Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
Ало, то за това в тази държава е така. Защото всеки се прави на тарикат и си мисли, че може да работи по-добре нещо, което не му е по специалността. Всеки се мисли за много разбиращ и предпочита сам да определя всичко в най-различни дисциплини и после що не му се получавало.

Анкитъпак, говорих за българска филология, разбира се от контекста и темата.
Признавам, че не знам много какво се учи там, ама къв се излиза? Попадал съм на точно завършили такава филология, които не могат нищо да си намерят за работа.
Ма ти като учиш филология, не учиш 'педагогика' ве, филолозите не учат за учители, това е едно от огромния брой неща, с които могат да се занимават филолозите, но не е само това.
А специално за учители си има специалност "педагогика". Не знаеш, ама говориш. :С

Можеш да се занимаваш с преподаване, преводи, журналистика, лингвистика, културология, антропология, литература, калиграфия, дипломация, някой филологии изучават и психология /аз/ та и с това.
А тук говоря само за бакалавър, ся след това изтупай една качествена магистратура - Право, МО, МИО, ТУРИЗЪМ - бе нещо, което да разшири дори още повече спектъра от възможности.
Също е плюс ако филологията е рядка и се търси.
Повярвай ми, с една филология можеш да работиш в много по широк кръг от специализации, отколкото с фармация, агрономство или икономика. /например/