Цитирай Първоначално написано от Rakshy Виж мнението
ами както хелнайт каза, подпомага при възпаление.
При възпаление на какво и по какъв механизъм?
влакнини (целулоза и т.н.), за да запълват стомаха (буквално).
Точно това правят - пълниш си стомаха с полуфабрикат на лайна, който за 3-4 часа в червата ти става на 100 процентови, първокласни лайна . На всичкото отгоре, тялото изразходва енергия, а не получава нищо от тоя процес. Ама щом си на етап да "чистиш", давай !
зеленчуците са богати на влакнини
Зеленчуците са много по-важни като източник на витамини, а цеулозата в тях спомага да не ти стане тапа на гъза и да не можеш да се изсереш. Това е може би единствената полза от цеулозата !
намалява шанса да умреш от инфаркт, помага за здравето на кожата
Митове от женските списания.
бодибилдъри да твърдят, че когато увеличат приема на зелени храни (следователно и на фибри) тялото им не мирише, потта им не вони.
Това много повече зависи от личната хигиена и от гена, отколкото от това какво са яли.
Буквално всичко ти е по-добро при достатъчен прием на фибри.
Чак пък всичко ! Както сам казваш - "достатъчен прием"! Аз ям достатъчно зеленчуци и сера редовно, така че за какво ми е да се тъпча с овесени/лайняни ядки и да си натоварвам организма с нещо безползно (както още му викат "баласт") ?
Цитирай Първоначално написано от HellKnight Виж мнението
грух-грух-грух
Ние не сме ли сега в интернета бе, малоумник?!? По тази логика, никой не е прав в тази тема.
грух-грух
Ще ти се - щом ти не си прав, значи и другите не са прави, според тролската ти "логика" !
грух-грух
защо не можеш да качиш килограми
грух-грух
Защото винаги ще изглеждам по-добре от теб ! А ти с твоите килограми си преизпълнил плана на стопаните ти за Коледа !
грух-грух
Аз вдигам 80 кг, а ти колко можеш?
грух-грух
Аз говорих за процент от собственото тегло ! Ако кажеш и колко тежиш, ще ти го сметна, след като сам не можеш !