- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Потоп във Варна.
Ами не, не е така. Едно време сме издържали и въоръжавали армията ни с пряка руска подкрепа, страхувайки се от имагинерно нападение от Турция (която очевидно няма подобни намерения и ако искаше да ни напада, досега да ни е помела, предвид разликата в мащабите). Технологичното развитие зависи от учените в университетите и научните институти (които са почти затрити, служителите в БАН работят за жълти стотинки).
Когато местната администрация няма сили, идва ред на държавната (такава е йерархията) и служби като Гражданска защита, не на армията. Доброволците са ясни. Очевидно не си наясно как се процедира в подобни ситуации, защо продължаваш да си чешеш езика и да ръсиш бисери?
Едва ли ще ни се наложи да водим война, не и в близко бъдеще.
Welcome to the Jungle...
БГ командоси със скъсани парашути
Това създава реална опасност за живота им
http://btvnews.bg/article/bulgaria/b...parashuti.html
ПП: малка, но "добре" въоръжена.
Тигър събуди се от илюзията, която ти създават бе братче, малка армия и щяло да има пачки.
Последно редактирано от defender : 06-20-2014 на 14:46
Точно това казвам, че НЯМАМЕ голяма и добре въоръжена армия, защото това е скъпо удоволствие, което очевидно не можем да си позволим.
Никъде не съм твърдял, че армията ни е добре въоръжена. Престанете да си изсмуквате разни неща от пръстите. Това за командосите е вярно, Якудза го спомена преди няколко дни в една друга тема.
И престанете да измествате темата. Темата е за трагедията във Варна, не за състоянието на българската армия.
Welcome to the Jungle...
Толкова простотии в един коментар.....
И на края нищо не каза.
Защо Турция има 1 000 000 армия тогава?
Достатъчно е за разбиране, че не можем да финансираме нормална армия, значи има нещо много гнило.
Гражданската защита се видя колко работи и какво може - НИЩО.
Напротив, АРМИЯТА в много държави помага. И сега включиха военно-морските сили и кръжат 2 хеликоптера, но до там. Тя е твърде малка и заличена.
Аз казвам. КУР за ЕС, КУР за НАТО. Събудете се!
Турция е 76-милионна държава и е в топ 20 на световните икономики. Малоумни ли сте да ни сравнявате с тях? Имате ли представа, че техния бюджет и БВП са в пъти повече от нашите?
По какво можем да се сравняваме с тях, по големина на компаниите ли? Очаквам скоро някой от вас да сравни Turkish Airlines и Bulgaria Air.
Последно редактирано от DarkTemplar : 06-20-2014 на 15:18
Welcome to the Jungle...
Нали сте много запознати и си копирате винаги едни и същи неща, нато иска да си увеличим разходите за отбрана на 2% (в момента са 1.3% през 2013)от БВП, като 20% от разходите да отива за ново оборудване. Турция граничи все с конфликтни райони, Сирия, Ирак. Дори преди дни бяха отвлекли турски тираджии в Ирак. Като през 2006 (не намерих по-нови данни) разходите по отбраната на Турция са били 5.3% от БВП.
n00bs
НАТО иска да спрем да ползваме руските източници за финансиране на армията и самолетите ни, за да купуваме натовски. ЕС иска да бъдем на шистов газ.
ПС: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4147828
голем кеф а?
Ако имахме армия, която да се включи сега в укрепленията на деретата и отводняването, пречистването и тнт, друга България щеше да сме.
Кристалина Георгиева:
"Готови сме да предоставим помощ, ако се наложи. Това значи спасителни екипи, помпи, за да може да се помогне на засегнатите райони. Засега това не се налага. Системата на Гражданска защита в България се справя."
Значи като трябва да се помага на Филипините, правят всичко възможно. Но когато еврокомисар е Кристалинка и трябва да се помогне на българите, не може.![]()
Последно редактирано от OoVasKoO : 06-20-2014 на 17:55
Това не се дължи само или предимно на обилните дъждове, а на безхаберието, безотговорността, алчността и безмозъчността на повечето наши управници и на овчедушието на народа ни!
,,България може да получи финансова помощ от ЕС, ако щетите от наводнението са над 232, 5 млн. евро. Това става ясно от прессъобщение на правителството.''
Това ли е? А ако щетите са за 232,4 ? И уж България може да финансира застрахованите жилища, а пенсионерите останали без дом ? Голяма гордост. Барозу може да си задържи съболезнованията за себе си.
Последно редактирано от golemiq_korab_minava : 06-21-2014 на 10:48
Такива са правилата, не съм ги измислил аз.
Welcome to the Jungle...
Тоест щетите трябва да са за 465 милиона лева в квартал Аспарухово, за да получим помощ.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j...wBSq7xZQUIrG9w
И нато сигурно при бедствие ще ни изпратят военна техника ?![]()
Според мен по-скоро става дума за щетите в цяла България, все пак не само Аспарухово е наводнено. Разрушеният проход на републиката също ще струва доста парици. Във великотърновско май също има щети.
Welcome to the Jungle...
Да, да. Тепърва ще изчисляват коя уличка е пострадала и ще правят експертизи, дали е от наводнението или не, пък нека хората спат в калта, после епидемиите да започнат да върлуват.
Това, което стана ясно е,че репортери и частни лица, дарители са основната помощ.
През кура ми е, да се оправят, достатъчно ме дразнят тия дарителски кампании, които са наводнили(хахахаха) интернет.