И то малоумен такъв.
Никъде не съм написала, че съм събирала пари, но се оправях сама. Шофьорския курс го бях изкарала още докато бях ученичка и родителите ми го платиха, но за радост тогава струваше 350лв. целия с изпитите и всичко. Докато бях студентка съм учила само по лекции, никога не съм имала пари за учебници. Тези пари стигат единствено да посрещнеш най- спешните си нужди. Носила съм дрехи предимно втора употреба за 4 лева килото, но винаги всичко е било марково и никога не са ми се подигравали за това и каквито и да са там глупости от тоя сорт. До преди 3 години живеех в Бг и рядко съм взимала повече от 350лв. заплата. По едно време ми писна от всичко, взех 1500 евро заем от банката и сега двамата с приятеля ми живеем в чужбина, работим на полето, а заема го върнахме още първата година, след това горе долу едната заплата я пестим , а с другата си покриваме разходите. Тук обаче се работи наистина яко и не е за всеки. Мрънкачите се отказват още първата седмица до месец най- много. Лошото при селското стопанство е , че се работи само 7-8 месеца и през останалото време спестените пари се стопяват, но не сме се лишили от нищо, хладилника е винаги пълен и ходим където си пожелаем. Идната пролет имаме намерение да се приберем в Бг и да се опитаме с малка бирарийка на морето, но да видим какво е рекъл БогМисля отговорих доста подробно, въпреки, че хората тук надали ги интересува моята история, но след като питаш, това е то. Лесно в тоя живот няма
![]()
Да, няма лесно, но това не е нормално. Защото, ако имахме държава, сега нямаше да ви се налага да работите за на полето такава работа в чужбина, защото се плаща малко повече, а в действителност висшето образование да не си го използвате, нито да ви го признават. Какво е това? Не е за мрънкане, ама не е и за примирение. Щото ако някой си каже, че тва е нормално, живота е такъв - та това е пълно робство..
Сега шофьорския изпити по-малко от 600 лв няма. Дори май към 900 излиза. Заплатите отновоа са 340 -400лв в провинцията и ако няма помощ от родители - е много трудно. Кое да се гледа по напред? Лекциите, практиките, упражненията ученето -или бачкането. Не е полезно, нито правилно, да пропускаш учебни занятия, за да си изкарваш някой лев. Задочното също не е много хубаво. Пък да не говорим, ако си нощни смени на работа по 12 часа на ден - кога се учи, особено нещо допълнително като език? За мен е неприемливо да не си купува учебници студент, щото напротив- трябва да се чете повече от колкото лекциите. Та, така е. Не е за мрънкане, но не е и за примирение.
А дано :3 И да пуснете една тема - с удоволствие бих наминал ако се ходи на море догодина ;3 Успех !Идната пролет имаме намерение да се приберем в Бг и да се опитаме с малка бирарийка на морето, но да видим какво е рекъл Бог
Не искам да се заяждам,но ако не знаеш има преподаватели, които държат на изпит да се явиш с техния учебник под мишница.
И второ учила съм българска филология, защото това ми беше мечтата и кандидатствах няколко години подред докато ме приемат, защото не исках да уча друго, а винаги имаше някой с пачка, който си плаща на изпитите и измества хората, които наистина искат да учат това само и само, за да е студент. А ако си мислиш, че е лесно само за един изпит да се прочетат 140 книги и анализите към тях евала.
За всичко си абсолютно прав и точно заради това ще се върнем, няма да оставяме държавата на малцинствата (съжалявам не съм расист, но за сега това е положението), тя си е наша и е хубава и само ние можем да променим положението. Съжалявам , че обсебихме темата на момчето, но мисля, че доста неща може да научи ако се замисли. Успех на всички![]()