Здравейте, преди няколко дни ми сменяха харда. Онзи ден решавам да свържа телефона с лаптопа, за да си кача музика, но не стана, пробвах с друг телефон пак не стана, смених кабела-същата работа. Звъннах в сервиза и ми казаха да го занеса и там ми минаха с оправданието, че трябвало програма или диск за телефона,за да се свърже. Обясних им, че преди не ми е искало такива неща и ставаше със всеки телефон, естествено онези ми се направиха на интересни, скарах се и си тръгнах. Прибрах се и решавам да пробвам с мишка- и тя не тръгва, нищо не тръгва,а USB-тата работят, тъй като ми пише, че не е инсталирано успешно което и да е устройство като сложа. Същия проблем имам и с картата памет- и нея не отчита. Къде може да е проблема и защо така става имате ли идея? Проверих за драйверите има ги.
А да не говорим, че като го изключвам и накрая се чува едно бучене, все едно се зори лаптопа и не е бучене от вентилатора,а май е от въпросния хард диск...
Какъв е лаптопа ?
На много модели USB-тата от другата страна са свързани чрез лентов кабел и ония идиоти са забравили да го свържат като са го сглобявали обратно. А нямаш ли поне един работещ порт ?
Ако нито един не работи, значи интегралната схемичка в чипсета за USB-тата е дефектирала и трябва да се сменя чипсета, като той е запоен на дъното и трябва да се нагрява на машина за да се извади и постави друг чип.
А някога давал ли си на късо на някой USB порт ? Принципно на дъната на лаптопи слагат диоди около портовете за тая работа и ако наистина си давал на късо, то трябва тези елементи да се сменят, за да работят отново.
По скоро "хората", дето са инсталирали операционната система са забравили да ти инсталират драйверите за USB-тата. На някой лаптопи така става. Имам пресен спомен от същия случай. Може да пробваш дали с всички USB-та го прави проблема, защото може само на тези които са USB 3.0 само да не работят!