- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- "Живото същество се ражда преди човека"
понеже гледам, че някои по-горе говорят за (взаимо)свързаност между религията и науката, обаче наистина законите на Бог представени в Библията са различни от научните закони на физиката/термодинамиката/механиката, би било супер безумно ако Бог направи всяко действие на човеците винаги да се отразява неминуемо подобно на механичния закон за действие и противодействие, понеже тогава човеците биха измрели за много кратко време
Жертвите на са виновни, но защо съдбата им е придоставила такива мъчения? И щом не зависи от нас, ние какво можем да направим? Такъв лигльо, не трябва да се толерира, но той с какво е виновен, че е обучен в такава среда и когато го пратиш в затвора - се озверява още повече, а на вънка не възпитрима от добро? Кой е виновен? Зли сили на отвъдното? Ами много неща може да са виновни. Но на мен също ми изглежда извратено примерно, ако в предишния живот си бил лош - сега да го отнасяш, при положение, че не помниш нищо.![]()
науката само предполаг, dafuq
искаш да ми кажеш, че 2+2 = 4 е просто предположение?
Е добре, наистина ли не вярваш в енергия, която направлява обектите? Какво като сме организми? Как в един кошер пчелите се контролират от майката с изпускане на специални ензими и хормони ? Както и при животните ,когато вслизат в брачен период - това е вид любов, не е само инстинкт. Животните също чувстват и някой видове също могат да се влюбват. Любовта е химия, нали? Ами като си влюбиш, не те ли направлява тя, или отсрещния обект?
Как си представяш обществото без добро и зло?
пророк Соломон е казал: "Ако видиш, че сиромахът се угнетява, И че правосъдието и правдата в държавата се изнасилват, Да се не почудиш на това нещо; Защото над високия надзирава по-висок, И над тях има по-високи."(Еклесиаст 5:8 ), понеже именно духовните беззаконници са на върха на причината за съществуването на злото, докато беззаконстващите политици и останалите зли невярващи/неокултисти са втори в същото отношение, а над всички тях е дяволът, който се възползва от това че Бог се намира в състояние на полусън, така че наистина невидими сили са в основата на явлението на злото, обаче това не означава, че някакви невярващи/неокултисти имат право да причиняват зло на ближния (си)
и кое й е измисленото? във всичко съществуващо и всичко метафизично има математика (числа, пропорции, ФОРМА етц.)
освен ако под "измислена" нямаш предвид, че е абстракция
ставаше въпрос за това че няма как Бог да направи същият механичен закон за действие и противодействие да действува на духовно ниво, иначе хората биха измрели от скоротечните последствия, например представи си какво би станало ако наистина всяко породено действие на умовете на човеците оставаше инертно без те да могат да го спрат?!, сиреч говорим за измислицата наречена "метафизика"
не,че нещо ама ти сам си спориш...всеки път изтъкваш някви твърдения, за които по никакъв начин дори не съм намекнал;d
математиката,че е абстракна, такава е, но това не значи, че не присъства като проекция във всяка една материя и явление...
никъде не съм казал, че науката отрича религията, а обратното и моралът като цяло не е изобретение на религията, просто там е по някакъв начин категоризиран и систематизиран под формата на някаква доктрина
ами то може да не е механичен закон, така както си го предстяме, ами някак косвено... например правиш зло действие и то отеква във един безкраен лабиринт, във вечността, в една матрица от логаритми, но рано или късно - се връща върху първоначалната точка, или предизвиква друго действие, което да прехвръли отрицатела енергия... та нищо не е доказано и вероятно няма да бъде разбрано. Така че, аз вярвам, че има нещо, но в такива подробности - не ми се вярва. Няма как да очакваш хората да ти повярват точно в тези теории религиозни, като нямаш безусловни доказателства, а и всичко друго може да бъде... Но важно е да се вярва.. и да... в доброто.
И последно да те питам какво си представяш под понятието Бог? Човешка фигура, енергия, Исус?
Оле сериозно, на какви наркотици си?!?!?!!?
Знаеш ли какво е любовта? - Химия! Можеш да я развиеш към всичко, ако стимулираш определени части от мозъка си, вече го споменах. Казах ти НЯМА добро и зло, има гледни точки, разбираш ли? Обясних ти го, цветно даже, че това са 2 цвята, които виждаш така, защото ти е казано да ги виждаш по този начин. Разграничаваш ги, защото си научен да го правиш. Но щом нещата за теб са във версия А, има и версия Б за някого - и нещата са различни. Тогава доброто и злото се обръщат и става един голям парадокс на твоята теза. Тоест те не съществуват - защото са много и различни вариации.
И да, както химия, е и инстинкт. Знаеш ли, научно доказано е, мозъкът ти те кара да се влюбваш в образи, приличащи на твоя, приличащи на майка ти, семейството ти. От генетика е. Без значение цвета, могат да бъдат детайлни, абстрактни и дори да, цветови предпочитания.
Как може да ме направлява нещо ... което не е... не знам, изобщо според теб тая любов материална ли е? Ако и отново е доказано за мисълта, че е материална, съответно любовта става материална. Защо ти е тоя мозък, щом не можеш да го използваш, за да съставяш света? Всичката тая връзка между невроните - това е уникално! И го знаем, защото е доказано! Не знам защо се уповаваш на неща, които не си видял, а само си усещал и чувал? Не съм сигурна дори какво да ти кажа, просто не знам...
I'm done.
Ахахахахахахаххахахаха
АХУАХАУХАУХАУХУАХАУХУАХУХ УАХ
ХАХАХАХАААААААААХАХХААААА ААААААААААААААААААААААААА ААААААААААААААААААААААААА А
НЕ
НЕ МОГА ПРОСТО
ХАХАХУАХУХАУХА
: lol:
Разбрахме кой е минал с 3ка по математика поне
ahauauhuah
prosto si nerealno prost
ти би ли допуснал децата ти да бъдат като пинг-понг топчета рикоширащи между стените(крайностите) на някаква джунгла на произволни ментални импулси?!, колко повече Живият Бог не би допуснал такова нещо, особено след като превъзхожда човеците по разум и правда с безброй много пъти?!, понеже Той не е някаква си енергия както е електричеството, но разумно същество създател на живота и цялото вселенско творение
естествено че представеният в библейските писания Исус Христос е Господът
Последно редактирано от npp : 06-27-2014 на 20:44
Любовта е най-голямата загатка и до сега не е измислен ЛЕККакво като е химия? Като се влюбиш - влечението те тласка в дадена посока, НЕ се контролира. Не се влюбваш във всеки срещнат. Кой решава в кой да се влюбиш? Майка ми, така ли? Аз ли съм напушен сега?
Не ми обясни за баба Ванга и другите световно известни ясновидци... Обясни ми и за психотронното оръжие с което може и е доказано как се контролират цели маси хора, върху които е използвано... като хипнотизираа, ама по-другооо
уникално е, и не си го създала ти, ами вселената![]()
преди да съществува религията е имало митология (най-древната форма на обществено съзнание), която също е изповядвала подобни ценности, преди това немога да ти кажа кво е било, но и няма значение тъй като религията не е нещо трансцедентно,извънпростр нствено и само по себе си съществуващо, ами плод на човешкия разум...
Последно редактирано от socareless : 06-27-2014 на 20:41