- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Антидепресанти?? Пишете в темата спешно е.
Знам, но ОКР може да причини тежка депресия. И съм почти сигурна, че депресията на автора се дължи на ОКР. Не случайно написах да прочете повече, за да прецени сам състоянието си. Може и да се окажа права. Още повече, авторът пише: " След като черните мисли са под контрол няма нужда да ги вземате повече. След този период..." Именно ОКР причинява черни мисли.
Последно редактирано от didi_marin0va : 07-19-2014 на 09:08
Хората с ОКР започват да правят ритуали като броене на числа,често миене на ръце,наумяват си ,че трябва да докоснат даден предмет ,а ако не го направят си мислят ,че ще се случи нещо лошо с някой техен близък човек и др.Авторът не е споделил за такива симптоми.
Напълно си прав за ритуалите, но нали осъзнаваш, че човек, който страда от ОКР и не знае за него, няма как да ти опише страданията си по правилния начин. Да не говорим, че много страдащи от ОКР, даже и не знаят, че имат проблем. Ти и аз сме запознати, но това не означава, че и авторът на темата е чел по въпроса за ОКР. Аз му давам предложение да се запознае, защото според мен е много вероятно точно в това да се корени причината за състоянието му. Нека го оставим той сам да прецени.