- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Проблем с рам-а
Значи взех си ново дъно (Gigabyte G41m-combo) поради това че старото просто замина.. съобразих се със процесора (Intel core 2 quad Q6600) и затова взех Socket 775 и минах както се казва един клас по-нагоре от ddr2 na ddr3 . Тук идва проблема >> като сложа новата рам 4gb ddr3/1333mHz и пищи.. в сайта на дъното пише че е пробван с моя процесор само че на 1066 честота.. но това не ме бърка. Пробвах от един човек паметта която е 1333 НО работи на 1066 .. важното е че работи.. а при мен вече за 2ри път ходя до Jar Computers и сменявам паметта поради пищене и за момента си карам с старата ддр2 .. някой да има на идея от какво може да се получава ? Старите платки ддр2 работят комплект имам на предвид че по отделно или дава грешка или не палино 2те заедно работят.. та си мислех дали тоя път да не закарах направо пц-то до магазина и да пробвам.. пък която тръгне .. възможно е и комплект да вървят някои платки и затова да дава грешка.
вземи a-data pro 1333 2GB x 2, защото може и да не поддържа 4GB модули
Последно редактирано от npp : 07-05-2014 на 18:20
От BIOS трябва да я оправиш, освен ако наистина не става.
Ако дъното поддържа ддр3 1333мхз рам няма да имаш проблеми, ако пък поддържа 1066 мхз рам, а рамта ти е 1333мхз от тоа пиши. А някой да знае колко струва едно дъно 775 , да поддръжда core 2 quad с 1600мхз шина на процесора??че ако дъното е евтино да си сложа интел хеон за малко под 100 лева.
тегли един хард ресет на Биос-а
Мързи ме да ти обяснявам, просто го направи и кажи кво е станало.
Ако не ти се реши проблемът сменяй дъното. Аз бях с "боклук" дъно на Асрок на мойто q6600 и 4 гиги ддр3 и не съм имал 1 проблем. И сега съм с 'боклук' дъно на Асрок. Дай 400 лева отгоре за гигабайт следващия път, не 40.
// коко, ксеоните преди айви не си струват