.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Повече от фен Аватара на didi_marin0va
    Цитирай Първоначално написано от angelche3 Виж мнението
    Тая депресия направо ме убива честно. В този пост четох за антидепресантите и не повярвах на очите си.

http://revita.bg/10023/zdrave-i-kras...8%D1%82%D0%B5/

"Мит – Ако започнете да вземате антидепресанти, трябва да ги пиете цял живот.
    Факт – Лечението на депресията с медикаменти продължава обикновено шест или девет месеца. След като черните мисли са под контрол няма нужда да ги вземате повече. След този период поговорете с лекаря си с какво може да ги замените. Важно е да не ги спирате без лекарска препоръка."

Това вярно ли е? Ако е така няма да се друсам с тези ментаци.
    Прочети в нета за ОКР (Обсесивно Компулсивно Разстройство)! Ще се оправиш и без хапчета най-вероятно, но трябва да си правиш упражненията за лечение на ОКР.

Цитирай Първоначално написано от didi_marin0va Виж мнението
    Прочети в нета за ОКР (Обсесивно Компулсивно Разстройство)! Ще се оправиш и без хапчета най-вероятно, но трябва да си правиш упражненията за лечение на ОКР.
    ОКР и депресия са две съвсем различни неща!

Цитирай Първоначално написано от alpinab2.5 Виж мнението
    ОКР и депресия са две съвсем различни неща!
    Знам, но ОКР може да причини тежка депресия. И съм почти сигурна, че депресията на автора се дължи на ОКР. Не случайно написах да прочете повече, за да прецени сам състоянието си. Може и да се окажа права. Още повече, авторът пише: " След като черните мисли са под контрол няма нужда да ги вземате повече. След този период..." Именно ОКР причинява черни мисли.
    Последно редактирано от didi_marin0va : 07-19-2014 на 09:08

Цитирай Първоначално написано от didi_marin0va Виж мнението
    Знам, но ОКР може да причини тежка депресия. И съм почти сигурна, че депресията на автора се дължи на ОКР. Не случайно написах да прочете повече, за да прецени сам състоянието си. Може и да се окажа права. Още повече, авторът пише: " След като черните мисли са под контрол няма нужда да ги вземате повече. След този период..." Именно ОКР причинява черни мисли.
    Хората с ОКР започват да правят ритуали като броене на числа,често миене на ръце,наумяват си ,че трябва да докоснат даден предмет ,а ако не го направят си мислят ,че ще се случи нещо лошо с някой техен близък човек и др.Авторът не е споделил за такива симптоми.

Цитирай Първоначално написано от alpinab2.5 Виж мнението
    Хората с ОКР започват да правят ритуали като броене на числа,често миене на ръце,наумяват си ,че трябва да докоснат даден предмет ,а ако не го направят си мислят ,че ще се случи нещо лошо с някой техен близък човек и др.Авторът не е споделил за такива симптоми.
    Напълно си прав за ритуалите, но нали осъзнаваш, че човек, който страда от ОКР и не знае за него, няма как да ти опише страданията си по правилния начин. Да не говорим, че много страдащи от ОКР, даже и не знаят, че имат проблем. Ти и аз сме запознати, но това не означава, че и авторът на темата е чел по въпроса за ОКР. Аз му давам предложение да се запознае, защото според мен е много вероятно точно в това да се корени причината за състоянието му. Нека го оставим той сам да прецени.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си