//нахвърлям някакви тъпи мисли.

- Улавяте ли повечето неповърхностни сигнали, излъчвани от хората?

Не исках да отговарям на този въпрос, защото през повечето очи ще изглежда като вид самоизтъкване и хвалба. Всъщност, осъзнах, че всеки отговорил на този въпрос би изглеждал така. Затова ще дам положителен отговор на въпроса ти, но ще добавя и следното - може и да улавям сигнали, подадени от хората около мен, но не винаги съм категорична в разтълкуването им, просто защото не искам да сгреша в прибързването си. Поглъщам ги и с времето ги преценявам според действията и думите на човека, който първоначално ги е издал.

- Какво е най-честото първо впечатление, което оставяте?

Това е въпрос, който не би трябвало да бъде зададен към нас, а хората, които ни познават. Във връзка с това, от този форум много хора биха се изказали за моя милост и първото впечатление, което съм им оставила. :Д В крайна сметка, обаче, си мисля, че първото впечатление, което оставям е на една наистина усмихната личност. Чаровна и позитивна, но също така леко дистанцирана. Отдръпната на моменти, но не студено отдръпната. //и си и знам на какво се дължи това. И все пак, първото впечатление зависи много от това кои черти от характера ми съм решила да покажа на яве. А това се влияе от тогавашното ми настроение и хората, с които се срещам и техните реакции към мен.

- Доколко можете да обясните собствените си и чуждите реакции?

Реакциите ни се влият от (най-често) първични емоции, възраст, минало и желанието (или липсата на такова) да бъдеш част от околната среда или дадена група от хора/общество. Или поне така си въобразявам. Въобразявам си още, че всеки знае защо е постъпил по даден начин, но най-често отхвърля този факт, заради последствията от действието. Тоест, напълно осъзнаваме причината, но не я приемаме, защото последиците са често лоши и не такива, каквито си ги представяхме.

- Вашето схващане за 'силен характер'...?

Представата ми за 'силен характер' коренно се преобърна последните месеци. Няма да изписвам баналните и добре познати описания на тази фраза като "амбициозен, упорит, трудолюбив и сериозен", защото това са някакви дребни основи на иначе една голяма картина. Ще кажа единствено, че силният характер (за мен) е превъплъщение на човек, който се съмнява в характера и знанията си, тогава когато е нужно. Човек, който в резултат на това, успява да счупи 'нормалното' и да погледне отвъд хоризонта си. Човек, който успява да промени себе си. Важна друга черта на 'силен характер' е способността да изслушва и преценява ситуации и хора. Да осъзнава ползите от това да не бъде "независим".

- Кои са основните предпоставки за изграждането на една магнетична и балансирана личност?

Няма точна формула или рецепта, които биха могли да бъдат отговори на този въпрос. Все си мисля, че хората, като различни индивиди, се развиват по свой собствен, уникален начин със свой собствен такт. В този ред на мисли, предпоставки, които са спомогнали за изграждането на даден човек като магнетичен и балансиран, биха могли да не "проработят" при друг, просто защото другия човек не би ги усвоил по същия начин. Не би реагирал в отговор на тях и към тях така, както първия е направил. Затова ще се въздържа да напиша сбор от предпоставки, които смятам, че биха допринесли за изграждането на личността, която ти описа. И все пак, ще спомена един фактор, който намирам важен за себе си - мисля, че присъствието на една константно динамична и желаеща среда заедно с хора, които умеят да изслушват, помагат и подлагат на съмнение самите себе си, са ключови за появата на черти като 'баланс' и 'магнетизъм' в един характер.

На въпросите за децата бих могла да отговоря по-късно.