.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 97

Hybrid View

Мега фен
    "Ботев имаше буен, избухлив темперамент и беше несдържан и в главах, и в целях. Той обичаше да настоява на своето, искаше да му се подчиняват, беше честолюбив и искаше да свали Любен Каравелов от пиедестала му, за да му заеме мястото. И сега, ако той бе останал жив, той би се борил за политическа кариера, за това - да бъде водач на партия или министър, или обратно - безграничната му крайност би го завела на бесилката."
    И да, не е като да е приятен за четене.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    И да, не е като да е приятен за четене.
    Цитираното от теб ми напомни думите на Евлоги Георгиев (който в един период е финансирал него и каузата му) за Ботев. Цитирам по памет: "Ботев беше буен и много емоционален, скандалджия и хулиган, готов да се опълчи на всеки, който не споделя възгледите му. Но беше голям поет, готов във всеки един момент да се жертва в името на родината." Мисля, че това показва що за човек е бил. Нека всеки сам си реши как ще го приеме.

Лично на мен не ми е сред любимите български поети, но имам голямо уважение към личността му, защото го смятам за истински бунтар и революционер, идеалист, който се е жертвал, заради това, в което вярва.
    Последно редактирано от DarkTemplar : 06-19-2014 на 23:08
    Welcome to the Jungle...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си