.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    Kurkurigirish
    Guest

Можеш ли да караш на 17 ако имаш Англииска книжка?

Значи аз имам пълна англииска книжка и се чудех като си доида в България дали ще мога да карам въпреки че несъм точно навършил 18, ако помога имам 17 и 9 месеца . Малко ми е останало до 18 но няма да ги навърша до края на престоя ми даже.

Мега фен Аватара на an7raks
    Можеш, а ако е зимбабвийска, можеш и на 6 годинки...

Мега фен Аватара на RapExotic
    Не можеш. Според законите в България трябва да си пълнолетен.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Не можеш. Според законите в България трябва да си пълнолетен.
    Философа пак се обади. Как мое си толкоз прост, тъп и ограничен уе момчеее...

Имам фр с италианска книжка и си караше на 16, ниш не могат да му кажат.
    стандарта за шофьорската книжка в Европа /съюза/ е уеднаквен.
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Мега фен Аватара на RapExotic
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението

http://europa.eu/youreurope/citizens...t/index_bg.htm

Под "някой страни" разбирай и България, тъй като по-корумпирани и заядливи полицаи от българските има само в Гърция.

Чичото на вуйната на лелята на майка ми по бащина линия имаше интергалактическа книжка на 3 годинки... Фъркаше си със совалката наляво-надясно и никой не го закачаше... Даже и снимки има...
    В България има закони и според тях, трябва да имаш навършени 18г, за да караш превозно средство от Б категория.

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Чичото на вуйната на лелята на майка ми по бащина линия имаше интергалактическа книжка на 3 годинки... Фъркаше си със совалката наляво-надясно и никой не го закачаше... Даже и снимки има...
    В България има закони и според тях, трябва да имаш навършени 18г, за да караш превозно средство от Б категория.
    Само да ти кажа, момче, че иронията ти фейлва, пича си е тук лятото.
    Лятото е бъкано с полиция и жандармерия по селата / заради черешите / около Кюстендил.
    Едно от нещата, които правят е да проверяват за нередовни коли, шофьори, пътници / преди няколко години нек'ви мангали утрепаха няк'ъв човек в черешите, от тогава наложиха тази мярка./
    С очите си съм виждал как най-стриктния полицай /всички го мразят, смятай щом написа акт на тъста си/ в Кюстендилско, го провери / бях в колата/ и си го пусна /призна му я/
    Ако иска има за какво да се заяде, но може да ти я признае и това съм го виждал с очите си и пред мен е ставало. Та друг път избягвай да пишеш такива "иронийки"

"чичото на вуйната на лелята на майка ми по бащина линия имаше интергалактическа книжка на 3 годинки... Фъркаше си със совалката наляво-надясно и никой не го закачаше... Даже и снимки има... "

Да не говорим, че вкъщи всеки втори е полицай.. /не патрулки или катаджии/
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Само да ти кажа, момче, че иронията ти фейлва, пича си е тук лятото.
    Лятото е бъкано с полиция и жандармерия по селата / заради черешите / около Кюстендил.
    Едно от нещата, които правят е да проверяват за нередовни коли, шофьори, пътници / преди няколко години нек'ви мангали утрепаха няк'ъв човек в черешите, от тогава наложиха тази мярка./
    С очите си съм виждал как най-стриктния полицай /всички го мразят, смятай щом написа акт на тъста си/ в Кюстендилско, го провери / бях в колата/ и си го пусна /призна му я/
    Ако иска има за какво да се заяде, но може да ти я признае и това съм го виждал с очите си и пред мен е ставало. Та друг път избягвай да пишеш такива "иронийки"

"чичото на вуйната на лелята на майка ми по бащина линия имаше интергалактическа книжка на 3 годинки... Фъркаше си със совалката наляво-надясно и никой не го закачаше... Даже и снимки има... "

Да не говорим, че вкъщи всеки втори е полицай.. /не патрулки или катаджии/
    Аз ти казвам какво е по закон, пък ти си ми обяснявай кво правил "стриктния" полицай, дето всички го мразили...
    "Чл. 151. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм., бр. 22 от 2007 г., бр. 54 от 2010 г., в сила от 19.01.2013 г.) Минималната възраст на водача за управление на моторно превозно средство е:

1. шестнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория АМ;

2. шестнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория А1;

3. осемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория А2;

4. двадесет и четири години - за управление на моторно превозно средство от категория А, или:

а) двадесет години - ако водачът притежава свидетелство за управление на мотоциклет от категория А2 от не по-малко от две години;

б) двадесет и една години - за управление на триколесни моторни превозни средства с мощност, превишаваща 15 kW;

5. седемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория В1;

6. осемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категории В и ВЕ;

7. осемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категории С1 и С1Е, като не се ограничава прилагането на разпоредбите за управление на такива превозни средства, определени в наредбата по чл. 7б, ал. 5 от Закона за автомобилните превози;

8. двадесет и една години - за управление на моторно превозно средство от категории С и СЕ, като не се ограничава прилагането на разпоредбите за управление на такива превозни средства, определени в наредбата по чл. 7б, ал. 5 от Закона за автомобилните превози;

9. двадесет и една години - за управление на моторно превозно средство от категории D1 и D1Е, като не се ограничава прилагането на разпоредбите за управление на такива превозни средства, определени в наредбата по чл. 7б, ал. 5 от Закона за автомобилните превози;

10. двадесет и четири години - за управление на моторно превозно средство от категории D и DЕ, като не се ограничава прилагането на разпоредбите за управление на такива превозни средства, определени в наредбата по чл. 7б, ал. 5 от Закона за автомобилните превози;

11. двадесет и една години - за управление на трамвайна мотриса от категория Ттм;

12. осемнадесет години - за управление на колесен трактор от категория Ткт по републиканските и общинските пътища."
    За да те иронизирам, явно има защо... И вместо да ми се правиш на голям, прочети закона!
    Айде със здраве и много поздрави на полицая!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си