- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любовта и компромисите
Здравейте!
Имам проблем, с какъвто предполагам са се сблъсквали повечето от вас. Ще се опитам да пресъздам историята си накратко:
В продължение на повече от 4 години имам връзка с едно момче. Това е първата ми голяма любов, както можете да се досетите всичко тръгна от това, че се влюбих, следователно се "заслепих" и спрях да мисля трезво. За мен той беше всичко - исках да му дам всичко и да взема всичко от него. С времето изтрезнях от опиянението на безразсъдното влюбване - той започна да се държи лошо с мен, много пъти се разделяхме и винаги той беше този, който ме зарязваше. Наскоро се върна отново в живота ми след като дълго време не бях чувала и дума от него и твърди, че иска да прекара остатъка от живота си с мен, също и че ме обича.
Самата аз вече не съм детето, което бях - не го задушавам с ревност, не изисквам чудеса и романтични жестове от него, старая се да не го натоварвам със собствените си емоции и проблеми. Но изглежда все още има спънка - явно това, което искам, пак му се струва много. Той ми казва, че толкова, колкото е дал на мен, не е давал никога на никого досега и може би това винаги ще си остане така, но не може да ми даде повече. Цитирам:"Ако не си щастлива с това, което получаваш сега, няма да си щастлива никога с мен, защото повече не мога да ти дам дори да искам, спира ме инстинктът ми за самосъхранение. В живота ми се случиха много лоши неща и ако не бях запазил себе си, а се бях раздавал, нямаше да оцелея. Заслужаваш да получаваш всичко, искам да си щастлива с мен, но ако не мога да те направя такава, потърси щастието си другаде.."
В такива моменти осъзнавам, че колкото и да съм пораснала, имам нужда да изживея това, което никога не ми се е случвало - всепоглъщаща любов. Някой, който ще отвърне не само на обичта ми, но и на влюбването ми. Някой, който ще ме харесва такава, каквато съм, ще съм перфектна в неговите очи, както и той в моите. И най-важното - няма да имам чувството, че съм му в тежест. Защото в момента се чувствам точно така - сякаш всеки път, когато ми отделя от вниманието си, го прави с някакви усилия, да не кажа дори нежелание. Когато сгреша за нещо, винаги първо ще ми се скара. Сещам се какво ми е казвала майка ми:"Намери си мъж, който ще те подкрепя в трудните моменти, а няма да ти натяква къде си сбъркала"...
Въпросът ми към вас е какво мислите като цяло? Случвало ли ви се е подобно нещо? Раздвоена съм, защото не съм имала своето взаимно лудо влюбване, но така няма как да съм сигурна дали то е моето нещо. Ами ако не е и се лиша от този човек, който може и да е Моят човек? Знам, че ме обича по някакъв негов си начин, но той няма нищо общо с моя начин на обичане. Трябва ли да направя компромис със себе си? Поне временен, докато установя какво искам и какво е за мен? Знам, че това, което ми се случва, не може да бъде наречено "перфектни взаимоотношения", но е факт, че не съм срещала друг мъж като него.
Искам да подчертая, че всяко едно мнение ще е от изключителна важност за мен, затова не пестете нищо. Благодаря ви предварително!![]()
Просто си задаваш въпроса, дали си щастлива и там е отговора.
Няма смисъл да оставаш с един човек, само защото ще останеш сама. Мисли най- вече за себе си.
По-добре голяма болка на един път, отколкото всеки ден по малко.
Няма човек за когото си перфектна и те обича такава каквато си. Замисли се, дори майките ни казват ''АКО промениш това в държанието си....ТРЯБВА да си по-еди що си, ПО-ДОБРЕ ще бъде за теб при условие, че...'' Не приемай критиката за нещо негативно, ако тя е градивна. Отговори си честно на въпроса ''Заслужавам ли нещо по-добро от него?''
Първото и единствено правило, когато се разделяш с някого - Никога не се връщай обратно при него!
Как може някой да те зарязва няколко пъти, да се държи лошо с теб, да не ти говори с месеци и изведнъж като му хрумне, че иска да е с теб ти да тичаш след него, като малко котенце след майка си?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
С подобни тинтири-минтири не се занимавай. Звучи драматично и не знам си какво, но не е решение, а празни приказки. Проблемът се сяда и се обсъжда, не се намесват стари случаи, не се генерализира.
Повярвай ми, been there, done that. Такива разтягания на локуми на никого не помагат.
Ако той беше Мъжът за теб, нямаше да се замисляш. Очевидно не ти достига нещо, за да бъдеш щастлива в тази връзка. Навикът е заместил чувствата и в момента сте на доизживяване. Не си срещнала друг като него, защото не си имала очи за други. Не е първия, нито последния. А и това с лошото отношение, разделите и "не мога да ти дам повече", което си е чисто разтягане на локуми, не ми харесва. Заслужаваш повече и смятам, че трябва да си го потърсиш.
Мило момиче, никой не заслужава подобно отношение. Получава се така, че ти даваш, а не получаваш същото. Любовта между двама души не може да бъде с ултиматуми и то само от едната страна. Между вас няма никакъв синхрон. Ти сама каза, че се чувстваш пораснала, замисли се - за какво ти е човек, който да те дърпа назад. Вземи решение един път завинаги, ще ти бъде трудно и ще те боли, но аз също смятам, че заслужаваш нещо по-добро.
Да, задавала съм си въпроса дали заслужавам нещо по-добро, и винаги си отговарям положително, но защо не го намирам? Може би както е казано по-горе нямам очи за него, може би сама го отблъсквам, но може би и просто греша и не го заслужавам. Какъв ни е проблемът всъщност на нас, хората - че се надценяваме? Или че се подценяваме? Не съм сигурна дали преценката ми за самата мен е реална.
За това с постоянното зарязване и завръщане - тъпо е, че го приемам всеки път обратно, тук спор няма. Това сигурно пак е породено от страха от самота..
Явно наистина ми говори празни приказки, но нали разбрахте - това може, това ми дава (празните приказки). Повече явно нито иска да предложи, нито може така или иначе.
Може би не заслужавам кой знае какво, но не заслужавам и точно това - прекалено е, някак си..
Всички сте единодушни по въпроса, оттук нататък всичко зависи от това дали аз ще се осъзная.
Благодаря ви, много!