- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- "Живото същество се ражда преди човека"
има , има.. точно, защото нешата са много повече от от А до Б..Можем ли да мислим като маймуни? Аз мисля, че всичко е обвързано - физика, химия, психология... И нашия мозък не може да побере цялата информация, да я разкодира и да разбере как стои положенението.. За нас изглежда анархия света, такъв е в нашата представа, илюзия, но всяко действие си има противодействие :д Ние дори не можем да го проумим, да го установим, да го запомним дори.
Има избирателност, съгласен съм... но тя не е без последсвия.
Имах предвид.....................нещо друго.
Имах предвид, че ако приемем че Пешо и Гина са скъсали и знаем основните 3 причини, можем да разберем по-детайлно и обстойно детайлите и всяко едно нещо как е въздействало в дадена ситуация. ПРИМЕРНО.
Също така хората не са формули, ако ти се случи нещо, можеш да реагираш с МИЛИАРДИ начини, а не с едно решение. И това е смеска между избор и инстинкт. Ето ТОВА няма нищо общо с точните науки. Мозъкът е невероятен, съдържа всичко, но просто не всичко е открито. Знаеш че е там, но не знаеш какво е.
Е, да.. Но въпросът е по-кой път да поемеш, имаш избор, ти решаваш и от теб зависи, дали ще правилното решение. Но то, ако бъде по злия път, по-път вредящ на другико - самото действие, което ще извършиш - е физика. Друго е, че всеки излъчва енергия, която също въздейства на отсрещния човек по определен начин.
Е добре, наистина ли не вярваш в енергия, която направлява обектите? Какво като сме организми? Как в един кошер пчелите се контролират от майката с изпускане на специални ензими и хормони ? Както и при животните ,когато вслизат в брачен период - това е вид любов, не е само инстинкт. Животните също чувстват и някой видове също могат да се влюбват. Любовта е химия, нали? Ами като си влюбиш, не те ли направлява тя, или отсрещния обект?
Как си представяш обществото без добро и зло?