
    Последно редактирано от galaxy29 : 06-22-2014 на 17:39

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Лицемери.
    Значи хетеросексуални може не само да се натискат, ами и да се чукат по градинки - дай да не се лъжем, повечето сме го правили, обаче двама хомосексуални - нееее, трагедия.
    И вие се имате за демократични, широкоскроени и не знам си кво? СМЯХ.
    не мислиш ли че искаш прекалено много?
    това че не са заличени от лицето на земята е достатъчна толерантност.
    демокрацията е грешка, обратните са грешка, човечеството толерира само грешки затова и може някой ден да се самозатрие.
    но това не би било голяма драма защото няма да има кой да я оплаче.

Абе, хомосексуалистите защо си веят гейските знаменца по площадите? Знаеш ли защо - за да може така хората, още от най-ранна детска възраст, не само да са толерантни, ами и да се запалят по това нещо, тоест да станат и те хомосексуалисти.
    Това е долна пропаганда и трябва да бъде забранена!
    А и това ли е най-големият проблем на съвременното българско общество? Пенсионерите живеят с някакви мизерни пари, политиците са боклуци, хората слушат чалга и все повече изпростяват, а ние да се грижим за толерантността към гейовете...

Мега фен
    SMART ZA HETEROSEXUALIZMA

DA JIVEE PEDERASTIQTA

Мега фен

DA JIVEE PEDERASTIQTA
    ми тогава започни от майка си и баща си, те са те родили от хетеросексуална връзка.

Мега фен

KAJETE DA NA SUROGATNOTO MAI4INSTVO

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си