- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Гадене/повръщане по време на път
Здравейте,
След няколко дни ми предстой дълго пътуване с кола. По принцип ми става лошо при завои и точно сега маршрута ще е такъв. Искам да попитам вие какви методи и лекарства използвате и от кой сте доволни?
Препоръчвам ти Кокулин. Като за човек, на когото винаги му прилошава при пътуване на дълги разстояния, имаше ефект.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Преди ми ставаше много зле, когато се возя в кола, особено по завои. Никакви хапчета не ми помагаха, какво ли не съм пила. Просто се возя отпред, отварям прозореца, за да влиза свеж въздух и гледам напред в простора. С времето сякаш се израстват тия неща, не знам, ако се возиш по-често в кола, май започва да отминава.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Лекарства - Деган взимаме вкъщи за такива неща, имат ефект не са скъпи 5-6лв са.
Вземи си нещо ментово бонбони, дъвки, хапвай по-малко не се тъпчи преди да тръгнеш и вода.
И аз имам такъв проблем. Много е гадно. Цяла година (учебна) пътувам по два пъти в седмицата през път с много завои и винаги ми става лошо и повръщам. Мислех, че след толкова пътуване ще ми мине, но не (на 16 съм)
Да, четох за тях - Дименхидринат. Някой приемал ли е от тях и доволни ли бяхте? Колебая се дали за взема Куколин или от тези...
Освен лекарството каквото и да избреш направи това което каза marilyn , тоест гледай пътя постоянно. Номера е че се поддържа по-висок адреналин, който някакаси те "пази", все едно ти караш. И аз имам този проблем, но когато се возя на предната седалка ми е ок. Баща ми е същия може да кара с часове, но опре ли до возене е капризен.
И аз преди бях така и абсолютно нищо не ми помагаше. Сега сякаш с времето се пооправих, въпреки че ако сега мина през беклемето ще си изповръщам червата.Aко пътуваш много често обаче, се свиква.
Иначе знам, че може да се яде сол от семките примерно или от солети, тик-так, дъвки и тем подобни,но при мен лично не е имало ефект.
^ Само в краен случай съм склонна да си го причиня това. При мен е някъв ужас просто, НИЩО не помага. Иначе по прав път съм си окей..![]()
Някъде по-нагоре споменаха дименхидринат. Страшен ефект има. Даже те успива, че може и пътя да си проспиш и да не го усетиш. Ако не ви се спи все пак - половин хапче и няма никакви проблеми с пътя![]()