.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Голям фен Аватара на _ivi_
    Град
    България

Проблем с лаптопа

Имам такъв проблем - когато започна да свалям големи файлове над 2-3 gb, а понякога и при по-малки лаптопа ми забива. Пробвах с различни торент клиенти, но все същото. Забива и когато има по-голямо обновяване на някоя играя. Но игрите си вървят без проблем, без лагване, насичане или забиване. Прави го това само при download или upload. С Windows 7 x64 , intel I3 - 2.4ghz, 3mb L3 cache, Nvidia GT420 M - 1024mb Vram, 4gb DDR3 и 500gb HDD. Нека някой сподели какво да го правя, преинсталирах го и с 8 и с 7 и с 32 битови версии все същото.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Сложи по-стара версия на юторент, повечето след 3.0 правят такива проблеми, товарят страшно много процесора, трябва да се пипа в настройките, но не винаги помага.

Град
    България
    Ами сега съм с bitcomet. Но забива и когато се актуализира игра например, което не е свързано с торент клиента. Процесора не се товари, РАМ паметта е на 50% при сваляне.

Тия игри вървят с копачи, аз това не погледнах.
    В общи линии лаптопа ти работи за някой друг, ти само го притежаваш и ползваш.
    Ram се товари, ако си спряла кеширането на торентите, копачите не товарят процесора(освен в редки случаи, когато и той поддържа OPenCL) , a видеокартата, след това следва забиване.

Град
    България
    Проблема е, че хард диска ми се товари на 100% и тогава става този проблем. А какви са тези копачи? С касперски съм сканирала съм го и няма ядове. Ако трябва ще го преинсталирам пак.

Товари се гъза ти, продължавай да четеш малоумниците, които развиват фантастичните теории, че бавния хард бил главната причина за проблем с лаптопа.
    Дефрегментирай харда

Град
    България
    Имам тази грешка в events log " The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort0."

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    мрежовите драйвъри, моите правят същия проблем
    n00bs

Всичко може да е тая грешка

http://www.bing.com/search?q=The+dri...MOZSBR&pc=MOZI

По принцип би трябвало да има пълна информация в лог файла, не само името, търсиш и четеш, така се оправят проблемите.

Град
    България
    С коя програма да го отворя въпросния фаил?

Moje da imash zabrana
    Naprimer komputara ti da e licenziran i da ima zabrana za svalqne zashtoto pri izpolzvane na programi,koito sa ne licenzirani komputara stava nelicenziran
    i pri opit za teglene na takava programa computara avtomatichno da go prekratqva chrez zacepvane ili izkluchvane
    Последно редактирано от mihailws : 06-22-2014 на 12:05

Супер фен
    Щом хард диска се товари на 100% провери дали има лоши сектори, ако има лоши сектори пробвай да ги ремонтираш,ако не стане -нов хард диск . При мен е същата работа -забиване ,но 100% се товари рамта 2гб, а в task manager-a е 2,5-3гб и се налага нова рам памет .

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Имах подобни ядове със стария си лаптоп. Забиваше само, ако е на WiFi. Оправи се с друг драйвер.

От дивайс мениджъра може да се види кой процес товари хард диска на 100%. Ъпгредйни си драйверите на лан картата, защото в момента най-вероятно се ползва някой универсален на майкрософт.

Забиването е комплексен процес!Започне ли да се товари харда той започва до товари и останалите устройства.Главно RAM и CPU защото когато кеш паметта на хард диска стигне своя капацитет количеството информация се записва доста по бавно.Видео картата неследва нищо !Тя може да забие на някаква игра която е по тежичка и малкото битове немогат да смогнат.Сега добре е да се направи тест на хард диска.Но ако ти работи без проблем(освен когато сваляш) значи не е от харда.С дефрагментация има шанс нещо да се поорави но много малак.Обикновенните хардиве са със 16MB кеш и когато теглиш с 10 mb/s и правиш нещо друго е нормално да има леко забиване.При хард диск с 64MB кеш няма да имаш този проблем повярвай.Друг е въпроса,че с времето и локалните дискове се скапват.С многото прейнсталаций се натрушват грешки и с която и програма да пробваш да оправяш нещата няма да се получи.Ако нямаш някаква жизнено важна информация може да опиташ да форматираш целия хард,направи нови локални дискове и опитай.Колкото за торент клиентите има опция с която да намалиш скороста на сваляне.Това също помага.Ако теглиш с по малка скорост може би няма да имаш този проблем.А колкото до новата версия на uTorrent-а,това са глупости.Няма как тази програма или която и да е друга да ти натовари толкова процесора че да се получи този ефект.Все пак си с i3 2.4 GHz....Смешно е да се твърди че торент клиента може да затрудни тези процесори.

За коментара на колегата по - горе съм съгласен.Дърпай и драйверите на производителя за модела лаптоп.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си