- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Антидепресанти?? Пишете в темата спешно е.
Бтв, пила съм антидепресанти, миналата година, спрях ги по едно време, защото вече почнах да се оправям. И така от една година не съм взимала нищо, значително по-добре съм. И не съм убила никой.
Недей така.
Първо, отиди на психолог. Наистина страшно помага, много е хубаво да казваш на някой това, което ти тежи. Може и да ти изпишат някакви билкови антидепресанти.
Ще ти кажа нещо - клише е, но не стой сам вкъщи по цял ден, а блъскай яко. Тренирай, де. Каквото и да е, наистина те разсейва, а и ще си личи откъм тяло.
И спри да се режеш, сериозно, по никакъв начин не ти помага, а само вреди, може да доведе до пристрастеност. Има други начини. Примерно, смачквай шишета, когато/ако ти се прииска да се самонараняваш, отново, тренирай, гледай някой филм, играй на някоя игра, каквото и да е, все ще ти мине.
Не си позволявай да падаш толкова ниско и то заради някой човек, защото паднеш ли, с години наред не можеш да се измъкнеш.
Никой не може да ми помогне освен Бог повярвай ми. Вчера излязох с едни приятели и правих точно това което исках без да ми пука кой какво мисли. И пак не усетих удоволствие, деня беше скучен.. тапо ми е каквото и да правя. За сега съм решил да тренирам и да опитвам с медитация. Често ходя на покрива на блока и там няма никой много е спокойно. Реката е точно до блока и аз я чувам, има вятър и гледам светлините от целия град... там мога да медитирам и се надявам с времето да се оправя психически и физически. Мерси за помощта все пак ако не беше профилната ти снимка нямаше да се сетя за медитацията.
В такъв случай трябва да почнеш да вземаш антидепресанти колкото се може по скоро ,а от там следва да ядеш по калорични храни за да вдигнеш килограми и отивате с приятели на места където се навъртат повече момичета.Ако следваш тези стъпки гарантирам ,че до края на годината ще постигнеш желаното от теб!
Радвам се, че си започнал с медитацията. Мястото, на което го правиш звучи прекрасно. Споделяй как ти действа, може и на лични. ^^ Радвам се също, че ще спреш да се режеш и се отказа от антидепресантите. Първата стъпка към промяната идва от мисленето.Ако изпаднеш в непоносим момент звънкай, ще изпушим по една зелениика. хахаха
:Д е, все още не съм започнал с медитацията трябва първо да обърна режима да спя през деня и да стоя буден през нощта(обикновено това е нормалният ми режим). Когато ходя сутринта на покрива на блока, е по приятно и не пече яко слънце. Винаги ходя рано към 05:30 - 05:40 тогава е перфектно и е много приятно.... светлините от града и вятър хладно е ... трябва да опиташ казвам ти. Иначе няма къде другаде да медитирам, това е единственото място на което мога да съм толкова спокоен.
Знам, но ОКР може да причини тежка депресия. И съм почти сигурна, че депресията на автора се дължи на ОКР. Не случайно написах да прочете повече, за да прецени сам състоянието си. Може и да се окажа права. Още повече, авторът пише: " След като черните мисли са под контрол няма нужда да ги вземате повече. След този период..." Именно ОКР причинява черни мисли.
Последно редактирано от didi_marin0va : 07-19-2014 на 09:08
Хората с ОКР започват да правят ритуали като броене на числа,често миене на ръце,наумяват си ,че трябва да докоснат даден предмет ,а ако не го направят си мислят ,че ще се случи нещо лошо с някой техен близък човек и др.Авторът не е споделил за такива симптоми.
Напълно си прав за ритуалите, но нали осъзнаваш, че човек, който страда от ОКР и не знае за него, няма как да ти опише страданията си по правилния начин. Да не говорим, че много страдащи от ОКР, даже и не знаят, че имат проблем. Ти и аз сме запознати, но това не означава, че и авторът на темата е чел по въпроса за ОКР. Аз му давам предложение да се запознае, защото според мен е много вероятно точно в това да се корени причината за състоянието му. Нека го оставим той сам да прецени.
Това не са бонбони и на теб определено не ти трябват, особено на тая възраст. И ти си от мъжки пол, я не се излагай и не се превръщай в жена.